Melodi Grand Prix 2020:

Slik forbereder MGP-favorittene seg

MGP-ekspert mener det blir «catfight» mellom Raylee og Ulrikke under kveldens finale.

BACKSTYAGE: Slik må MGP-favoritten forberede seg før finalen. Video: NRK / Marie Røssland Vis mer
Publisert

Få timer før det braker løs i Trondheim spektrum, har de ti finalistene gjennomført generalprøven til kveldens finale i Melodi Grand Prix. Men det er spesielt to av dem som går på scenen med ekstra mye press.

Ulrikke Brandstorp og Raylee er storfavoritter til å vinne finalen, og representere Norge i den europeiske finalen i Rotterdam.

- De som liker ballader heier på Ulrikke. De som liker party heier på Raylee. Rein Alexander er det også mange som snakker om, men det ligger an til en« catfight» mellom Ulrikke og Raylee, sier MGP-ekspert Morten Thomassen til Se og Hør.

«CATFIGHT»: Leder for den norske MGP-klubben tror at MGP-finalen blir en skikkelig «catfight». Video: Marie Røssland / Lars Dønvold-Myhre Vis mer

- Jeg tuller mye

Ulrikke, eller «Gullrikke» som hennes manager kaller henne, ligger på topp på bettinglistene.

- Jeg prøver helt ærlig å ikke tenke på det. Jeg blir litt redd for at folk tenker at «hun er favoritt, så vi trenger ikke stemme på henne». Det håper jeg virkelig ikke at folk tenker. Men det er selvsagt veldig stas at folk heier på låta, sier Brandstorp til Se og Hør.

Men med forventningene som følger med «favorittstempelet», gjelder det å holde nervene i sjakk før man skal på scenen.

- Jeg tror jeg tuller en del bak der. Før jeg kommer ut på scenen, mens videoen spiller, da må jeg puste dypt med magen. Ellers er det mye tull og tøys, sier hun.

Se hva Ulrikke gjør før hun går på scenen i videoen øverst i saken!

PREMIERE: Se Tone Damlis rykende ferske musikkvideo til MGP-låta «Hurts sometimes». Låta er med i MGP-finalen lørdag 15. februar. Video: Tobias Frøystad/ Expect Films Vis mer

«Ville» strømmetall

Den andre forhåndsfavoritten er Raylee, med låten «Wild». Låta har fått over en million strømminger på Spotify. For å samle seg før opptreden kjører 22-åringen fra Tromøya en full treningsrutine.

- Jeg tar pushups, også hopper jeg! Akkurat som jeg gjør på CrossFit Gamlebyen, hvor jeg trener hver dag. Også står danserne og jeg samla i en gjeng og bare brøler, sier Raylee til Dagbladet.

- Du tar en slags PT-rolle?

- Ja absolutt, kjører den.

Raylee er den første artisten ut under kveldens finale.

LES OGSÅ: - Han må skjerpe seg først

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer