FIKK FYKEN TRE GANGER: Omarosa Manigault og Donald Trump har en lang fortid, hvor duoen først møttes gjennom reality-programmet «The Apprentice». Nå jobber de side om side i Det hvite hus. Foto: NTB Scanpix
FIKK FYKEN TRE GANGER: Omarosa Manigault og Donald Trump har en lang fortid, hvor duoen først møttes gjennom reality-programmet «The Apprentice». Nå jobber de side om side i Det hvite hus. Foto: NTB ScanpixVis mer

Omarosa Manigault:

Slik fikk den utskjelte realitystjernen jobb i Det hvite hus

Støttet opprinnelig Hillary Clinton, og har fått sparken av Trump.

I 2004 ble offentligheten for første gang kjent med Omarosa Manigault (43) gjennom reality-serien «The Apprentice».

Den da ukjente kvinnen fikk raskt rykte på seg for å være en beinhard og tidvis brutal deltaker, både når det kom til handlinger og uttalelser.

PÅ LAG: Omarosa Manigault fungerer blant annet som en av Trumps rådgivere, i tillegg til å være kommunikasjonsansvarlig. Foto: NTB Scanpix
PÅ LAG: Omarosa Manigault fungerer blant annet som en av Trumps rådgivere, i tillegg til å være kommunikasjonsansvarlig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

At Manigault skulle bli en del av president Trumps innerste sirkel 13 år etter, var det gjerne få som kunne forutsett.

Reisen mot det politiske toppsjiktet har nemlig vært alt annet enn enkel. 43-åringen har i årenes løp nemlig opplevd flere nederlag, offentlig ydmykelse og personlige tragedier.

Kåret til verste TV-skurk

Da Manigault deltok i «The Apprentice» for første gang, ble hun raskt stemplet som sesongens «skurk». Donald Trump, som ledet programmet, ga henne ikke bare fyken i første sesong, men også da hun returnerte til serien i 2011 og 2013.

Samme år havnet hun på lista over «De 60 verste TV-skurkene gjennom tidene», kåret av TV Guide.

TIDLIGERE REALITY-DELTAKER: Omarosa har deltatt i «The Apprentice» hele tre ganger. Her er hun avbildet under BET Awards i 2009. Foto: NTB Scanpix
TIDLIGERE REALITY-DELTAKER: Omarosa har deltatt i «The Apprentice» hele tre ganger. Her er hun avbildet under BET Awards i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge CNN holdt Trump og Manigault likevel kontakt de påfølgende åra. I januar ble det offentlig kjent at 43-åringen hadde fått innpass i Trump-administrasjonen, og at hun ble en av rådgiverne for USAs 45. president.

Da presidenten åpnet dørene til Det hvite hus, var det imidlertid ikke første gang Manigault satte sine føtter på det som muligens er verdens mest kjente adresse.

Støttet Hillary Clinton

Hun startet nemlig sin politiske karriere med å jobbe for tidligere visepresident Al Gore, under presidentperioden til Bill Clinton. Der skal hun ha hatt flere ulike roller i løpet åra hun var ansatt, og 43-åringen har selv vært tydelig på at arbeidsmiljøet var anspent.

- Da jeg var 23 år gammel ble jeg formelt ansatt i Det hvite hus. Det var ikke en plass hvor jeg kunne lære å utvikle meg karrieremessig. Det var et tøft miljø, ettersom de ikke har tradisjon for opplæring. De kaster deg på mange måter rett ut i det, forklarte hun i en paneldebatt i 2004, ifølge People.

Manigault har heller ikke alltid vært Trump-tilhenger. Hun har bakgrunn som demokrat, og i november 2014 la 43-åringen ut et innlegg på Twitter, der hun viste sin støtte til Hillary Clinton:

- Jeg er klar for Hillary. Er du? #Hillary2016, skrev hun.

To år i forkant la 43-åringen også ut et bilde av seg selv på Instagram, da hun feiret Obamas innsettelse til andre presidentperiode.

Så tidlig som oktober i fjor åpnet Manigault, som også har ansvar for kommunikasjon i Trump-administrasjonen, opp om sitt politiske ståsted overfor New York Times.

- Jeg har alltid vært tydelig på at jeg har vært en demokrat hele mitt liv. Afroamerikanere er lojale mot det demokratiske partiet, men dessverre er ikke det demokratiske partiet like lojal tilbake, sa hun den gang.

Mistet forloveden

I 2012 skulle tragedien ramme Manigault på hjemmebane da forloveden, den amerikanske skuespilleren Michael Clarke Duncan, gikk bort bare 54 år gammel.

«The Green Mile»-stjerna ble aldri helt frisk etter at han ble lagt inn på sykehus på grunn av hjerteinfarkt i Los Angeles 13. juli.

KJENT SKUESPILLER: Michael Duncan og Omarosa var forlovet, da han gikk bort i 2012. Foto: NTB Scanpix
KJENT SKUESPILLER: Michael Duncan og Omarosa var forlovet, da han gikk bort i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dødsfallet gikk svært hardt inn på 43-åringen, som senere uttalte at hun ble «knust» over tapet, og at Duncan var hennes «livs største kjærlighet».

Bare ett år i forveien hadde 43-åringen også mistet sin bror Jack, og i fjor døde også søstera, Gladys Louise Manigault.

Omarosa har ikke uttalt seg om dødsfallene innad i familien i offentligheten.

Giftet seg nylig

På tross av å ha mistet Duncan i 2012, ble det nylig kjent at Manigault har giftet seg med den amerikanske pastoren John Allen Newman (61).

Paret - som forlovet seg i fjor - holdt bryllupet på Trump International Hotel i Washington, DC. Presidenten skal ifølge en rekke medier, deriblant New York Daily News, ikke ha vært til stede da hans rådgiver ble smidd i hymens lenker.

Ifølge en rekke amerikanske medier, deriblant The Inquisitr, skulle bryllupet angivelig ha funnet sted enda tidligere, 25. mars. Grunnet dødstrusler via sosiale medier og mail, ble imidlertid bryllupet forskjøvet, og flyttet til et annet sted.

Manigault har også en fortid som aktiv deltaker i ulike skjønnhetskonkurranser. I 2012 ble hun blant annet hedret under «Miss Ohoi»-konkurransen, 20 år etter at hun selv deltok.