Slik fikk Hennie Hollywood-rollen

Det var slett ingen vanlig audition som ga Aksel Hennie rollen i storfilmen «The Martian».

GIGANT-ROLLE: Aksel Hennie er i godt lag på rollelisten i The Martian. Han spiller mot blant annet Matt Damon, Jessica Chastain og Kate Mara. Foto: Filmweb
GIGANT-ROLLE: Aksel Hennie er i godt lag på rollelisten i The Martian. Han spiller mot blant annet Matt Damon, Jessica Chastain og Kate Mara. Foto: Filmweb Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mot slutten av fjoråret ble det klart at Aksel Hennie (39) hadde fått en fremtredende rolle i Hollywood-filmen «The Martian», regissert av superstjernen Ridley Scott (77).

SPILLER TYSK ASTRONAUT: Hennie spiller rollen som astronauten Alex Vogel. - Det kan bli vanskelig å toppe dette, sier Hennie selv. Foto: Peter Mountain
SPILLER TYSK ASTRONAUT: Hennie spiller rollen som astronauten Alex Vogel. - Det kan bli vanskelig å toppe dette, sier Hennie selv. Foto: Peter Mountain Vis mer

I et intervju med Dagbladet forklarer Hennie nå hvordan han fikk rollen som den tyske astronauten Alex Vogel.

Det var ingen vanlig audition Hennie gjorde. Han fikk fetteren sin til å ta fram et kamera. Så gikk de ned i kjelleren.

- Jeg fikk fetteren min til å filme meg, og sto nede i kjelleren og spilte ut tre forskjellige scener. Da jeg til slutt fikk beskjed fra den amerikanske agenten om at rollen var min, tror jeg at jeg satte verdensrekord i å si ordet «fuck» i en telefonsamtale, så glad ble jeg, forteller Hennie til avisen.

Saken fortsetter under bildet.


Hennies utenlandske karriere har vært på opptur de seneste årene. Det hele startet med en rolle i filmen «Age of Heroes» i 2011. Men siden i fjor har Hennie spilt i både «Hercules» og «The Last Knights».

Han tror det kan bli vanskelig å toppe rollen i «The Martian».

- For meg er det iallfall vanskelig å tenke seg hvordan jeg kan toppe å være med i en science fiction-film av Ridley Scott.

I filmen spiller Hennie mot stjerner som Matt Damon, Jessica Chastain og Kate Mara.

Se trailer her:


Ridley Scott har storfilmer som «Blade Runner», «Alien» og «Gladiatoren» på sin merittliste. Da han tidligere ble fortalt at Hennie var norsk, svarte han følgende:

- Er han? Det visste jeg ikke. Men nå spiller han i hvert fall tysker, sa han til VG.

«The Martian» har premiere 2. oktober.

LES OGSÅ: - Jeg visste ikke at Hennie var norsk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer