«Paradise Hotel»

Slik gikk det med årets «Paradise Hotel»-deltakere

- «Paradise Hotel» forandret livet mitt.

MINNEVERDIGE: Selv om mange av «Paradise Hotel»-deltakerne går i glemmeboken så fort kameraene skrus av, har flere av årets deltakere stått for flere overskrifter. Foto: Marie Røssland
MINNEVERDIGE: Selv om mange av «Paradise Hotel»-deltakerne går i glemmeboken så fort kameraene skrus av, har flere av årets deltakere stått for flere overskrifter. Foto: Marie Røssland Vis mer
Publisert

År etter år har TV-seere latt seg underholde av et knippe unge nordmenn som sjekker inn på «Paradise Hotel» i Mexico. Intriger, fyll og sex har vist seg å skape god TV siden 2009, og dette året var heller intet unntak.

Deltakerne gjør alt for å nå finalen, og kameraene følger med på alt de foretar seg inne på luksushotellet.

Selv om de fleste deltakerne går i glemmeboka i løpet av det påfølgende året, er det flere som gjør seg svært godt bemerket - og som blir husket selv om «Paradise Hotel»-eventyret er over.

For hvordan kan vi glemme Erik Anders Sæter (22)?

Han markerte seg godt og kom seg helt til finalen i årets sesong. Der sto han sammen med Ingrid Fosså Aguiluz (21), som han ble kjæreste med etter deltakelsen. Paret møtte Leo Faa og Julie Grindbakken i finalen, og måtte til slutt se seg slått på målstreken.

Saken fortsetter nedenfor.

ÉN TOK PENGENE: Det var Julie Grindbakken og Leo Faa som stakk av med seieren i årets sesong av «Paradise Hotel». Slik gikk det under troskapstesten. Video: TV 3 / Thomas Rasmus Skaug / Ingrid Cogorno Vis mer

En annen vei i livet

Til tross for at paret virket stormforelsket, bekreftet de i juli at de hadde det gjort det slutt.

Når Se og Hør nå slår på tråden for å høre hvordan det siste året har vært, kan Erik fortelle at «Paradise Hotel» har forandret livet hans.

22-åringen trekker frem en rekke ting han har fått til det siste året, både som deltaker i den kommende sesongen av «Farmen Kjendis», studier, podkast med storebror Erlend Elias Bragstad (36) og programlederjobb i forbindelse med den kommende «Paradise»-sesongen.

- «Paradise Hotel» sendte meg en helt annen retning i livet enn jeg hadde trodd. Det har gjort meg til en person som står opp tidlig, drikker lite og rett og slett sparket med i riktig retning, sier han og fortsetter:

- Ikke bare studiemessig, men jeg kan også si at i en så ung alder er jeg på et svært stabilt sted økonomisk.

22-åringen fra Storfjord er sikker i sin sak - han kommer aldri til å angre på deltakelsen - heller tvert imot.

- «Paradise» er noe av det beste som har skjedd meg, konstaterer han.

SØSKEN: Erlend Elias røper hemmeligheten bak lillebrorens klesstil, og forteller samtidig hva han synes om «Paradise»-innsjekken. Video: Marie Røssland / Reporter: Kine Falch Vis mer

Fant kjærligheten på TV

Når det gjelder kjærligheten med Ingrid som brast, har ikke den blonde sjarmøren slått fra seg tanken om at de kan finne tilbake til hverandre.

- Det finnes ikke noe flottere jente, så man kan jo bare håpe. Når livet og omstendighetene tillater det, så kanskje vi blir et par igjen, sier han undrende.

- Denne gangen skjedde det personlige ting for oss begge, og vi blir nok nødt til å tilbringe tid sammen igjen for å få det til å fungere.

Ifølge Ingrid er det tiden som vil vise.

For hennes del har året også vært svært hektisk. Hun forteller til Se og Hør at livet har gått i et kjør siden hun kom hjem fra Mexico.

- Det har vært en drøm og jeg er kjempeglad for de mulighetene jeg har fått. Det som har tatt mest tid er helt klart bloggen, Instagram og YouTube - og jeg elsker det. I dag er det jobben min og videre holder jeg på å planlegge ting som skal få meg til å nå toppen, sier hun hemmelighetsfullt.

FORELSKET: I denne utgaven av «Pærra-preik» innrømmer Newa Reza at hun fikk følelser for partner Erik Sæter. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Se hele programmet her: https://www.youtube.com/watch?v=5pAQfk99srA Vis mer

Åpen om kreften

Utad later mye til at 21-åringen lever et liv de fleste bare kan drømme om.

Likevel kan hun avsløre at ikke alt har vært fryd og gammen etter realityprogrammet - langt ifra.

- Det har selvfølgelig skjedd en del personlige ting som har skjedd utenom, sier hun og fortsetter:

- Knapt en måned etter at vi kom hjem fra Mexico fikk mamma påvist eggstokkreft. Kort tid etter fant de spredning, og livet mitt gikk fra å være på topp til å nå bunnen på et døgn.

Livet har vært en berg-og-dalbane følelsesmessig det siste året, men hun er imidlertid klar for 2019 og krysser fingrene for at det kommende året gir henne både muligheter og oppturer.

View this post on Instagram

Monday⚡️

A post shared by INGRID AGUILUZ (@ingridaguiluz) on

I likhet med Erik kommer heller ikke 21-åringen til å angre på deltakelsen. Hun ser på det som et minne for livet, og når hun ser tilbake på episodene og bildene som ble tatt i Mexico, kan tårene komme.

- Det er synd at vi mest sannsynlig ikke får oppleve det igjen, samtidig som det er fine minner å se tilbake på, sier hun.

Oppmerksomheten trives hun godt med. Selv om den har dabbet litt av, innrømmer hun at det føles godt at folk ser henne og setter pris på den jobben hun gjør.

- Jeg skriver blant annet en del om kreften og det vet jeg veldig mange der ute kan kjenne seg igjen i, trist nok, sier hun.

Trekantdrama

Det var riktig nok ikke bare Ingrid som falt for Erik under tiden på skandalehotellet. Da 21-åringen sjekket inn på hotellet utviklet det seg raskt trekantdrama mellom Ingrid, Erik og Newa Reza (22).

Den sprudlende 22-åringen ble raskt populær i gruppa og Newa var langt ifra ukjent for å dele av sitt gode humør. Til Se og Hør forteller hun nå at «Paradise Hotel», i motsetning til de to ovennevnte, kanskje ikke var det helt rette programmet for henne.

- Livet mitt tok en brå vending da jeg kom hjem fra Mexico. Jobben forsvant, og det var mye press fra mediene og jeg følte meg litt ydmyket. Det ble liksom ikke helt sånn jeg hadde sett for meg at det skulle bli på TV, sier hun og fortsetter:

- Nå som tiden har gått så har heldigvis folk begynt å kjenne meg som Newa, ikke bare hun jenta i «Paradise» som var opphengt i Erik.

- Angrer du på at du deltok?

- Jeg angret veldig mye i starten. Jeg følte der og da at det ødela livet mitt, eller at jeg ødela det. Jobben ble borte og jeg var usikker på hvordan familien min ville reagere, men når alt kommer til alt er det jo deres valg om å støtte meg.

- Jeg burde nok heller vært med på et annet realityprogram. Jeg er nok bra for TV, men ikke ment for «Paradise Hotel», legger hun til.

Ønsker seg kjæreste

Likevel påpeker Newa at programmet har åpnet mange dører for henne. Ny jobb er på plass og hun har fått mange muligheter i sosiale medier.

- Jeg følte at det var mye negativt i starten, men det blir bedre med tiden. Men ja, jeg angrer på deltakelsen.

22-åringen er stolt over å ikke ha mistet seg selv gjennom prosessen, og har stått nær både venner og familie hele veien. Når det gjelder datingfronter er hun imidlertid litt hardere:

- Jeg har vært på noen dates og likt noen, men ikke gått videre med dem. Enda en gang ble jeg valgt bort til fordel for «den andre jenta», sier hun og sikter til da Erik og Ingrid ble et par.

- Jeg er klar for forhold, men det å søke etter en kjæreste kommer jeg aldri til å gjøre. Det er bedre for meg at det bare faller på plass naturlig. Jeg er klar for frieri, giftermål og for å slå meg til ro.

MIMRER: Kristian René Johansen gjester ukas «Pærra-preik», og får se bildene fra hans aller første innsjekk, øyeblikket han faktisk husker best fra sin lange «Paradise»-karriere. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Se hele programmet her: https://youtu.be/bkgpz8K0tqs Vis mer

I juni i år så det derimot ut til at hun hadde funnet lykken da hun og deltaker Marius «MP» Pettersen (22) avslørte at de hadde blitt et par. Bare kort tid etter konfronterte derimot Se og Hør paret med nyheten, hvor de begge røpet at det hele bare var en spøk.

- Jeg er så singel som jeg kan få blitt, sier Marius til Se og Hør i dag.

- Jeg lurer faktisk på når jenta skal inntreffe livet mitt og «Paradise Hotel» har overhodet ikke hjulpet til på damefronten, fortsetter han og legger til at han riktignok får flere matcher på Tinder enn tidligere.

Saken fortsetter nedenfor.

Vil på TV igjen

«MP» tør å påstå at 2018 har vært det beste året han har hatt - til tross for at drømmedama ikke har dukket opp.

- Det har vært helt fantastisk. Både når man ser på ting jeg har gjort og ikke minst oppmerksomheten jeg har fått. I tillegg begynner livet å falle på plass med både leilighetskjøp og ny jobb, sier han.

22-åringen har nemlig kapret drømmejobben som bilselger for Birger N. Haug - en jobb han lenge har ønsket seg. Selv om han både skal finne sin plass i ny jobb og pusse opp sin nye leiligheten, synes han det er nitrist at realityeventyret er over - og ikke minst at det er så mange måneder siden innspillingen.

- Jeg vil gjerne på TV igjen, avslører han.

Saken fortsetter nedenfor.

- En godt betalt ferie

Selv om de fire deltakerne ovenfor gjorde seg godt bemerket i løpet av sesongen, var det derimot Leo Faa (22) som stakk av med seieren og pengene.

Valget var enten å dele 500 000 kroner med Julie Grindbakken som han sto med i finalen, eller å ta deler av premiepotten selv og la partneren stå igjen uten en krone.

Programleder Triana Iglesias la sakte, men sikkert på gullbarer, mens Julie og Leo sto med hver sin glasskule i hånda.

Også smalt det.

Leo knuste kula i tusen knas og stakk av med 200 000 kroner. Til Se og Hør sier han spøkefullt at oppholdet i Mexico ble en godt betalt ferie.

- Premiepengene har jeg brukt på vinylplatespiller, altfor mange skolerelaterte pensumbøker og hoverboard med terrenghjul. Jeg har også kjøpt bluetoothanlegg og tatt ny tattis, selvfølgelig. Det må man som en ekte pærra-deltaker, sier han.

Leo ønsker riktignok ikke å vise frem tatoveringen når Se og Hør spør:

- Jeg må holde på integriteten min, svarer han lurt.

View this post on Instagram

Jøllebølle og kuleknusern #ligedudet

A post shared by Leo Faa (@locoleni) on

Tilbake til normal hverdag

Etter «Paradise Hotel» har vinneren fortsatt med studier og skal i gang med å skrive bacheloroppgaven sin. Det siste året har vært hektisk for Leo, som har gått fra å nyte et anonymt liv på en gård, til et hektisk liv som realitykjendis.

- Det var virkelig en forandring i hverdagen kan du si. Men nå tenker jeg, been there done that, og livet har sakte, men sikkert bevegd seg tilbake til samme rytme som før deltakelsen, sier han og skyter inn:

- Takk gud for det.

Heller ikke 22-åringen angrer på at han sjekket inn på det mye omtalte skandalehotellet.

Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Alene Hjemme»-stjernene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer