«Beverly Hills 90210»:

Slik gikk det med «Beverly Hills 90210»-stjernene

Seks har takket ja til comeback, og dette har de drevet med siden serien tok slutt.

TV-STJERNER: Brian Austin Green, Jennie Garth, Luke Perry, Shannen Doherty, Jason Priestley, Tori Spelling, Ian Ziering og Gabrielle Carter ble superstjerner gjennom 90-talls serien «Beverly Hills 90210». Foto: Stella Pictures
TV-STJERNER: Brian Austin Green, Jennie Garth, Luke Perry, Shannen Doherty, Jason Priestley, Tori Spelling, Ian Ziering og Gabrielle Carter ble superstjerner gjennom 90-talls serien «Beverly Hills 90210». Foto: Stella Pictures Vis mer

Det er snart 30 år siden verden fikk sitt aller første møte med dramaserien «Beverly Hills, 90210», som var sentrert rundt en rekke tenåringer og deres liv.

Selv om franchisen sørget for en rekke spin-offs og mye oppmerksomhet, tok den originale serien slutt i 2000.

I Norge har dramaet, som per nå består av 293 episoder, vært å se på TVNorge og TV 2. Mange har derfor unektelig et forhold til serien og skuespillerne den var med på å gjøre til stjerner.

Derfor satt trolig jubelen løst i flere norske hjem i natt, da det ble bekreftet at seks av de originale skuespillerne har sagt ja til å gjøre comeback.

Originalcastet besto av Jason Priestley (49), Jennie Garth (46), Ian Ziering (54), Brian Austin Green (45), Gabrielle Carteris (58), Tori Spelling (45), Luke Perry (52) og Shannen Doherty (47), og de seks førstnevnte blir å se i en oppfølger på seks episoder denne sommeren.

Saken fortsetter nedenfor.

Siden de ga seg i serien, har det skjedd mye i livene til stjernene. Noen har holdt seg i rampelyset, mens andre nærmest har forduftet.

Slik har det gått med dem:

Tori Spelling (45)

Mange fikk sitt første møte med denne blondinen da hun spilte rollen som Donna Martin i serien. Den populære serien ble faktisk produsert av hennes far, avdøde Aaron Spelling, så det var kanskje ikke så rart at hun fikk en av hovedrollene.

Saken fortsetter nedenfor.

DONNA: Tori Spelling spilte rollen som Donna Martin i serien. NTB Scanpix
DONNA: Tori Spelling spilte rollen som Donna Martin i serien. NTB Scanpix Vis mer

Siden den gang kan ikke Spellings skuespillerkarriere kalles noen særlig suksess. 45-åringen har spilt i utallige filmer, men svært få av dem har blitt satt opp på det store kinolerretet.

Hun har også blitt kjent som litt av en skandalestjerne, grunnet sine mange forhold, arvestrid og andre problemer.

«Nød lærer naken kvinne å spinne», heter det. Som en konsekvens av en konstant tilstedeværelse i amerikanske tabloider, var det mange som var nysgjerrige på stjernen. Hun har derfor skrevet flere bøker om sin egen historie, og mange av dem har solgt svært godt.

Saken fortsetter nedenfor.

GODT GIFT: Tori Spelling er gift med Dean McDermott. Samlet har de hele seks barn. Foto: NTB Scanpix
GODT GIFT: Tori Spelling er gift med Dean McDermott. Samlet har de hele seks barn. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tori Spelling har siden 2006 vært gift med Dean McDermott (52), som hun møtte under en innspilling i 2005. Begge var på tiden i andre forhold, men dumpet sine respektive partnere for å bli kjærester.

Sammen har de barna Liam (12), Stella (10), Hattie (7), Finn (6) og Beau (2). I tillegg har Dean sønnen Jack (20) med ekskona Mary Jo Eustace (56).

Jennie Garth (46)

Hollywood-stjernen Jennie Garth spilte den skandaleombruste tenåringen Kelly Taylor i serien, noe som matchet godt.

Garth droppet nemlig ut av skolen for å satse på livet som skuespiller, og har siden «Beverly Hills 90210» hatt enkelte oppdrag. Hun spilte blant annet i «What I Like About You» fra 2002 til 2006, og har hatt sitt eget realityprogram «Jennie Garth: A Little Bit Country».

Saken fortsetter nedenfor.

VENNER: Tori Spelling og Jennie Garth har kjent hverandre siden de spilte mot hverandre i serien. Foto: NTB Scanpix
VENNER: Tori Spelling og Jennie Garth har kjent hverandre siden de spilte mot hverandre i serien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg har hun hatt enkelte småroller her og der, uten at det har vært dette som i hovedsak har holdt henne i rampelyset. Tabloidene har nemlig lagt sin elsk på Garth, som i løpet av sin tid i rampelyset har hatt tre forskjellige ektemenn.

Fra 1994 til 1996 var hun først gift med musikeren Daniel B. Clark. Deretter giftet hun seg med «Twilight»-stjernen Peter Facinelli (45) i 2001. Sammen fikk de tre døtre før de skilte lag etter 12 år som ektepar i 2013.

Sommeren 2015 giftet Jennie seg for tredje gang. Denne gangen med den ni år yngre skuespilleren Dave Abrams (37). Knappe halvannet år senere kom nyheten om at paret hadde valgt å gå hver til sitt, og i april i fjor søkte Abrams om skilsmisse. I februar ble det derimot kjent at de to har funnet tilbake til hverandre igjen.

Helseutfordringer har også preget 46-åringens liv. I 2002 ble Garth diagnostisert med en hjertefeil, som ville kreve konstant overvåkning resten av livet. Det avslørte hun i 2009.

- I fremtiden kan dette enten bli mer komplisert, eller så blir det ikke det, sa hun ordknapt til People den gang.

Gabrielle Carteris (58)

Gabrielle Carteris spilte rollen som Andrea Zuckerman i serien. Under innspillingen var hun 29 år gammel, og den eldste i flokken til å spille en 15-åring.

Saken fortsetter nedenfor.

PRESIDENT: Gabrielle Carteris er for tiden president for den amerikanske film- og tv-prisen SAG Awards. I serien spilte hun Andrea Zuckerman. Foto: NTB Scanpix
PRESIDENT: Gabrielle Carteris er for tiden president for den amerikanske film- og tv-prisen SAG Awards. I serien spilte hun Andrea Zuckerman. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Carteris trakk seg raskt bort fra rampelyset, og har ikke spilt i noe stort etter at serien tok slutt - annet enn noen små gjesterollen her og der. De senere åra har hun sittet i ledelsen til film- og tv-prisen SAG Awards, som går av stabelen i januar hvert år.

I 2008 avslørte hun hvordan hun de siste åra har holdt seg borte fra omverdenen, og kjempet mot lammelser og spasmer.

Carteris ble skadet etter en kvelningsscene under en filminnspilling i 2006. I over fem timer ble hun dratt etter halsen, og det utløste sterk hodepine, delvise lammelser i ansiktet og ukontrollerbare spasmer.

- Jeg surret rundt, mistet taleevnen og fikk spasmer. Ansiktet mitt gjorde ville ting, og jeg hadde ingen følelser i hendene. Jeg trodde jeg skulle bli slik resten av livet, har Gabrielle fortalt til det amerikanske programmet Entertainment Tonight, ifølge Huffington Post.

Brian Austin Green (45)

Kjekkasen Brian Austin Green medvirket i hele 292 episoder i rollen som David Silver i ungdomsserien. Men for mange er han kanskje vel så kjent som kjæresten til skuespilleren Megan Fox (32).

Saken fortsetter nedenfor.

DAVID: Brian Austin Green spilte i hele 292 episoder av serien. Foto: NTB Scanpix
DAVID: Brian Austin Green spilte i hele 292 episoder av serien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter at serien endte i 2000, har Green spilt i en rekke serier, både i mindre roller, men også noen større. Blant annet har han vært å se i både «CSI» og «CSI Miami», samt «Frustrerte Fruer» og «Anger Managment».

Ting har derimot ikke bare være rosenrødt.

Da Green og Fox koste seg på ferie på Hawaii i 2012, skal skuespilleren ha blitt rasende da han oppdaget en fotograf som tok bilder av dem. Green skal ha overfalt og banket opp fotografen, mens Fox heiet på ham.

Saken fortsetter nedenfor.

2004: Brian Austin Green har vært sammen med skuespillerkollega Megan Fox siden 2004. Sammen har de tre sønner. Foto: NTB Scanpix
2004: Brian Austin Green har vært sammen med skuespillerkollega Megan Fox siden 2004. Sammen har de tre sønner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nettstedet TMZ, som delte bilder av det hele, skrev senere at fotografen hadde saksøkt den tidligere «Beverly Hills 90210»-skuespilleren. Fotografen forklarte at paret kom med verbale trusler mot ham, og situasjonen skal ha toppet seg da Fox spurte Green: «Skal du la han komme unna med det der?»

Saken fortsetter nedenfor.

STOR STJERNE: Etter at tips fra en leser, dro reporter Fanny på jakt i Oslo etter den amerikanske skuespilleren Megan Fox. Video: Julie Solberg / Redigering: Marie Røssland Vis mer

Paret har vært i et av-og-på-forhold siden 2004, men blir likevel sett på som et av Hollywoods mest stabile par. Sammen har de tre sønner, Noah Shannon (6), Bodhi Ransom (4) og Journey River (2). Green har også sønnen Kassius (16) med ekskjæresten Vanessa Marcil (50). Marcil spilte også i «Beverly Hills 90210».

Jason Priestley (49)

Jason Priestley spilte rollen som Brandon Walsh, en av de mest populære gutta i serien. I tillegg til å ha en av hovedrollene, var Priestley også produsent for flere av episodene.

Saken fortsetter nedenfor.

BRANDON: Jason Priestley spilte karakteren Brandon Walsh, som var en av de mest populære gutta i serien. Foto: NTB Scanpix
BRANDON: Jason Priestley spilte karakteren Brandon Walsh, som var en av de mest populære gutta i serien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I ettertid har Priestley fortsatt å jobbe som både skuespiller og regissør. Han har spilt i mange kjente filmer og serier, deriblant «My Name is Earl», «What I like about you», og «Call Me Fitz».

Han er også den av skuespillerne fra serien som har skapt flest skandaler på de andres vegne, spesielt da han i 2014 ga ut selvbiografien «Jason Priestley: A Memoir». Der avslørte han blant annet at det ikke bare var foran kamera at «90210»-skuespillerne havnet i hete omfavnelser.

Saken fortsetter nedenfor.

AVSLØRTE HEMMELIGHETER: I 2012 ga Jason ut en selvbiografi, der han deler hemmeligheter fra innspillingen. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRTE HEMMELIGHETER: I 2012 ga Jason ut en selvbiografi, der han deler hemmeligheter fra innspillingen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Flere forskjellige kombinasjoner av skuespillerne lå med hverandre opp gjennom åra, står det i boka, ifølge Hollywood Reporter.

Våren 2005 giftet Jason seg med sminkøren Naomi Lowde på Bahamas foran over 120 gjester. Sammen har de datteren Ava Veronica (11) og sønnen Dashiell Orson (9).

Ian Ziering (54)

Sjarmøren Ian Ziering spilte rollen som Steve Sanders i serien. I motsetning til enkelte av de andre skuespillerne, som har slitt med å holde seg i rampelyset, har Ziering valgt og ta småroller, og virker godt fornøyd med det.

Saken fortsetter nedenfor.

STRIPPER: Ian, som spilte rollen som Steve Sanders i serien, har jobbet litt som stripper for Chippendales. Foto: NTB Scanpix
STRIPPER: Ian, som spilte rollen som Steve Sanders i serien, har jobbet litt som stripper for Chippendales. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han har blant annet dukket opp i «What I Like About You», i likhet med Jennie Garth og Jason Priestley, og han har også vært å se i alt fra «Sharknado» og «CSI New York», til «Celebrity Family Feud» og «Worst Cooks in America».

I 2007 svinget han seg på parketten i den amerikanske versjonen av «Skal Vi Danse», der han nådde til semifinalen.

I 2014 var det nok mange som sperret øynene opp, da Ziering dukket opp i det populære strippe-showet «Chippendales». Den veltrente stjernen vrengte av seg klærne i Las Vegas, til stor glede for mange av fansen.

I 1997 giftet han seg med Playboy-modellen Nikki Schieler (41), men forholdet tok slutt i 2002. I 2010 giftet han seg på ny, med skuespilleren Erin Ludwig (34). Paret har de to døtrene Mia Loren (7) og Penna Mae (5) sammen.

Shannen Doherty (47)

Et annet yndet objekt for amerikansk tabloidpresse er Shannen Doherty.

Saken fortsetter nedenfor.

BRENDA: Shannen Doherty spilte rollen som Brenda Walsh i serien, og ble kjent som en kranglefant. Foto: NTB Scanpix
BRENDA: Shannen Doherty spilte rollen som Brenda Walsh i serien, og ble kjent som en kranglefant. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun spilte rollen som Brenda Walsh i tv-serien, og ble under innspillings-perioden kjent som en kranglefant, etter at flere medier hevdet at det var svært dårlig stemning mellom henne og de andre skuespillerne.

I etterkant av «Beverly Hills»-karrieren har hun spilt i blant annet tv-serien «Charmed», og også her skal hun ha havnet i konflikt med en motspiller, nærmere bestemt Alyssa Milano (46).

Selv har Doherty sagt følgende om sitt dårlige rykte:

Saken fortsetter nedenfor.

TRIO: Jason Priestley, Shannen Doherty og Luke Perry spilte alle store roller i den populære tenåringsserien. Foto: NTB Scanpix
TRIO: Jason Priestley, Shannen Doherty og Luke Perry spilte alle store roller i den populære tenåringsserien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har et rykte. Har jeg fortjent det? Ja. Etter hvert prøver man derimot å kvitte seg med det, fordi man blir et annet menneske, uttalte skuespilleren overfor Parade Magazine i 2010.

De siste årene har Shannon derimot lagt skuespillerkarrieren halvveis lagt på is. I 2015 avslørte hun nemlig at hun hadde fått brystkreft, og hun har siden vært åpen om sin kamp mot sykdommen i sosiale medier.

I 2017 meldte 47-åringen at hun hadde gått gjennom en rekke behandlinger med cellegift, i tillegg til å ha fjernet det ene brystet. Prognosene er positive.

Doherty er for tiden gift med sin tredje ektemann, Kurt Iswarienko. De gav hverandre sine ja i 2011, men har ingen barn sammen.

Luke Perry (52)

Luke Perry spilte rollen som kjekkasen Dylan McKay i «Beverly Hills 90210». Siden den gang har han medvirket i en rekke serier og filmer, senest suksesserien «Riverdale» på Netflix.

Saken fortsetter nedenfor.

DYLAN: Luke Perry spilte rollen som Dylan McKary i serien. Han er fremdeles aktiv som skuespiller. Foto: NTB Scanpix
DYLAN: Luke Perry spilte rollen som Dylan McKary i serien. Han er fremdeles aktiv som skuespiller. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I rollen som rebellen Dylan smeltet Perry ungpikehjerter over hele verden. Romansen mellom ham og Brenda Walsh, spilt av Shannen Doherty, var et hett tema i serien, som han var en del av fra 1990 til 1995, og fra 1998 til 2000.

Skuespilleren har sønnen Jack Perry (21) og dattera Sophie Perry (18) med ekskona Rachel Sharp, som han var gift med i ti år - fra 1993 til 2003.

Saken fortsetter nedenfor.

POPULÆR UNGDOMSSERIE: Her er Luke Perry med noen av gjengen fra Riverdale under Comic-Con i San Diego i 2016. F.v: K.J. Apa, Madelaine Petsch, Camila Mendes, Cole Sprouse og Lili Reinhart. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR UNGDOMSSERIE: Her er Luke Perry med noen av gjengen fra Riverdale under Comic-Con i San Diego i 2016. F.v: K.J. Apa, Madelaine Petsch, Camila Mendes, Cole Sprouse og Lili Reinhart. Foto: NTB Scanpix Vis mer

52-åringen sliter for tida med helsa, etter at han onsdag 27. februar ble hastet til sykehus etter å ha fått slag. Nyheten om Perrys sykehusinnleggelse kom samme dag som FOX annonserte at serien, som ga ham det store gjennombruddet i Hollywood, gjør comeback til sommeren med flere av de originale skuespillerne.

Perry og Doherty er to av de opprinnelige seks som foreløpig ikke har signert ny kontrakt og derfor ikke er bekreftet til comeback-serien.

Ifølge Entertainment Weekly er imidlertid ikke rollebesetningen komplett, og «døren er fremdeles åpen» for at også de to siste skuespillerne kan komme om bord.

LES OGSÅ: Kobles til ny mann etter bruddet