Slik forandret «SKAM» livet hans

Thomas Hayes fikk en helt ny hverdag etter han ble hele Norges William. Nå satser han videre som skuespiller utenfor «SKAM»-sirkuset.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Thomas Hayes (19) ble kjent for hele Norge etter han slo gjennom som skuespiller for sin rolle som William i NRK-serien «SKAM».

Torsdag ble det kjent at det unge stjerneskuddet har bestemt seg for å slutte i serien, og er derfor ikke med i den kommende sesongen.

– Jeg følte egentlig at tiden var inne nå for at jeg burde slutte, så jeg kan jeg gå over til andre prosjekter, finne noe nytt å bryne meg på som gjør at jeg får mer erfaring og utvikler meg som skuespiller, fortalte Thomas Hayes til VG.

19-åringens liv fikk nemlig en brå endring etter han ble kjent som hele Norges «SKAM»-William

Se video øverst i saken!

Da Seoghør.no møtte han under ELLEs sommerfest i juni, avslørte han at den enorme oppmerksomheten kom som en stor overraskelse for ham.

- Man skulle ikke tro at jeg skulle bli så kjent, og det føles helt sykt, sa han den gang.

- Jeg gikk fra gutterommet til å plutselig være på kjendisfester. Jeg skulle ikke trodd det. Det sykeste jeg har opplevd er da jeg var på russetreffet i Lillehammer. Da løp folk mot meg og skulle ta bilder og rev i jakka og alt, sa han. 

Saken fortsetter nedenfor.

STØRSTE KJENDISEN PÅ KJENDISFEST: Da den populære 19-åringen dukket opp på ELLEs sommerfest i juni, ble han nærmest overrumplet av fans som ønsket å ta bilder med ham. Her avbildet sammen med skuespiller Herman Tømmeraas, som spiller rollen som Chris i NRK-serien.  Foto: Andreas Fadum
STØRSTE KJENDISEN PÅ KJENDISFEST: Da den populære 19-åringen dukket opp på ELLEs sommerfest i juni, ble han nærmest overrumplet av fans som ønsket å ta bilder med ham. Her avbildet sammen med skuespiller Herman Tømmeraas, som spiller rollen som Chris i NRK-serien. Foto: Andreas Fadum Vis mer

En helt ny hverdag

Det var nemlig ganske tilfeldig at Hayes endte opp i den populære rollen. I juni avslørte han overfor Seoghør.no hvordan det hele egentlig ble til:

- Det startet med at søstera mi meldte meg på Skam-audition litt på spøk. Så tenkte jeg at det kunne være en god erfaring å være gjennom en slik intervjurunde. Derfor stilte jeg opp - og tydeligvis gjorde jeg noe rett, sa han.

Ifølge IMDb.com var «SKAM»-rollen hans første TV- eller filmrolle, og man kan trygt si at Hayes traff blink ved første forsøk. 

- Jeg drømte om å bli skuespiller da jeg var liten. Skuespill er noe jeg har lyst til å drive med videre. Akkurat nå er det ingenting jeg heller vil enn å drive med dette her, understreket han videre.

Saken fortsetter nedenfor.

POPULÆRT PAR: Det er romansen mellom William (Thomas Hayes) og Noora (Josefin Frida Pettersen) som var den aller største snakkisen i sesong to av «Skam». Foto: NRK
POPULÆRT PAR: Det er romansen mellom William (Thomas Hayes) og Noora (Josefin Frida Pettersen) som var den aller største snakkisen i sesong to av «Skam». Foto: NRK Vis mer

I dag opplever den unge skuespilleren at han at han ofte blir stoppet på gata av folk som gjerne vil ta bilder med ham. 

- Livet har forandret seg voldsomt. Nå blir jeg stoppet på gata og mange vil ta selfier med meg. Det er veldig rart egentlig. Og selvsagt tar mange meg for å være William - altså karakteren, har Hayes sagt til Dagbladet, og la til:

STORE STJERNER: Urikke Falch, som spiller Vilde i «Skam», og Thomas Hayes deltok begge i den årlige kjendiskampen under Norway Cup tidligere i sommer.  Foto: Andreas Fadum
STORE STJERNER: Urikke Falch, som spiller Vilde i «Skam», og Thomas Hayes deltok begge i den årlige kjendiskampen under Norway Cup tidligere i sommer. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Jeg føler ikke at jeg har forandret meg så mye, men omstendighetene rundt har forandret seg helt, sa han. 

Elsket av jentene

I tillegg har den kjekke skuespilleren fått en stor mengde oppmerksomhet fra jentene, noe som har ført til noen spesielle møter: 

- Det mest dramatiske må ha vært da jeg nettopp var på russetreff i Lillehammer. Jeg ble nesten overfalt fordi folk var så fulle og gærne. Folk rev i jakka mi og det var så ille at jeg følte jeg trengte beskyttelse, har han uttalt overfor Seoghør.no.

Og som mange andre kjendiser, har han allerede opplevd å bli koblet til andre kjente personer. I lang tid trodde nemlig mange at han og artist Astrid S hadde et forhold

- Vi er bare gode venner. Det var Morten Ramm som begynte å spøke med det, men vi er bare gode venner, og det er ingenting der, avslørte han da han deltok i den årlige kjendiskampen under Norway Cup for noen uker siden.

LES OGSÅ: «SKAM»-William slutter