Ally McBeal:

Slik gikk det med «Ally McBeal»-stjernene

Noen av skuespillerne hadde sitt store gjennombrudd i den kjente tv-serien.

SEERSUKSESS: «Ally McBeal» var en av de mest populære tv-serier på kanalen Fox på slutten av 90-tallet. Foto: NTB scanpix
SEERSUKSESS: «Ally McBeal» var en av de mest populære tv-serier på kanalen Fox på slutten av 90-tallet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I år er det 20 år siden den første episoden av drama- og komiserien «Ally McBeal» ble sendt på skjermen, som her til lands ble sendt fra 1997 til 2002 på TV 2.

Serien omhandlet livet til den unge advokaten Ally McBeal og hennes kolleger ved advokatfirmaet Cage and Fish i Boston.

Tv-suksessen ble et springbrett for flere av skuespillerne, men hvordan har det egentlig gått med dem etter seriens slutt?

Calista Flockhart (52)

Skuespilleren fra Illinois spilte hovedrollen i den populære serien, en karakter som var kjent for sitt mislykkede kjærlighetsliv og merkelige hallusinasjoner.

Rollen som Ally McBeal ga Calista Flockhart flere priser, blant annet en Golden Globe-statuett for beste kvinnelige skuespiller i 1998.

Etter at «Ally McBeal» ble avsluttet i 2002, fikk Flockhart rollen som Kitty Walker i serien «Brothers & Sisters», som gikk over fem sesonger fra 2006 til 2011.

De siste årene har skuespilleren spilt i flere andre tv-serier, deriblant «Full Circle» og «Supergirl».

Saken fortsetter nedenfor.

STORT GJENNOMBRUDD: Skuespiller Calista Flockhart spilte hovedrollen i 90-tallsserien. Foto: NTB scanpix
STORT GJENNOMBRUDD: Skuespiller Calista Flockhart spilte hovedrollen i 90-tallsserien. Foto: NTB scanpix Vis mer

Men det er ikke bare i karrieren det har skjedd spennende ting for tv-stjernen. Da hun troppet opp under Golden Globe-utdelinga i 2002, møtte hun nemlig sin store kjærlighet, ifølge E!News.

To år seinere flyttet hun sammen med «Star Wars»-stjernen Harrison Ford (74), og i 2009 forlovet de seg. Året etter fant bryllupet sted i New Mexico, på herregården til daværende guvernør Bill Richardson (69) i Santa Fe.

KJENDISPAR: Calista Flockhart og Harrison Ford var sammen i åtte år før de giftet seg for sju år siden. Foto: NTB scanpix
KJENDISPAR: Calista Flockhart og Harrison Ford var sammen i åtte år før de giftet seg for sju år siden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Og bryllupet var av det overraskende slaget - ingen av Fords voksne barn var til stede under seremonien.

- De gærne ungdommene bare stakk av! Jeg synes det er vidunderlig at de endelig gjorde dette skikkelig. Det er virkelig fabelaktige nyheter. jeg er så glad på deres vegne, sa Ben Ford (49), en av sønnene til «Indiana Jones»-stjernen, til People etter bryllupet.

Kort tid før Flockhart møtte Ford, adopterte hun sønnen Liam. Den prisbelønte filmstjernen tok fort på seg rollen som guttens far.

- Harrison og jeg ler mye, og humor betyr alt for meg, sa Flockhart om ekteskapet i et intervju med Closer Weekly tidligere i år.

Jane Krakowski (48)

48-åringen Jane Krakowski spilte rollen som McBeals sekretær, Elaine Vassal, gjennom hele serien, og har i seinere tid gjort enorm suksess på Broadway.

Hun har spilt i oppsetninger som «Nine», «She Loves Me», «Guys And Dolls» og «Grand Hotel», og har vunnet prestisjefylte priser som en Tony Award og en Laurence Olivier Award, ifølge Broadway.com.

Krakowski har imidlertid ikke takket nei til flere tv-jobber av den grunn.

SUKSESS: Jane Krakowski spilte rollen som Elaine Vassal i serien. Foto: NTB scanpix
SUKSESS: Jane Krakowski spilte rollen som Elaine Vassal i serien. Foto: NTB scanpix Vis mer

De siste årene har hun blant annet dukket opp i humorserien «30 Rock», og spiller også en rolle i Netflix-serien «The Unbreakable Kimmy Schmidt».

I 2009 forlovet skuespilleren seg med klesdesigneren Robert Godley, og året etter ble paret foreldre for første gang.

De gikk imidlertid hver til sitt i 2013.

I et intervju med Forbes i mai, snakket Krakowski om forholdet til sønnen sin, Bennett (6). Der fortalte hun at en drømme-fridag for hennes del utvilsomt involverer ham.

- Han har en fantastisk sans for humor, som jeg beundrer og som gjør meg begeistret (...) Enhver dag jeg kan tilbringe med ham, er en perfekt dag. Han er så absolutt en glede i livet mitt, dag ut og dag inn, fortalte Krakowski.

Saken fortsetter nedenfor.

PRISVINNER: I åra etter «Ally McBeal» har Krakowski gjort suksess både på scenen og på skjermen. Her avbildet tidligere denne måneden. Foto: Rex / NTB scanpix
PRISVINNER: I åra etter «Ally McBeal» har Krakowski gjort suksess både på scenen og på skjermen. Her avbildet tidligere denne måneden. Foto: Rex / NTB scanpix Vis mer

Portia de Rossi (44)

Karakteren Nelle Porter kom inn i serien i andre sesong, spilt av australske Portia de Rossi. Hun var med i serien fram til slutten.

Etter at siste sesong var sendt i 2002, sto Rossi fram som lesbisk etter å ha holdt det hemmelig i flere år.

GJENNOMBRUDD: Portia de Rossi spilte den smellvakre advokaten Nelle Porter. Foto: NTB scanpix
GJENNOMBRUDD: Portia de Rossi spilte den smellvakre advokaten Nelle Porter. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun begynte å date flere kvinner, blant annet stedatteren til artist Ringo Starr, Francesca Gregorini (48), ifølge Us Weekly. De var sammen i fire år.

Forholdet tok slutt da hun falt for den berømte talkshowvertinnen Ellen DeGeneres (59) etter at de møttes på en prisutdeling i 2004.

Paret giftet seg fire år senere under en privat seremoni i Hollywood. De er fremdeles godt gift, til tross for at de stadig er utsatt for bruddrykter.

I 2014 svirret ryktene for fullt da Rossi ble avbildet uten gifteringen.

- Hun brukte den ikke fordi hun får blemmer når hun rir. Sannheten er, og dette høres ut som en klisje, men jeg blir bare mer og mer forelsket i Portia. Det er helt sant. Hun overrasker meg hele tiden, sa Ellen DeGeneres til bladet People den gang.

Saken fortsetter nedenfor.

FANT LYKKEN: Portia de Rossi og Ellen DeGeneres giftet seg i 2008 etter å ha vært sammen i fire år. Her avbildet tidligere i år. Foto: Rex / NTB scanpix
FANT LYKKEN: Portia de Rossi og Ellen DeGeneres giftet seg i 2008 etter å ha vært sammen i fire år. Her avbildet tidligere i år. Foto: Rex / NTB scanpix Vis mer

Portia de Rossi har flere ganger åpnet seg om hvordan det var å komme ut av skapet.

- Å være ærlig om hvem jeg var, å komme ut, å være lesbisk, var et stort vendepunkt for meg, sa hun til E! News i 2013.

De siste årene har det vært relativt stille fra de Rossi, der hennes største seersuksess var Fox-serien «Arrested Development», fra 2003 til 2006.

Peter MacNicol (63)

Det var skuespiller Peter MacNicol som spilte rollen som den glupe John Cage i fem sesonger. Karakteren var blant annet kjent for kjærlighetsforholdet med Nelle Porter, spilt av Portia de Rossi.

VANT PRIS: Peter MacNicol vant en Emmy-statuett for sin innsats som John Cage i «Ally McBeal». Foto: NTB scanpix
VANT PRIS: Peter MacNicol vant en Emmy-statuett for sin innsats som John Cage i «Ally McBeal». Foto: NTB scanpix Vis mer

Rollen ga ham flere priser, blant annet en Emmy-statuett i 2001.

I tiden etter «Ally McBeal» har den amerikanske skuespilleren gjort stor suksess i en rekke andre serier, blant andre «Numb3rs» og «Grey's Anatomy».

Selv om 63-åringen kan skryte på seg en langvarig og vellykket karriere, kan nok lite måle seg med sukessen på hjemmebane.

Helt siden 1986 har MacNicol vært gift med kona Martha Cummings. De har for øvrig ingen barn.

Ifølge IMDb har stjerna de siste åra vært å se i seriene « Agents of S.H.I.E.L.D», «American Dad!» og komiserien «Veep».

Saken fortsetter nedenfor.

INGEN STOR FORANDRING: Den amerikanske skuespilleren gjør fortsatt suksess som skuespiller, og har ikke forandret seg mye de siste 15 åra. Foto: NTB scanpix
INGEN STOR FORANDRING: Den amerikanske skuespilleren gjør fortsatt suksess som skuespiller, og har ikke forandret seg mye de siste 15 åra. Foto: NTB scanpix Vis mer

Lucy Liu (48)

Den populære serien ble gjennombruddet for Lucy Liu, som bare hadde spilt i mindre tv-serier og filmer før «Ally McBeal».

BLE KJENT OVER NATTA: Lucy Liu spilte rollen som Ling Woo i den populære tv-serien. Foto: NTB scanpix
BLE KJENT OVER NATTA: Lucy Liu spilte rollen som Ling Woo i den populære tv-serien. Foto: NTB scanpix Vis mer

Karakteren Ling Woo kom inn i serien i andre sesong, og var kjent for sine kjappe replikker og smellvakre ytre.

I 2000, to år etter sitt store gjennombrudd, fikk hun rollen som en av de tre englene i den kjente filmen «Charlie's Angeles».

Tre år etter spilte hun også skurk i «Kill Bill»-filmene.

Lucy Liu har hatt en gjennomgående suksessfull karriere, og har en rekke kjente filmer og tv-serier på CV-en.

I 2015 ble 48-åringen mamma for første gang, da hun ved hjelp av surrogatmor fikk sønnen Rockwell Lloyd.

- Jeg gråt da han ble født, fortalte hun til People i fjor, og forklarte at en hektisk timeplan var grunnen til at hun valgte å benytte seg av surrogati.

- Det føltes som den riktige løsningen for meg fordi jeg jobbet og ikke visste når jeg ville få en anledning til å ta en pause fra alt. Jeg skjønte at det sannsynligvis var min beste mulighet, og det endte opp med å bli en fantastisk opplevelse.

Siden 2012 og fram til dags dato har Liu spilt en av hovedrollene i spenninsserien «Elementary».

Saken fortsetter nedenfor.

POPULÆR: Lucy Liu spiller for tiden i serien «Elementary». Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Lucy Liu spiller for tiden i serien «Elementary». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gil Bellows (49)

Den canadiske 49-åringen Gil Bellows spilte rollen som Ally McBeals store kjærlighet, Billy Thomas.

I tredje sesong døde karakteren etter å ha blitt rammet av hjernesvulst, men Bellows ble fremdeles med videre i serien titt og ofte som en av McBeals hallusinasjoner.

Saken fortsetter nedenfor.

KARAKTEREN DØDE: Gil Bellows spilte rollen som Ally McBeals ungdomskjæreste, som hun møter igjen i voksen alder. Foto: NTB scanpix
KARAKTEREN DØDE: Gil Bellows spilte rollen som Ally McBeals ungdomskjæreste, som hun møter igjen i voksen alder. Foto: NTB scanpix Vis mer

Skuespilleren har i tiden etter «Ally McBeal» spilt mindre roller i flere serier, deriblant «True Justice» og «Patriot».

Bellows har vært gift med skuespillerkollega Rya Kihlstedt (46) siden 1994, og sammen ha de barna Ava Emanuelle (18) og Giovanni (15).

LABER KARRIERE: Det har vært ganske stille rundt Gil Bellows etter «Ally McBeal». Foto: NTB scanpix
LABER KARRIERE: Det har vært ganske stille rundt Gil Bellows etter «Ally McBeal». Foto: NTB scanpix Vis mer

Gil Bellows spiller dessuten en av hovedrollene i den amerikanske versjonen av den norske NRK-serien «Øyevitne». I den norske originalserien spilles rollen av Bjørn Skagestad.

Lisa Nicole Carson (47)

Den New York-fødte skuespilleren Lisa Nicole Carson spilte rollen som Ally McBeals romvenninne, Renée Raddick.

Samtidig spilte hun også en sentral rolle i legeserien «Akutten».

I 2001 begynte rykter imidlertid å svirre om at Carson hadde blitt sparket på grunn av dårlig oppførsel på jobb og rusproblemer.

I 2015 åpnet hun seg overfor bladet People, der hun fortalte åpenhjertig at hun på den tiden hadde en rekke psykiske sammenbrudd fordi hun var rammet av bipolar lidelse.

Saken fortsetter nedenfor.

FIKK IKKE FORLENGELSE: I 2001 fikk Lisa Nicole Carson beskjed om at kontrakten i «Ally McBeal» ikke ble forlenget. Foto: NTB scanpix
FIKK IKKE FORLENGELSE: I 2001 fikk Lisa Nicole Carson beskjed om at kontrakten i «Ally McBeal» ikke ble forlenget. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg jobbet så hardt i et år. Og så, i 2001, fikk jeg telefonen: «Vi kommer ikke til å fornye kontrakten din». Jeg gråt i en hel uke, sa hun til bladet.

Hun forklarte videre at etter flere år med legehjelp har hun ikke hatt et sammenbrudd siden 2004.

- Nå er jeg på et sted der jeg er frisk, glad i livet og går på opptaksprøver gjen. Jeg føler meg heldig, sa hun.

Ifølge IMDb har Carson spilt i to serier etter «Ally McBeal», «Harry's Law» i 2012 og «The New Edition Story» i år.

ÅPENHJERTIG: For to år siden sto skuespilleren fram med sin historie med psykiske problemer, som førte til at hun hadde en rekke sammenbrudd på starten av 2000-tallet. Foto: NTB scanpix
ÅPENHJERTIG: For to år siden sto skuespilleren fram med sin historie med psykiske problemer, som førte til at hun hadde en rekke sammenbrudd på starten av 2000-tallet. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Gleden ble til alkoholproblemer og skilsmisse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer