«Jakten på kjærligheten»:

Slik går det med årets «Jakten»-par: - Dette er rekord

Det gikk over all forventning da bøndene skulle finne lykken i «Jakten på kjærligheten».

NESTEN FULL KLAFF: Tre av fire av årets «Jakten»-bønder har funnet seg kjærester gjennom TV 2-programmet. Programleder Katarina Flatland sier til Se og Hør at hun er i ekstase over utfallet. Foto: Espen Solli/ TV 2
NESTEN FULL KLAFF: Tre av fire av årets «Jakten»-bønder har funnet seg kjærester gjennom TV 2-programmet. Programleder Katarina Flatland sier til Se og Hør at hun er i ekstase over utfallet. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Mandag kveld fikk tv-seerne et siste gjensyn med årets deltakere i «Jakten på kjærligheten» på TV 2.

Årets bønder og deres gjenværende friere dro tilbake til Hoel gård, der de først møtte frierne sine på speeddate.

I det siste programmet kom blant annet bonde Erik Grytnes (38) og frier Maria Bjørndal (35) med en overraskende avsløring, og ellers gjorde «Jakten»-deltakerne opp status med programleder Katarina Flatland (28).

Imidlertid har det gått noen måneder siden året siste «Jakten»-episode ble innspilt, så Se og Hør har tatt runden hos deltakerne for å få en fersk oppdatering om hvordan det går med dem.

LYKKELIGE: Det er sjelden det blir så mange kjærestepar ut av en «Jakten»-sesong som det er blitt i år. Her er årets deltakere samlet igjen på Hoel gård, der eventyret begynte denne våren. Foto: Espen Solli/ TV 2
LYKKELIGE: Det er sjelden det blir så mange kjærestepar ut av en «Jakten»-sesong som det er blitt i år. Her er årets deltakere samlet igjen på Hoel gård, der eventyret begynte denne våren. Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Vil kjøpe gård sammen

Årets yngste bonde, Beatrice Fjell (24) fra Lommedalen, overrasket med friervalgene sine flere ganger i løpet av sesongen. Hun sendte hjem Tor Jonas «TJ» Wilhelmsen, frieren hun fikk en het kjemi med på speeddaten, og Marius Duestøl måtte forlate gården hennes før tiden.

Da valget til slutt sto mellom Simen Gjølberg Johansen og Fredrik Fjeld, tok hun til tårene da hun sendte førstnevnte hjem.

I ettertid har imidlertid Beatrice og Fredrik etablert seg som samboere på småbruket hennes, og når Se og Hør slår på tråden kan hun fortelle at de to fortsatt er like forelsket. Fredrik er selvsagt ikke langt unna, og er med i samtalen over høyttaler.

BOR SAMMEN: Fredrik Fjeld og Beatrice Fjell ser etter en gård eller et småbruk de kan kjøpe sammen. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet
BOR SAMMEN: Fredrik Fjeld og Beatrice Fjell ser etter en gård eller et småbruk de kan kjøpe sammen. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet Vis mer

- Det går jo veldig bra, det gjør det. Vi leter etter et sted å kjøpe sammen, en gård, eller et småbruk, i hvert fall. Vi ser hele tiden om det kommer ut noe nytt, og vi har vært på visning og sånt, så vi er i gang. Det er veldig gøy! sier hun.

- Nå har jo du og Fredrik bodd sammen en stund. Hvordan går samboerskapet?

- Det går bra. Vi bor fortsatt sammen, ler mye og har det gøy sammen!

(På dette tidspunktet stemmer Fredrik i og sier seg enig i bakgrunnen.)

FORELSKET: «Jakten»-paret har allerede delt mange fine øyeblikk sammen. Foto: Privat
FORELSKET: «Jakten»-paret har allerede delt mange fine øyeblikk sammen. Foto: Privat Vis mer

- Vi samarbeider ganske bra, og Fredrik er veldig flink til å tilby seg å hjelpe til i stallen og sånt. Jeg kunne i hvert fall ikke ønsket meg noe annet. Vi gleder oss til et langt forhold sammen, fortsetter Beatrice begeistret.

«Jakten»-paret skal ikke tilbringe julaften sammen, men i romjula og på nyttårsaften skal de være sammen.

Når det gjelder deres første julegaver som par, røper 24-åringen at det kanskje blir en litt alternativ løsning:

- Vi har snakket om å kjøpe noe felles til huset, i stedet for å kjøpe gave til hverandre. Vi har gjort om litt her etter at han flyttet inn, så det er litt praktiske ting vi trenger. Men vi har ikke bestemt oss for hva det blir til ennå, avslutter Beatrice Fjell.

Fått tilbud om bryllupsbil

Kornbonden Ingvar Alstad (31) fra Steinkjer vekket oppsikt da han tidlig i «Jakten»-eventyret inviterte på gruppedate i en badestamp. Der satt han omringet av seks friere i badetøy, mens de nippet til hvert sitt glass med champagne.

Selv om aktiviteten ikke falt helt i smak hos alle frierne, satt 31-åringen til slutt igjen med frierne Trine Merethe Sverkmo og Hanne Molde.

Det ble tilløp til et aldri så lite trekantdrama da Ingvar valgte å kysse dem begge to, men i dag er alt uansett fryd og gammen mellom Ingvar og Trine.

ROMANTIKK: Ingvar Alstad delte seng med frier Trine. Der kan hun avsløre at bonden blant annet prater om potet i søvne. Vis mer

«Jakten»-paret ble i praksis samboere på gården til Ingvar etter at de hadde vært på partur til Porto i TV 2-programmet. Og når Se og Hør slår på tråden til bonden, er han krystallklar på hvordan det går med ham og Trine.

- Det går jo strålende, det. Det er helt topp! Det er ikke noe mer å si om det. Det er bare veldig kurant, sier han fornøyd.

- Og hvordan går det å være samboere?

FEIRER JUL SAMMEN: Ingvar Alstad og Trine Merethe Sverkmo har planer om å tilbringe sin første julaften sammen hjemme på gården. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet
FEIRER JUL SAMMEN: Ingvar Alstad og Trine Merethe Sverkmo har planer om å tilbringe sin første julaften sammen hjemme på gården. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet Vis mer

- Det går som det skal gå, det. Jeg vet ikke hvordan andre har det som samboere, men vi har det veldig bra. Det fungerer kjempegodt. Jeg gikk ut ganske høyt i starten av «Jakten» og sa at dette skulle bli min sommer og sånne ting. Og det ble det jo også! Så det er kjempemessig, legger han til.

Trine forteller på sin side at de to er blitt enda mer sammensveiset etter å ha vært samboere i tre måneder.

- Vi har blitt veldig godt kjent veldig fort. Det er veldig godt å ha den du er mest glad i rundt deg hver eneste dag. Han er en kjempebra samboer. Han er egentlig både min beste venn, kjæreste og støttespiller, jeg kan snakke med ham om absolutt alt, sier hun.

Duoen røper overfor Se og Hør at de skal feire julaften sammen, så lenge alt klaffer med jobb og Trines turnus som politi.

- Det er ingenting jeg heller vil enn å være sammen med ham i jula. Så fremt begge har fri skal vi feire julaften hjemme hos oss, og så blir det litt familieselskaper. Og etter hvert må vi jo begynne å skape våre egne tradisjoner også, når vi får vår egen familie, påpeker Trine Merethe Sverkmo.

Ingvar Alstad røper dessuten at de har planer om å gifte seg, men at de ikke ønsker å forhaste seg. Imidlertid er det andre som gjerne hører kirkeklokkene ringe snart:

- Det er kommet inn meldinger med tilbud om både bryllupsbil og kokk til bryllup. Så det er visst mange som er gira på det, hehe! Så hvis vi bare venter lenge nok, er det sikkert noen som sender ut invitasjoner også, sier han muntert.

OVERRASKET: Beatrice Fjell overrasker når hun velger å sende hjem frier Marius Duestøl tidligere enn planlagt. Video: TV 2 Vis mer

- Mer enn jeg hadde drømt om

Andebu-bonden Erik Grytnes (38) så ut til å komme godt overens med flere av frierne som var på besøk hos ham hjemme på gården i Vestfold. I årets siste «Jakten»-program røpet han og hans siste gjenværende frier, Maria Bjørndal (35), at de imidlertid delte et kyss så tidlig som dag to av gårdsuka.

Duoen forteller til Se og Hør at de foreløpig ikke er blitt samboere, men at de satser på å flytte sammen i løpet av våren.

- Akkurat når det blir, avhenger litt av jobb og hvordan turnusene våre går opp og sånt. Akkurat nå jobber vi så forskjellig. Vi gleder oss veldig til å bo sammen og få hverdagen sammen, sier Erik.

SVEVER PÅ EN SKY: Erik Grytnes og Maria Bjørndal har ikke blitt samboere ennå, men stortrives sammen. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet
SVEVER PÅ EN SKY: Erik Grytnes og Maria Bjørndal har ikke blitt samboere ennå, men stortrives sammen. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet Vis mer

- Er dere fortsatt like forelska som dere ser ut til å være på TV-skjermen?

- Det går veldig bra med oss! Vi er like forelska, egentlig, og koser oss veldig. Det er kjempedeilig, og mer enn jeg hadde drømt om. Jeg er veldig heldig. Det er et veldig gjensidig og naturlig forhold, understreker bonden videre.

- Vi er fortsatt litt «fjortisforelska» og lever på en sky, og har det veldig bra sammen! bekrefter Maria.

TIL OSLO: Erik Grytnes skal feire jul hos familien til Maria Bjørndal i år. Foto: Privat
TIL OSLO: Erik Grytnes skal feire jul hos familien til Maria Bjørndal i år. Foto: Privat Vis mer

Selv om «Jakten»-paret ikke har flyttet sammen ennå, røper de at de skal tilbringe julaften sammen. Det blir hos Marias familie i Oslo.

- Det blir kjempekoselig, det gleder vi oss veldig til! Da blir det Erik og min familie. Dette var jo ikke en sommerflørt. Erik er jo en mann jeg kan se en fremtid sammen med, påpeker Maria Bjørndal.

- Vet du hva du skal gi Maria i julegave, Erik?

- Nei, hehe, jeg har ikke kjøpt noe ennå. Det er litt vanskelig, synes jeg, å finne på hva det skal være. Men jeg har vært og kikka og sett og sånn. I alt fra smykkeforretninger til kjøkkenutstyr, men klær tror jeg at jeg skal holde meg unna. Og jeg skal prøve å unngå at gaveinnkjøpet blir på lille julaften, avslutter Erik Grytnes muntert.

ROMANTIKK: Det første kysset i 2017-sesongen av «Jakten på kjærligheten» kan bonde Erik Grytnes skryte på seg. Etter noen sekunder med stillhet, ble det hett mellom han og frier Maria. Video: TV 2 Vis mer

- Starter med blanke ark

Den eneste av årets «Jakten»-bønder som fortsatt er singel, er Rolf Gjølstad (63) fra Vestby. Det klaffet ikke helt med frier Kristin Erichsen, og i kjølvannet av en mindre hyggelig lunsjdate bestemte han seg for at det var best å avslutte relasjonen deres.

- Jeg er sikkert en som bruker litt tid. Om det har med alder å gjøre eller det at man vil finne en det er full klaff med, det vet jeg ikke helt. Kanskje det er begge deler. Men jeg tenker at jul, nyttår, januar ... Da starter vi med blanke ark, sier Rolf, og legger til:

- Jeg har langt ifra gitt opp at jeg skal finne en dame. Jeg er ved godt mot, jeg, selv om det ikke gikk helt veien i «Jakten».

TRIVES ALENE: Rolf Gjølstad sier at han ikke har møtt noen damer etter «Jakten»-innspillingen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TRIVES ALENE: Rolf Gjølstad sier at han ikke har møtt noen damer etter «Jakten»-innspillingen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Kornbonden røper at han ikke har møtt noen andre damer etter tv-innspillingen, men at det er mange som har henvendt seg til ham de par siste ukene. Særlig etter at det ble klart at det ikke ble noe mer mellom ham og den siste frieren hans.

- Det er veldig hyggelig med oppmerksomhet, men det er jo egentlig bare ei jeg har lyst til å finne. Jeg kan jo håpe på at det er en jeg kan finne tonen med der ute. Men jeg får ta det som det kommer, jeg har et avslappa forhold til det, understreker Rolf.

- Er det mulig å overgå dette?

Når Se og Hør tar en telefon til programleder Katarina Flatland (28), forteller hun at hun er storfornøyd med årets treffprosent i «Jakten på kjærligheten».

Hun påpeker at dette er den sesongen der hun har opplevd «mest og flest klaff», i tillegg til at forholdene ser ut til å vare:

- Det er sånn «klype seg i armen», egentlig. Vi har alltid veldig høye forventninger når vi går inn i en ny sesong. Og så ender vi her, med samboerpar og alt! Er det mulig? Det legger et forventningspress på neste sesong også: Er det mulig å overgå dette? sier Flatland.

- Hva er høydepunktet i årets «Jakten»-sesong, slik du ser det?

Både årets bønder, programleder Katarina Flatland og kamerateamet opplever at ikke alt går som på skinner under innspillingen av TV 2-programmet. Vis mer

- Det blir jo på en måte siste program. Man sitter ned og gjør opp status, et halvt år etter at jeg har vært rundt på gårdene og besøkt bøndene for første gang. Så sitter vi der på Hoel gård, og så har folk fått samboere og snakker om barn og … Livet deres er virkelig blitt snudd på hodet. Det er uvirkelig at vi har laget et tv-program der dette har skjedd, sier hun, og legger til:

- Vi er fortsatt på jakt etter nye bønder til neste sesong, og jeg håper at dette siste programmet er verdens beste reklame for dem!

Presseansvarlig for «Jakten på kjærligheten» i TV 2, Unn Grethe Berge, mener at årets sesong av programmet er i en særstilling.

- Å ha tre så forelska par etter en sesong, som allerede er blitt samboere, skal feire jul sammen eller har begynt å snakke om bryllupsplaner og barn, er rekord. Det har vært flere forelska par etter tidligere sesonger, men ikke som har kommet så langt i forholdene på et så tidlig stadium. Så dette lover veldig godt for de tre parenes fremtid sammen, sier Berge.

LES OGSÅ: Kate og William avslører planer for besøket i Norge

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer