Slik gikk det da Olaf Tufte prøvde yoga

Erik Thorstvedt og hans kone ga den tidligere OL-mesteren en utfordring utenom det vanlige. Se video!

SEOGHØR.NO: I TV-serien «I hodet på Tufte» møter den tidligere OL-mesteren Olaf Tufte (39) norske idrettshelter på deres hjemmebane.

Men da han møtte den tidligere Tottenham Hotspur-proffen Erik Thorsvedt (53), var det ikke bare fotball som dukket opp på programmet.

I programmet, som sendes på TVNorge mandag, blir Tufte også gitt yogaleksjoner av Eriks kone, Siv Bore Thorstvedt.

Se video øverst i saken!

Det ble en tøff utfordring, selv for kraftkaren fra Horten.

- Det er utrolig at noe så rolig kan være så tungt. Heldigvis slapp vi unna de verste stretching-øvelsene. Jeg hadde prøvd noe av dette før, men ikke mye, sier han til Seoghør.no.

BØY OG TØY: Olaf Tufte og Erik Thorstvedt får yogainstruksjoner av Eriks kone Siv. Foto: TVNorge
BØY OG TØY: Olaf Tufte og Erik Thorstvedt får yogainstruksjoner av Eriks kone Siv. Foto: TVNorge Vis mer

Roeren trener hardt i sitt forsøk på å kvalifisere seg til sommerens OL i Rio de Janeiro.

Kan spise opptil 10 000 kalorier om dagen

I januar fortalte han til Se og Hør at det blant annet innebærer en diett på 10 000 kalorier daglig i tøffe treningsperioder.

– Jeg, som er bonde, vil selvsagt ha bondekost. Med det mener jeg poteter, saus, kjøtt og mye grønnsaker. Noen ganger bytter jeg poteter med ris eller pasta, sier Tufte til Se og Hør.

– Jeg har hva jeg kaller en «See Food»-diett. Jeg spiser alt jeg kan se, sier han spøkefullt.

Elsker flesk og duppe

I boka «Gull i munn» - som er gitt ut av Akilles forlag -  poserer Tufte i full bondehabitt med ei diger ribbe på høygaffelen. Han har også lagt ved sin favorittoppskrift på klassikeren flesk og duppe.

TESTET FOTBALLFERDIGHETENE: Olaf Tufte fikk også testet seg i fotball mot den tidligere landslagskeeperen. Foto: TVNorge
TESTET FOTBALLFERDIGHETENE: Olaf Tufte fikk også testet seg i fotball mot den tidligere landslagskeeperen. Foto: TVNorge Vis mer

– Det er ikke noe jeg spiser hver dag, men som søndagsmiddag er det utmerket, påpeker han. Tufte er ingen kløpper på kjøkkenet. Det er som oftest kona Aina (39) – eller mamma – som lager maten.

– Jeg er så privilegert at det er noen som er glad i meg – og som sørger for at jeg får i meg nok mat, forteller han til Se og Hør.

«I hodet på Tufte» sendes mandager kl 20.30 på TVNorge.

LES OGSÅ: - Hver eneste dag jeg er borte, må være verdt det