TIDEN LEGER ALLE SÅR: - Nå er arret en del av den jeg er! sier Sofia Helin. 24 år gammel veltet hun på sykkel på vei hjem fra nattevakt på et sykehus. Foto: All Over
TIDEN LEGER ALLE SÅR: - Nå er arret en del av den jeg er! sier Sofia Helin. 24 år gammel veltet hun på sykkel på vei hjem fra nattevakt på et sykehus. Foto: All OverVis mer

Slik fikk hun arret

En uskyldig sykkeltur holdt på å koste Sofia Helin karrièren.

SEOGHØR.NO: På TV trollbinder Sofia Helin (40) seerne som den Aspergers-rammede etterforskeren Saga Norén. Men det er ikke bare hennes kjølig stil som fascinerer seerne. Sofia har nemlig et stort arr i ansiktet. Et minne fra da hun som ung og ukjent 24-åring veltet på sykkel.

– Jeg knuste fjeset mitt, og trodde karrièren var ødelagt, har hun fortalt til Expressen.

Hun var merket for livet – i en bransje hvor et plettfritt ytre for mange var veien til suksess.

– Jeg ville ikke fikse på det med kirurgi. Det er så brutalt å skjære seg i fjeset en kniv. Nå er uansett arret blitt en del av den jeg er! sier hun bestemt til avisa.

Det er uvisst om høyere makter ga den kristne Stockholms-jenta en hjelpende hånd. Men talentet sikret den en gang så sjenerte tobarnsmoren tøffe og brutale roller i storproduksjoner som «Beck», «Arn»-filmene og «Broen».

- Mange tror at kristne er ekstra snille og ekstra moralske. Slik er det ikke. Vi kan være akkurat like ekle og onde som alle andre! påstår hun til Hemmets Journal.

LES OGSÅ: Playboy-Kendra fikk hjerneslag i bilulykke