«Fucking Åmål»

Slik går det - over 20 år senere

Over 20 år er gått siden kultfilmen tok publikum med storm.

OVER 20 ÅR: I 1998 slo kultfilmen «Fucking Åmål» gjennom med et brak både i Sverige og Norge. Mye har skjedd med skuespillerne siden den tid. Foto: Åke Ottosson/Memfis Film
OVER 20 ÅR: I 1998 slo kultfilmen «Fucking Åmål» gjennom med et brak både i Sverige og Norge. Mye har skjedd med skuespillerne siden den tid. Foto: Åke Ottosson/Memfis Film Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Varför måste vi bo i fucking, jävla kuk-Åmål?» er en frase mange har et forhold til. Utsagnet er blitt like kjent her til lands som i Sverige, der filmen har sitt opprinnelige opphav.

I 1998 utkom kultfilmen «Fucking Åmål» der man får møte Agnes, som ifølge henne selv er den mest ensomme i hele verden. Hun forelsker seg i den mest populære jenta, Elin, i den lille byen Åmål, og filmen utspiller seg deretter.

Siden filmens premiere har både skuespillerne og regissøren mottatt flere priser. I 1999 stakk blant annet filmen av med hele fire statuetter under prisutdelingen Guldbaggen i Sverige. Den har også blitt kåret til «beste film» under filmfestivalen i Berlin og Rotterdams internasjonale filmfestival.

Det er nå over 20 år siden filmsuksessen, og skuespillerne lever helt andre liv i dag. Slik har det gått med skuespillerne i «Fucking Åmål»:

Trakk seg tilbake

Til tross mye omtale, høy popularitet og flere priser for sin skuespillerinnsats, la Rebecka Liljeberg (40), som spiller rollen som Agnes, skuespillerkarrieren på hylla like raskt som hun tiltrådte den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer