Taylor Momsen:

Slik gikk det med barnestjernen

Taylor Momsen gikk fra å være den sukkersøte «Grinchen»-jenta til å få sparken av Madonna. 

BARNESTJERNE: Taylor Momsen ble en verdenskjent barnestjerne etter hun fikk rollen som «Cindy Lou Who». Foto: Mary Evans Picture / Ronald Grant Archive / Shutterstock / Keizao Mori / UPI / NTB
BARNESTJERNE: Taylor Momsen ble en verdenskjent barnestjerne etter hun fikk rollen som «Cindy Lou Who». Foto: Mary Evans Picture / Ronald Grant Archive / Shutterstock / Keizao Mori / UPI / NTB Vis mer
Publisert

Taylor Momsen (28) sjarmerte i rollen som sukkersøte «Cindy Lou Who» i den klassiske julefilmen «The Grinch – Christmas is Stolen» tilbake i 2000. Rollen, som ble den da syv år gamle Momsens gjennombrudd, banet vei for en karriere som barneskuespiller.

Hun dukket blant annet opp i «Spy Kids 2» og «We Were Soldiers». Men hun er i dag mest kjent for rollen som Jennifer «Jenny» Humphrey i TV-serien «Gossip Girl» som hun fikk da hun var 12 år.

Fikk sparken av Madonna

Som barn og ungdom prøvde ikke bare Momsen seg som skuespiller - hun var også modell. Allerede som toåring startet hun modellkarrieren, og på et tidspunkt var hun modell for selveste Madonnas (63) klesmerke, Material Girl.

«OLSENBANDEN JR:» «Olsenbanden jr.» herjet på 2000 tallet, så vi har tatt en prat med Lars Andersen, kanskje bedre kjent som «Benny», for å høre hva han gjør på i dag. Vis mer

Men karrieren som modell endte da Momsen fikk sparken av Madonna selv. Grunnen skal ha vært at superstjernen mente Momsen hadde dårlig innflytelse på datteren hennes.

Ville bli Hannah Montana

Dersom man ser tilbake på Momsens karriere kunne den tatt en helt annen vending. Hun prøvespilte nemlig på rollen som Hannah Montana i Disney-serien med samme navn. Momsen var en av de siste tre kandidatene for rollen, men det var Miley Cyrus (29) som endte med seieren.

I et intervju med The Daily Beast fortalte 28-åringen at dersom hun hadde landet rollen ville det blitt et helt annet program.

– Jeg hadde bedt folk å dra til helvete, sa hun.

Krangel på sett

Men selv om ikke Momsen ble Hannah Montana landet hun som nevnt rollen som Jenny Humphrey i den populære ungdomsserien «Gossip Girl». Skuespilleren, som hadde en svært fremtredende rolle og kan ses på som en av hovedkarakterene i serien, begynte sakte men sikkert å forsvinne i fjerde sesong.

GOSSIP GIRL: Momsen som Jenny i den populære ungdomsserien tilbake i 2007. Foto: Shutterstock / Cw Network / Kobal / REX / NTB
GOSSIP GIRL: Momsen som Jenny i den populære ungdomsserien tilbake i 2007. Foto: Shutterstock / Cw Network / Kobal / REX / NTB Vis mer

Noe som overrasket fansen ettersom Jenny på dette tidspunktet i serien hadde tatt over som «dronning» på skolen etter selveste Queen B, Blair Waldorf, som ble spilt av Leighton Meester (35).

Fansen snakket faktisk om at det skulle ha vært en krangel mellom Meester og Momsen som bidro til at sistnevnte forlot showet. Dette skriver blant annet Showbiz CheatSheet.

Under årene som skuespiller i serien startet nemlig Momsen på karrieren som artist, og startet rockebandet The Pretty Reckless. Men hun var ikke den eneste musikeren i «Gossip Girl»-besetningen. Hennes rival på skjermen, Meester, forfulgte også en solokarriere som artist ved siden av showet.

SJOKKERENDE: Flere sjokkerende avsløringer om juleklassikerne «Hjemme alene», «Love actually», «The Holiday» og «Elf» Vis mer

Men i motsetning til Momsen fikk Meester omtalt sin egen musikk i serien, noe Momsen angivelig også ønsket. Momsen har imidlertid ikke bekreftet at krangelen var årsaken til at hun forlot serien.

Vil aldri glemme det

I dag har Momsen lagt skuespillerkarrieren på hylla, og jobber på fulltid som artist og låtskriver.

- Jeg begynte som modell da jeg var to, for så å opptre som treåring, og deretter «Gossip Girl» da jeg var 12. Så jeg tok egentlig ikke mine egne avgjørelser, sa hun i et intervju med The Daily Beast tilbake i 2014.

Men da Momsen etter hvert ble eldre og skjønte at hun hadde kontroll over sitt eget liv, og i tillegg fant det rette bandet var hun ikke i tvil om å slutte som skuespiller, sier hun videre i intervjuet.

Allerede som barn skrev hun egne låter. Det var faktisk gjennom rollen i «The Grinch» at hun falt for musikken.

STØRST: Guro Elde Paulsen, bedre kjent som «Gurobelly», har hatt et stort år på TikTok. Reporter og video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

– Jeg vil aldri glemme hvordan det var å gå inn i et studio, ta på hodetelefonene og synge inn i mikrofonen for første gang, sa Momsen i et intervju med Today, referert i Exspressen.

Hun beskrev den første turen i studio som et utrolig innflytelsesrikt øyeblikk i hennes liv. Et øyeblikk som resulterte i at Momsen ville jobbe med musikk resten av livet.

LES OGSÅ: Fra barnestjerne til prinsen i gullrekka

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer