«Alene hjemme»:

Slik går det nå - 30 år etter

«Pensjonerte» seg som 14-åring, mistet sønnen og ekskone som ble arrestert for mordforsøk. Slik går det med «Alene hjemme»-stjernene.

30 ÅR SIDEN: Det er i år 30 år siden den første julefilmen om McCallister-familien kom. Fremdeles har filmene fans verden over. Foto: Sipa USA / NTB
30 ÅR SIDEN: Det er i år 30 år siden den første julefilmen om McCallister-familien kom. Fremdeles har filmene fans verden over. Foto: Sipa USA / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange er det enkelte filmer som bare «må» sees for at julestemningen virkelig skal senke seg.

Den romantiske dramakomedien «Love Actually» (2003) er en av dem, men den 30 år gamle komedien «Alene hjemme» har kanskje hakket høyere kultstatus.

«Alene hjemme» hadde premiere på amerikanske kinoer i november 1990, og er blant de største kassasuksessene i sin sjanger til dags dato.

Økonomisk suksess

Bare i løpet av premierehelgen i USA innkasserte filmen over 17 millioner dollar - om lag 150 millioner kroner i dagens valuta - ifølge MentalFloss.

Julefilmen var dessuten populær på kino langt inn i 1991. Den lå øverst på listen over de mest sette kinofilmene helt til 10. februar det året, ifølge People.

I filmen ble seerne kjent med åtte år gamle Kevin McCallister, som havner i knipe når familien glemmer ham når de reiser på juleferie.

Macaulay Culkin (40) ble en seerfavoritt i rollen som driftige Kevin, som blant annet hamler opp med to innbruddstyver på mesterlig - likevel temmelig brutalt - vis.

Hver jul er det fortsatt mange som benker seg foran TV-en og kjenner på nostalgien mens de velkjente scenene i «Alene hjemme» ruller over skjermen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Vi lanserer Se og Hør Pluss!

• Få de aller beste sakene fra bladet.

• 14-15 Eksklusive saker eller video hver uke.

• Få tilgang til tidligere publiserte spesialer og eksklusive bilder.

199,-/måned

Les eksklusive saker hver dag!

(Fornyes automatisk til 199,-/måned)

999,-/år

Få 58% rabatt!

(Fornyes automatisk til 999,-/år)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer