KONTURERING: De fleste Hollywood-kjendiser har en egen sminkør som konturerer ansiktet deres, før store arrangementer.   Foto: Instagram
KONTURERING: De fleste Hollywood-kjendiser har en egen sminkør som konturerer ansiktet deres, før store arrangementer. Foto: InstagramVis mer

Slik forandrer kjendisene ansiktet

Jan Thomas lærer deg triksene til Britney Spears, Kelly Brooke og Kim Kardashian.

SEOGHØR.NO: Det er ingen hemmelighet at kjendisene har gode sminkører som får dem til å se flotte ut. Men noen går så langt som å forandre hele ansiktsformen.

Britney Spears vakte nylig oppsikt da hun dukket opp på forsiden til den nyeste utgaven av bladet «Women's Health» denne uken. Straks begynte spekulasjonene å rase rundt skjønnhetsoperasjoner.  Nesen så nemlig betydelig smalere ut.

NATURLIG FORKLARING: Britney Spears hevder hennes forandrete utseende på forsiden av bladet Women's Health skyldes en sminketeknikk, ikke kunstige inngrep.  Foto: Fame Flynet/Faksimile Womans Health
NATURLIG FORKLARING: Britney Spears hevder hennes forandrete utseende på forsiden av bladet Women's Health skyldes en sminketeknikk, ikke kunstige inngrep. Foto: Fame Flynet/Faksimile Womans Health Vis mer

Det viste seg imidlertid at det kun var et sminketriks - nemlig konturering.

Dette gjøres ved hjelp av lys og mørk sminke, og får ansiktet til å se slankere ut. Kinnbena blir fremhevet, nesen ser smalere ut, halsen ser lenger ut  og øynene ser større ut.

Lær deg metoden i videoen nederst i saken!

Kim Kardashian er kanskje den som er mest kjent for å gjøre nettopp dette. Ved flere anledninger har hun snakket om sminketrikset i serien «Keeping up With The Kardashians».

Reality-kjendisen har også lagt ut bilde av  den berømte konturerings-prosessen på Instagram.

- Enda en pynte-dag med @joycebonelli. Hvordan ser jeg ut? Haha, skrev Kim.

Another glam day with @joycebonelli ....how do I look? LOL

Et bilde publisert av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

I videoen under, kan du se hvordan Kim Kardashian selv sminker ansiktet.

Try this at home

Et bilde publisert av Kim Kardashian West (@kimkardashian)

Modellen Kelly Brook (35) er også en av de som benytter seg av sminketrikset. For få dager siden, la hun ut dette bildet på Instagram.

- Another Day at the Office #GarysMakeupBook #Contour

Another Day at the Office #GarysMakeupBook #Contour

Et bilde publisert av Kelly Brook (@iamkb)

Slik gjør du det

Kjendisstylist Jan Thomas (47)  Her er Jan Thomas sin fremgangsmåte for å konturere som kjendisene:

Man trenger en stor, myk kost og to ulike farger. For å skape kontur anbefaler Jan Thomas et nøytralt pudder, i en litt mørkere nyanse enn huden din.

For å gi kinnene farge bruker han en rouge, som har rødlige eller rosa toner i seg.

– Begynn med konturfargen. Den skal legges rett under kinnbeina, for å skape dybde i ansiktet. Det er en liten tapp midt i øret og den er utgangspunktet for hvor du skal legge skyggen. Start ved tappen og før kosten rett fram mot nesen. Jobb fargen godt inn i huden, instruerer kjendisstylisten.

Lær konturering i videoen under:

SE ALLE JAN THOMAS SINE SMINKETIPS HER.

LES OGSÅ: Lær konturering her