Birgit Skarstein og Helene Spilling:

Slik går det nå

Duoen har kjent på utfordringer på hver sin kant det siste året.

FLYTTET SAMMEN: Helene Spilling har flyttet sammen med Birgit Skarstein - og nylig møttes de sammen med hver sin dansepartner for å markere begivenheten. Video: Helene Spilling / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter fjorårets sesong av «Skal vi danse» kunne toppidrettsutøver Birgit Skarstein (32) og proffdanser Helene Spilling (24) avsløre at de hadde flyttet sammen som gode venner.

Siden den gang har duoen delt en rekke bilder og videosnutter fra vennskapet, og ikke minst samboerskapet, på sosiale medier.

Når Se og Hør snakker med dem nå, noen måneder inn i samboerskapet, kan de imidlertid røpe at boforholdet blir satt litt på «pause» som følge av coronasituasjonen.

Den kommende tiden går det nemlig flere uker før de får møtt hverandre igjen. Birgit jobber intenst mot det kommende OL og er i disse dager på samling og EM i Italia, mens Helene er igjen hjemme i Norge.

Trening i utlandet

Etter en måned på tur må 32-åringen naturligvis i karantene, selv om hun slipper karantenehotell på grunn av jobben som toppidrettsutøver.

- Det føles veldig rart å være på reise nå, men samtidig er dette helt åpenbart ikke en ferie, forteller Birgit, og fortsetter:

I ITALIA: Birgit Skarstein følger strenge smittevernsregler under oppholdet i utlandet. Foto: Privat
I ITALIA: Birgit Skarstein følger strenge smittevernsregler under oppholdet i utlandet. Foto: Privat Vis mer

- Det er ingenting av det vi driver med som bærer preg av ferie. Jeg er bare på rommet eller ute og trener – har på munnbind overalt og er bare sammen med kohorten min. Vi får ikke lov å gå ut av hotellet med mindre vi skal trene.

OPPMERKSOMHET: Birgit Skarstein og Philip Raabe fikk stående applaus etter deres første dans i «Skal vi danse». Nå forteller hun om oppmerksomheten og den veldig gode kjemien med dansepartneren. Reporter: Emma Eriksson. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

Grunnen til at Birgit og landslaget befinner seg i Italia er fordi de ikke får forberedt seg maksimalt til mesterskapet hjemme. Her til lands er det is på vannet de fleste steder, samtidig som landslagsarenaen ligger i Viken og derfor er stengt.

I NATUREN: Birgit forteller at det er noe helt annet treningsmessig å kunne ro på vannet under oppholdet i Italia - mange mil unna romkamerat Helene. foto: Privat
I NATUREN: Birgit forteller at det er noe helt annet treningsmessig å kunne ro på vannet under oppholdet i Italia - mange mil unna romkamerat Helene. foto: Privat Vis mer

- Vi er vanligvis i Portugal om vinteren og har et andre hjem der. Vi bruker å reise frem og tilbake, men nå er vi heller borte en måned på grunn av karantene. Vi gjør så godt vi kan med det vi har. Konkurrentene ror jo på vann og da nytter det ikke å ro på maskin og tenke at det er like bra. OL er bare måneder unna og da må vi være klare, forteller hun.

- Ikke møtt mamma siden i fjor

Som toppidrettsutøver lever 32-åringen i en svært lukket boble hvor hun treffer enda færre folk enn man egentlig har lov til.

- Vi overholder ikke smitteverntiltak fordi det er regler, men fordi vi ikke kan bli smittet. Vi driver idrett som stiller høye krav til hjerte og lunger. Når du lever av dette skal det ikke store skaden til før det kan være avgjørende for karrieren.

Dette har også resultert i at Birgit verken har møtt venner eller familie det siste året.

- Jeg har ikke møtt mamma siden i fjor sommer, og skal ikke møte henne før etter OL, som er i august-september. Hun vil gjerne komme besøk, men det kan hun ikke. Det er konsekvensen av å drive som dette, påpeker Birgit.

32-åringens karriere påvirker naturligvis også hverdagen til samboer Helene, som innrømmer at hun prøver å skjerme seg selv og Birgit så langt det lar seg gjøre.

- Jeg møter nok litt flere enn henne, men langt mindre enn jeg kan til enhver tid, forteller proffdanseren, som ble kjent for det norske folk under «Skal vi danse» i fjor høst.

Stopp i inntekter

Helene kan videre fortelle at stoda er ganske ille for henne nå på grunn av den stadig pågående pandemien.

- Jeg har undervist litt dans på Zoom, noe som er veldig rart. Jeg har jo bedt elevene mine om å mute seg selv for at det ikke skal bli for mye støy, men når jeg stiller spørsmål glemmer jeg jo at de ikke kan svare. Det blir bare rart og er litt vanskelig, sier hun, og legger til at hun ikke har fått jobbet så mye som trener som hun skulle ønske.

SKADD: Farmen-aktuelle Lasse Lom har tidligere vunnet italienske «Skal vi danse». Under et finalenummer gikk det galt, da han fikk albuen ut av ledd og røk av en muskel i armen. Vis mer

- Hvordan påvirker dette lommeboken da, får du det til å gå rundt?

- Jeg merker det, for å si det sånn. Jeg får jo ikke hatt privattimer eller noe. Så det er en stopp på inntekter, det er helt klart, svarer hun.

- Jeg klarer meg, men på et tidspunkt blir det nok ganske kjipt, fortsetter hun.

Taus om «Skal vi danse»

For å få tiden til å gå har danseren begynt å studere videomarkedsføring for sosiale medier. Hun forteller også at det kan være en vei hun ser for seg å gå videre.

- Jeg er interessert i sosiale medier og i å være kreativ. Jeg merker at det har vært digg disse to ukene på studiet, det å ha noe å lese på og drive med, innrømmer hun.

På spørsmål om vi kommer til å se henne i TV 2-programmet igjen til høsten, er hun imidlertid svært hemmelighetsfull – så det gjenstår altså å se.

EVENTYRLIG OPPUSSING: I løpet av kort tid klarte Halvor Bakke og gutta å gi Birgit Skarstein hyttedrømmen hun lenge har ventet på. Vis mer

Når Birgit snart kommer hjem til Norge og Helene igjen, må førstnevnte først i karantene i ti dager. Den har hun tenkt å tilbringe på hytta, slik at det ikke går utover samboeren.

LES OGSÅ: - Tror ikke vi gjorde en god jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer