John Christian Elden og Sol Elden:

Slik finner advokatparet tid til familielivet

- Vi prøver å være effektive med den tiden vi har.

HEKTISK HVERDAG: Advokatparet John Christian Elden og Sol Elden forklarer hvordan de klarer å rydde plass til familietid. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
HEKTISK HVERDAG: Advokatparet John Christian Elden og Sol Elden forklarer hvordan de klarer å rydde plass til familietid. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

(Se og Hør): John Christian Elden (50) er en av landets mest profilerte advokater, og det var på jobb han møtte kona Sol Elden (43).

De giftet seg i 2010, og har en datter sammen.

Siden 2011 har Sol vært ansatt i Advokatfirmaet Elden, så ekteparet er begge vant til en hektisk arbeidshverdag. Det er ikke alltid lett, forteller paret i et intervju med Dagbladet.

- Vi krangler mest om tid. Å ikke ha nok tid til hverandre. Samtidig prøver vi å være effektive med den tiden vi har. Det finnes dager der jeg tenker at det hadde vært deilig å eksempelvis jobbe i matbutikk. Å kunne gå hjem når skiftet er over, og være ferdig. Samtidig ser jeg ikke for meg at jeg kunne jobbet med noe annet enn dette, sier Sol Elden til avisen.

Prioriterer tid med datteren

John Christian forklarer at han de siste årene har blitt flinkere til å delegere bort arbeidsoppgaver til medarbeidere på kontoret.

Det er viktig for dem med kvalitetstid med familien.

- Den tiden jeg ikke er på jobb, er jeg sammen med vår datter. Hun er veldig høyt prioritert av oss begge. Vi setter enormt stor pris på den tiden vi har med henne, sier Sol til Dagbladet.

Saken fortsetter nedenfor.

PRIORITERER FAMILIEN: Sol Elden og John Christian Elden har vært gift siden 2010 og har en datter sammen. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
PRIORITERER FAMILIEN: Sol Elden og John Christian Elden har vært gift siden 2010 og har en datter sammen. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Selv om ekteparet har en travel hverdag, tar de seg også tid til å delta på ulike arrangementer, men det er sjelden det blir full fest.

- Vi er flinke til å kose oss sammen. Likevel trives vi nok bedre på sofaen, eller i mindre, sosiale lag med nære venner, sier John Christian.

Felles forståelse

John Christian Elden har tidligere fortalt at det finnes mange fordeler rundt det å være gift med en med samme yrke.

- Det hjelper å ha en av de samme interessene i bunnen. Og en felles forståelse for livsstilen. Hvis det ringer noen om et drap klokka tre om natta, må jeg opp. Skal kona i retten mandag, blir det ingen familiekos på søndag. Slik er det bare, har han sagt til VG.

Til tross for den hektiske jobben, føler han ikke at det går for mye utover familielivet.

- Du kan ikke gå rundt og tenke på alt du ikke får gjort eller vært med på. Jeg synes det er gøy og meningsfylt å jobbe med mennesker, å få lov til å gjøre det gjør meg også til en bedre pappa, sa han i 2014.

Hemmelig adresse

Flere av sakene paret jobber med vekker så stor interesse hos publikum at familien i dag bor på hemmelig adresse.

- Du kan ikke unngå å bli redd når du får massive trusler og sjikane slengt etter deg i år etter år. Jeg er svært nøye på at ingen får ta bilder av barna mine, har Elden tidligere sagt til Dagbladet Magasinet.

I 2005 ble en mann dømt til fem år i fengsel for omfattende trusler mot Elden gjennom en årrekke. Stjerneadvokaten mottok truende tekstmeldinger, oppringninger, brev og trusler mot familien sin.

I tillegg til datteren han har med Sol, har John Christian Elden tre barn fra et tidligere ekteskap.

LES OGSÅ: - Tavla ble for liten