«Jakten på kjærligheten»:

Slik går det med «Jakten»-parene i dag

- Vi har siden programmet ble vist på TV solgt gården.

FLYTTET: Gudrun Austli og Thomas Kongstad har solgt gården og flyttet på seg. Foto: Privat
FLYTTET: Gudrun Austli og Thomas Kongstad har solgt gården og flyttet på seg. Foto: Privat Vis mer
Publisert

«Jakten på kjærligheten» får hver sesong det norske folk til å plante seg i sofakroken i håp om å få se litt ekte kjærlighet på skjermen. Fire bønder søker etter noen å dele livet sitt med, og TV-seerne får bli med mens de føler seg frem i jakten på sin utkårede.

Det folkekjære programmet byr på både spreke detaljer, spenstige avsløringer og en hel del dramatikk. Etter hvert får man også vite hvem det har blitt et par av, og hvem som må fortsette letingen.

JAKTEN PÅ KJÆRLIGHETEN: Slik gikk det med kjærligheten for «Jakten»-bonden Sebastian Muth Johansen og frieren. Video: TV 2 Vis mer

De fleste sesongene ender imidlertid med at flere av bøndene finner kjærligheten, noe som også skjedde i TV 2-programmet i 2018 og 2019.

Se og Hør har slått på tråden til to av disse «Jakten på kjærligheten»- parene for å få en oppdatering om hvordan det står til i dag.

Har solgt gården

Gudrun Austli (42) skapte overskrifter da hun var med i «Jakten på kjærligheten» i 2018. Hun valgte nemlig Vegar Valbø, men etter at duoen hadde vært på kjærlighetstur forandret alt seg.

Austli valgte da å hente tilbake frieren hun egentlig hadde vraket.

SNÅSAKYSS: Paret avbildet i Snåsa i 2018. Foto: Thor Nielsen / Se og Hør
SNÅSAKYSS: Paret avbildet i Snåsa i 2018. Foto: Thor Nielsen / Se og Hør Vis mer

Austli bestemte seg for at hun ønsket å satse på Thomas Kongstad (44), og heldigvis syntes han det var greit at hun hadde ombestemt seg.

Etter hvert ble de et par, men hvordan går det med dem i dag?

- Det går fint med oss! Vi har siden programmet ble vist på TV solgt gården. Det var rett og slett ekstremt dårlig grunnlag for inntekt, noe mange bønder klager over, forteller Austli til Se og Hør.

DRAMATISK: Da «Jakten»-bonden Stefan fortalte Pernille dette ble det dramatisk. Video: TV 2 Vis mer

«Jakten»-bonden legger også til at det å drive gård er tidkrevende.

Paret veksler nå mellom Lillehammer og Oslo, ettersom Austli jobber i Lillehammer. Paret har også en leilighet i hovedstaden, og er nå på et sted hvor de forsøker å finne ut av hvor de skal slå seg til ro.

Ny karrierevei

Selv om det selvfølgelig er vemodig å gi slipp på gården, har Austli heldigvis flere strenger hun kan spille på. I tillegg til å ha holdt på med gårdsdrift i årevis, har hun også en utdannelse innen film- og tv.

Og det er dét hun har valgt å satse mer på etter at hun solgte gården.

I TÅRER: «Jakten»-Tina Kristiansen åpnet seg om følelsene sine i «Jakten på kjærligheten». Video: TV 2 Vis mer

Overfor Se og Hør forklarer hun karrierebyttet slik:

- Man står der med valget om man skal gjøre store investeringer på gården eller ikke, uansett hva man gjør vil det ikke lønne seg økonomisk. Så egentlig var det et valg mellom å bli der og ha fryktelig dårlig råd resten av livet, eller å ha frihet og andre muligheter.

To hunder og en katt

Paret er nå klare for større frihet, blant annet i form av mer tid til å være sosiale, i hvert fall når samfunnet åpner opp skikkelig igjen. På flyttelasset hadde de to hunder og en katt, men barn har det ikke blitt enda.

Danske Thomas Kongstad sier seg også enig i at de har det fint sammen.

KJÆRLIGHET: «Jakten»-paret Camilla og Ronny kan endelig vise frem kjærligheten. Vis mer

- Jeg synes det går kjempefint. Nå vet ikke jeg hva Gudrun har sagt, men det går fint, vi hygger oss, sier han lattermildt over telefon.

Kongstad er kokk, men akkurat nå er han på utkikk etter jobb. Overfor Se og Hør innrømmer den tidligere «Jakten»-frieren at det har vært vanskelig med kokkejobber på grunn av pandemien.

Selv om den glade kokken synes det har vært fint og riktig å både selge gården og flytte på seg, erkjenner han at han savner sauene og gårdslivet.

- Jeg fikk tre år på gården og syntes det var helt fantastisk. Man bor jo i flott natur og flotte omgivelser, og når man har dyr så er det bare helt fantastisk, innrømmer Kongstad.

SAVN: Her er Gudrun og Thomas avbildet sammen med sauene. Thomas innrømmer at han kjenner på savnet. Foto: Thor Nielsen / Se og Hør
SAVN: Her er Gudrun og Thomas avbildet sammen med sauene. Thomas innrømmer at han kjenner på savnet. Foto: Thor Nielsen / Se og Hør Vis mer

- Hadde i hvert fall ikke blitt bonde

Han forklarer videre at det er veldig mye kjærlighet i det å ha og være nær dyr, men at de dessverre opplevde at de aldri hadde fri ettersom det var ekstremt mye jobb.

- Det gjør jo så vondt når man bor i det fantastiske området som Snåsa er, og ikke har tid til å nyte det, påpeker «Jakten»-frieren.

- Har du tenkt noe på hvordan livet hadde vært dersom du ikke hadde meldt deg på «Jakten på kjærligheten»?

- Jeg hadde i hvert fall ikke blitt bonde i tre år, det er sikkert og visst. Og man opplever ganske mye som sauebonde, svarer han humrende.

FRITTALENDE: «Jakten»-bonden Sebastian Muth Johansen var frittalende da han var på speed date. Video: TV 2 Vis mer

Pusser opp

«Jakten»-bonden Andreas Bolset (35) var med i 2019, og i løpet av reisen fant han kjærligheten med frieren Cathrine Holager (33).

Etter innspillingen hadde de en periode med avstandsforhold hvor de var nødt til å pendle til hverandre mellom Jølster og Oslo.

Men nå bor de sammen på gården til Bolset.

VANT: Andreas Bolset vant pris for årets deltaker under Gullruten 2020, etter deltakelsen i Jakten på kjærligheten. Foto: Tore Meek / NTB
VANT: Andreas Bolset vant pris for årets deltaker under Gullruten 2020, etter deltakelsen i Jakten på kjærligheten. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer

Over telefon kan de begge fortelle at det fremdeles går bra med dem og at det står bra til med forholdet.

- Det er oss to, to hunder og masse kyr, ler Bolset, før han også meddeler at de driver med litt oppussing.

FAMILIE: Andreas Bolset og Cathrine Holager bor sammen på gården. Her med hundene Rakel og Freya. Foto: Privat
FAMILIE: Andreas Bolset og Cathrine Holager bor sammen på gården. Her med hundene Rakel og Freya. Foto: Privat Vis mer

Paret pusset opp kjøkkenet i fjor, og nå er det badet som har stått for tur. Det er først og fremst Bolset som driver gården, men Holager påpeker at hun innimellom hjelper litt til.

Holager har en egen jobb, men i helger og ferier bidrar hun så godt hun kan. Blant annet med å plukke stein på jorder, og den type ting, forklarer hun til Se og Hør.

KYSSER: Det ble søt musikk mellom Jakten-bonden Sebastian Muth Johansen og en av frierne. Video: TV 2 Vis mer

- Litt trist

De fleste som har prøvd seg på avstandsforhold vet at det ikke alltid fungerer så godt i lengden. Holager valgte å flytte fra Oslo for å kunne være sammen med kjæresten på fulltid.

- Det er selvfølgelig litt trist å flytte fra familie og venner man er glad i, men siden det nå har vært corona har vi egentlig følt at vi har vært veldig heldige som har bodd her. Her har vi merket mindre til det, forteller den tidligere «Jakten»-frieren.

Hun forklarer også at de har bedre plass, og at de eksempelvis slipper kollektivtrafikk og den slags, som kan være utfordrende under en pandemi.

- Det er fordeler og ulemper med alt, men sånn alt i alt går det fint, forteller hun om det å ha flyttet på seg fra Oslo til Jølster.

LES OGSÅ: Dobbel glede for «Jakten på kjærligheten»-Beatrice

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer