«Jakten på kjærligheten:»

Slik går det med «Jakten»-parene

- Ikke det man har mest lyst til å være kjent for: Han som ikke klarte å finne seg dame selv, sier tidligere «Jakten»-bonde Audun Øygard.

SAMLET: Hele familien samlet. Marte Flemmen Berg og Audun Øygard sammen med sine to sønner. Foto: Privat
SAMLET: Hele familien samlet. Marte Flemmen Berg og Audun Øygard sammen med sine to sønner. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I en årrekke har «gifteklare» bønder møtt håpefulle friere i «Jakten på kjærligheten» på TV 2. Selv om langt ifra alle har klart å finne sin bedre halvdel i realityprogrammet, har den romantiske TV-serien hjulpet flere med å finne kjærligheten.

Men hvordan går det egentlig med de som fant hverandre og ble et par for flere år tilbake i tid?

Se og Hør har tatt ringerunden for å få en fersk oppdatering fra noen av dem som fant lykken.

JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN: Slik gikk det med kjærligheten for «Jakten»-bonden Sebastian Muth Johansen og frieren. Video: TV 2 Vis mer

Skal gifte seg til sommeren

Audun Øygard (46), som var en av bøndene i sesong 13 i 2016, kan overfor Se og Hør bekrefte at kjærligheten fremdeles blomstrer mellom ham og frieren han til slutt gikk for - Marte Flemmen Berg (37).

- Det er veldig bra, sier Øygard, etterfulgt av en varm latter.

Videre forteller 46-åringen at Flemmen Berg bor hos ham i Lomen og at de har fått to gutter sammen, som nå har blitt to og fire år gamle. Ikke nok med det, paret er også forlovet og dersom alt går etter planen blir det bryllup til sommeren.

FAMILIELYKKE: Audun og Marte har stiftet familie sammen. Her er de avbildet med de to sønnene sine. Til sommeren har de også planer om å gifte seg. Foto: Privat
FAMILIELYKKE: Audun og Marte har stiftet familie sammen. Her er de avbildet med de to sønnene sine. Til sommeren har de også planer om å gifte seg. Foto: Privat Vis mer

Når Se og Hør spør om paret har noen andre fremtidsplaner, må Øygard forhøre seg med sin bedre halvdel. Reaksjonen hennes gjør det tydelig at det er mer enn nok å skulle planlegge og gjennomføre et bryllup.

Øygard kan imidlertid avsløre at de ligger litt bakpå med planleggingen, mest på grunn av den noe spesielle coronatiden vi er inne i.

I TÅRER: «Jakten»-Tina Kristiansen åpnet seg om følelsene i «Jakten på kjærligheten». Video: TV 2 Vis mer

Coronasmittet

Det viser seg at hele familien i skrivende stund er rammet av corona. Flemmen Berg kan imidlertid fortelle at hun ute av isolasjon etter å ha vært smittet. Det gjelder dessverre ikke resten av familien.

- Sistemann fikk påvist corona i går, forteller Flemmen Berg.

Øygard og de to sønnene er dermed fremdeles i isolasjon.

Tobarnsmoren legger ikke skjul på at det har vært en merkelig oppstart på det nye året, men påpeker at det etter forholdene går bra med dem alle sammen.

UTVALGT: «Jakten på kjærligheten»-Sebastian tok sitt endelige valg. Video: TV 2 Vis mer

- Vi har hatt vår del av symptomene, forteller hun om sykdomsbildet, samtidig som hun understreker at mange har hatt det verre.

- Nå satser vi på at vi er ferdig med dette for i år, legger hun til.

Gleder seg til bryllup

At hele familien ble coronasmittet har ført til at de ligger noe i etterkant med bryllupsplanlegging, men det er ingen tvil om at Flemmen Berg gleder seg stort til bryllupet.

Overfor Se og Hør forteller hun ivrig om at ektemannen og firmenningen hennes bygger en stor hall i nærheten av der hun er oppvokst. Bryllupet skal nemlig finne sted i hallen.

HYLLES: HBO Max er ute med andre sesong av dating-programmet «12 Dates og Christmas», og det er spesielt én ting seerne er ekstra fornøyde med. Video: Kine Falch / HBO Max Vis mer

- Et helt magisk sted, utbryter hun, og legger til at de skal kalle hallen for «Alberts hall».

På spørsmål om de fremdeles blir gjenkjent på gaten som «Jakten»-par, svarer Øygard at det heldigvis skjer sjeldnere enn før.

- Det er jo ikke det man har mest lyst til å være kjent for - han som ikke klarte å finne seg dame selv, forteller han, før han utdyper:

– Flaut er feil ord, men akkurat når det gjelder å finne kjærligheten er det jo ikke der man helst vil ha folk på slep.

KYSSER: Det ble søt musikk mellom Jakten-bonden Sebastian Muth Johansen og en av frierne. Video: TV 2 Vis mer

Utsatte bryllupet

En annen duo som fant hverandre i «Jakten på kjærligheten» er Erik Grytnes (43) og Maria Bjørndal (39). Duoen deltok i sesong 14, som gikk på TV i 2017.

- Det er veldig bra med oss. Vi bor sammen på gården og har det veldig fint, sier en fornøyd Grytnes over telefon.

VENTER: På grunn av coronarestriksjoner venter Erik Grytnes og Maria Bjørndal på å få gifte seg. Foto: Privat
VENTER: På grunn av coronarestriksjoner venter Erik Grytnes og Maria Bjørndal på å få gifte seg. Foto: Privat Vis mer

Han forklarer videre at de er samboere og forlovet. Paret har også en sønn sammen, på to og et halvt år.

Det forlovede paret har over lengre tid planlagt å gifte seg, men den store festen har latt vente på seg som følge av pandemien. Paret forlovet seg i 2018 og er nokså bestemte på å se situasjonen an før de bestemmer seg for en konkret dato.

- Vi har tenkt til å feire på gården, og lage et skikkelig gårdsbryllup. Det er derfor vi har tenkt til å vente, sånn at det kan bli skikkelig og med mange gjester, forklarer Grytnes.

TÅRER: Hestebonden Ole-Johan Dyste brøt sammen etter at frierne Anne og Hilde trakk seg fra «Jakten på kjærligheten». Foto: TV2 Vis mer

- Fortsatt drømmemannen

Man kan føle Bjørndals varme gjennom telefonrøret når hun omtaler forloveden sin:

- Han er fortsatt drømmemannen, sier hun flirende og bekrefter at de har det veldig bra sammen.

Bjørndal innrømmer at det er kjedelig at de har vært nødt til å utsette bryllupet, men uttrykker at det ikke er noe verre for dem enn for alle de andre som har opplevd akkurat det samme i løpet av pandemien.

FANT KJÆRLIGHETEN: Erik og Maria forelsket seg etter at de fant hverandre i Jakten på kjærligheten i 2017 - paret er fremdeles sammen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
FANT KJÆRLIGHETEN: Erik og Maria forelsket seg etter at de fant hverandre i Jakten på kjærligheten i 2017 - paret er fremdeles sammen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Og det er jo meg og han likevel, så om bryllupet blir noen år senere enn planlagt gjør ikke det så mye, fortsetter hun med trygghet i stemmen.

Hun håper samtidig at bryllupet kan stå førstkommende sommer, men legger til at tiden vil vise.

FRITTALENDE: «Jakten»-bonden Sebastian Muth Johansen var frittalende da han var på speed date. Video: TV 2 Vis mer

- Det blir en del folk, så da må restriksjonene tillate det.

Pandemien har også ført til at Bjørndal har fått reflektere rundt hvordan livet kunne ha sett ut dersom hun ikke meldte seg på «Jakten på kjærligheten».

- Det har jeg tenkt litt på i det siste, for jeg har en del single venninner som fortsatt bor i Oslo. Alt ville jo sett annerledes ut da, med corona og alt, jeg tror det hadde vært veldig kjedelig, sier hun, og legger til:

- Det er noe med det å ha bestevennen sin å komme hjem til hver dag.

«5 i uka»: Første episode av det nye datingkonseptet byr på både tårer og baksnakking. Video: TV 2 Vis mer

Fremdeles i kjærlighetens landskap

Bonden Ingvar Alstad (37) fant også lykken da han var med i «Jakten på kjærligheten». Der traff han frieren Trine Merethe Sverkmo, som nå heter Trine Alstad (29).

Paret er godt gift og har en sønn sammen som fyller to år i mars.

GODT GIFT: Ingvar Alstad og Trine Alstad har giftet seg og hjelper i dag andre med å oppfylle bryllupsdrømmen sin. Foto: Privat
GODT GIFT: Ingvar Alstad og Trine Alstad har giftet seg og hjelper i dag andre med å oppfylle bryllupsdrømmen sin. Foto: Privat Vis mer

Når Se og Hør slår på tråden er det ingen tvil om at livet fremdeles smiler for «Jakten»-paret.

- Hvor bra kan det egentlig bli, tenker jeg, utbryter Alstad over telefon.

I hans verden er de bare to helt vanlige folk som har funnet hverandre og «lever godt med det».

SAMMEN: Paret har vært sammen siden de fant hverandre i TV-programmet i 2017. Foto: Morten Eik / Se og Hør
SAMMEN: Paret har vært sammen siden de fant hverandre i TV-programmet i 2017. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Det var i sesong 14 i 2017 at de to var med i TV-programmet. Mange husker nok fremdeles både bonden, frieren og deres romanse - men blir de gjenkjent på gaten også i 2022?

Alstad peker på corona og mener at de derfor ikke har møtt så mange de siste to årene. Han er av den grunn usikker på hvorvidt de fremdeles blir gjenkjent eller ikke.

DATING: «Bloggerne»-profil Eveline Karlsen har tidligere ikke vært særlig åpen for å få noen inn i livet sitt. Nå kan hun røpe at det begynner å endre seg. Video: Rød Løper / Celina Morken og TV 2 «Bloggerne». Vis mer

«Hjelper» andre å gifte seg

Men det han kan fortelle er at de opplever enorm respons på selskapslokalet de leier ut.

- Vi laget det lokalet selv da vi skulle gifte oss og nå legger vi det ut til tilsvarende arrangementer, forteller han.

LEIER UT: Lokalet ekteparet giftet seg i og nå leier ut. Foto: Privat
LEIER UT: Lokalet ekteparet giftet seg i og nå leier ut. Foto: Privat Vis mer

Alstad forklarer videre at så lenge restriksjonene tillater det, blir det fullt trøkk fremover. Lokalet er så godt som fullbooket for sommeren.

- Så du er fremdeles litt i kjærlighetens landskap og bidrar til andres kjærlighet?

- Du kan på en måte si det, svarer Alstad.

KJÆRLIGHETSLOKALE: Nå kan andre gifte seg ved samme bord som TV-paret. Foto: Privat
KJÆRLIGHETSLOKALE: Nå kan andre gifte seg ved samme bord som TV-paret. Foto: Privat Vis mer

Trine Alstad kan på sin side røpe at paret har gått til innkjøp av hytte.

- Vi har kjøpt hytte sammen! Ellers driver vi med utleie av selskapslokale, og det er jo noe vi gjør sammen, forteller hun til Se og Hør.

I utgangspunktet skulle det vært mange bryllup i for sommer, men slik ble det ikke på grunn av corona. Dermed er de utsatte bryllupene flyttet til førstkommende sommer, i tillegg til at nye er booket inn.

BRÅ VENDING: Candice og Crystal er begge med på datingprogrammet «Naked and Afraid of Love» for å finne mannen i sitt liv, men ender opp med å få et godt øye til hverandre. Video: Rød Løper / Discovery+ Vis mer

- Så i sommer blir det travelt, hvis alt går etter planen, sier hun.

- Hvordan tror du livet ditt hadde vært i dag om du ikke meldte deg på «Jakten på kjærligheten»?

- Oi, det er vanskelig å si. Det har jeg egentlig ikke så mye formening om.

Men at livet forandret seg, det er hun ikke i tvil om. Hun gikk fra å være singel våren 2017, til å ha funnet en mann å dele livet med - og sammen har de stiftet familie.

- Så det har jo blitt store forandringer! sier Trine Alstad avslutningsvis.

LES OGSÅ: Avslører sexregler i svenske «Jakten på kjærligheten»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer