«Tangerudbakken borettslag»:

Slik går det med «Tangerudbakken»-profilene

Se og Hør har møtt flere profiler fra «Tangerudbakken borettslag».

«TANGERUDBAKKEN»: Det nærmer seg jul og vi har snakket med Cecilie P. Nilsen, Hege-Anette Havik og Olav Grimdalen Jr. om hva de gleder seg aller mest til. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Celina Morken Vis mer
Publisert

STOVNER (Se og Hør): Det er allerede gått tolv år siden det norske folk for første gang fikk bli kjent med gjengen i «Tangerudbakken Borettslag».

De ble raskt noen av landets største og mest folkekjære kjendiser, og serien ble blant annet belønnet med Gullruten for beste dokusåpe i 2009 etter å ha fått prisen overlevert av gutta i Berserk. At dokumentarserien om den fargerike gjengen fra borettslaget på Stovner skulle favne så bredt, hadde nok få sett for seg.

KJENT GJENG: Bjørn Terje, Hege-Anette, Cecilie, Hans, Olav og Hansine ble alle kjent gjennom TV-serien. Foto: Discovery
KJENT GJENG: Bjørn Terje, Hege-Anette, Cecilie, Hans, Olav og Hansine ble alle kjent gjennom TV-serien. Foto: Discovery Vis mer

De siste årene har det imidlertid vært stille fra «Tangerudbakken»-gjengen, men nå får vi endelig et etterlengtet gjensyn med dem. Se og Hør møter noen av TV-stjernene bare kort tid før jul utenfor Tangerudbakken borettslag på Stovner i Oslo.

Hege-Anette Havik, Cecilie P. Nilsen og Olav Grimdalen jr. er enige om én ting: Selv om TV-seerne har savnet dem, synes de selv det har vært godt uten kameraene tett på.

HYGGELIG GJENSYN: Se og Hør møtte Cecilie, Hege-Anette og Olav utenfor Tangerudbakken borettslag. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
HYGGELIG GJENSYN: Se og Hør møtte Cecilie, Hege-Anette og Olav utenfor Tangerudbakken borettslag. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Savner ikke TV

På spørsmål om de kunne tenke seg å være med igjen, svarer nemlig Cecilie følgende:

- Aldri. Nå er jeg helt ferdig!

Olav legger heller ikke skjul på at de var ganske mette da de var ferdig med innspilling sist, men at han ikke helt vet hva tiden fremover bringer.

- Nå synes jeg det er veldig deilig å ha den friheten og ikke være på tv selv om folk spør etter oss. For min del er det greit å ha andre ting å gjøre, forklarer han.

Permittert

De tre har naturligvis også blitt preget av coronapandemien de nesten to siste årene. Under pandemien har Olav bare prioritert én venn, og forklarer at han synes situasjonen har vært krevende.

- Det som også har vært veldig tøft er å ikke gå ut og se på fotball som jeg elsker, men nå i det siste har jeg vært ute på kino og sånt igjen og koser meg med det. Jeg savner å dra på konserter og sånne ting, sier han.

KLARE FOR JUL: Etter snart to år med pandemi gleder Olav og Hege-Anette seg til jul. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
KLARE FOR JUL: Etter snart to år med pandemi gleder Olav og Hege-Anette seg til jul. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Han er også blant dem som snart har vært permittert fra jobb i to år.

- I starten var det greit, men så måtte jeg være inne i påsken, og det var veldig tøft. Du følte at du ikke hadde de faste tingene å gjøre. Når du er avhengig av andre så blir det veldig tøft å ikke kunne gå ut når man har sine faste oppgaver, forklarer han.

Olav har naturligvis også tilbrakt mye tid med familien, og er blant annet onkel til seks.

Juleplaner

Cecilie synes også pandemien har vært både tung og slitsom, mens Hege-Anette beskriver det hele som vanskelig. Nå går de heldigvis julehøytiden i møte, og har klare planer for feiringen.

«OLSENBANDEN JR:» «Olsenbanden jr.» herjet på 2000 tallet, så vi har tatt en prat med Lars Andersen, kanskje bedre kjent som «Benny», for å høre hva han gjør på i dag. Vis mer

- Jeg skal dra til pappa og spise god mat og skjemme bort tantebarna mine, sier Cecilie, som ser frem til å spise sin fars gode ribbe og pinnekjøtt.

- Jeg skal på Venabygdsfjellet, være sammen med reservefamilien min og bare kose meg med masse julegaver og god mat, legger Hege-Anette til.

JULENEK: Da Se og Hør var på besøk ble det også pyntet utenfor borettslaget. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
JULENEK: Da Se og Hør var på besøk ble det også pyntet utenfor borettslaget. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Olav på sin side har lange juletradisjoner med familien, og skal til Eidsvoll. Han ser frem til både tertekjell og ribbe i julen.

- Det blir veldig deilig, påpeker han.

Olavs familie samler seg både på julaften og første juledag. Midt i julen har de vanligvis også et stort selskap med pakkelek.

- Hva ønsker dere dere til jul i år, da?

- Jeg ønsker meg en bok med Maren Teien som har et hundeprogram på NRK og en bok med Trond-Viggo Torgersen. Men pappa fikk ikke tak i de, så nå ønsker jeg meg hansker i stedet. Vi får se hva som kommer den 24., svarer Cecilie.

Hege-Anette synes derimot det er vanskelig å velge noe, men forteller at hun ønsker seg både musikk og bøker.

Overfor Se og Hør forklarer Olav på sin side at han elsker taco, og derfor ønsker seg tacosett.

- Jeg spiste det i går, og skal spise det i dag og lørdag og søndag. Man får litt dilla, innrømmer han.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

Håp for neste år

Neste år håper Cecilie hun får mulighet til å dra inn til Oslo sentrum og se på Bislett Games. Spesielt Ingebrigtsen-brødrene håper hun å få se løpe i virkeligheten.

- Jeg er så fan av den gjengen der at jeg holder på å krepere, sier hun, og forteller at hun blant annet følger dem i «Team Ingebrigtsen» på NRK.

Hege-Anette drømmer om å klappe en ulv, det har hun aldri gjort før.

Kjærlighetslivet

Når det gjelder privatlivet har det også skjedd en hel del siden sist vi så dem på TV-skjermen. Cecilie kan blant annet røpe at hun tidligere hadde kjæreste, men at hun nå er fri og frank.

- Jeg hadde en tidligere, men hver gang jeg foreslo noe med han så tok han med en kamerat inn i bildet, så jeg er fri og frank. Det viktigste i mitt liv nå er mine tre gutter som jeg er tante til. Jeg er en veldig god tante, ja, sier hun.

Hege-Anette røper på sin side at hun har en hemmelig kjæreste.

UVANLIG: Prinsesse Madeleine og familien er tilbake i Sverige, og viser seg fra en sjelden side i forbindelse med en svensk juletre-tradisjon. Video: Swedish Press Agency Vis mer

LES OGSÅ: Slik gikk det med «Julemorgen»-Elisabeth

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer