Slik fikk de Olsenbanden til å gjenoppstå

Lurer du på hvordan Arve Opsahl & Co kunne gjøre reklame-comeback, sju år etter at det siste medlemmet av den berømte filmtrioen gikk bort? Her får du svaret.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Gjennom 14 filmer i perioden 1969 til 1999 ble Arve Opsahl, Sverre Holm og Carsten Byhring berømte som de mislykkete kjeltringene i «Olsenbanden».

Det siste av bandens medlemmer, Arve Opsahl gikk bort i 2007, men tidligere denne måneden gjenoppstod plutselig de gamle heltene i en ny reklamefilm for Gjensidige.

Se video av hvordan det ble laget øverst i artikkelen!

Mange seere har lurt på hvordan reklamefilmskaperne har klart å putte de avdøde skuespillerne inn i en ny historie, hvor de tilsynelatende bryter seg inn i Gjensidiges hovedkontor.

Fem måneder lang prosess

SPESIALEFFEKTER: Ved hjelp av videografikk blir blant annet en helt ny safe lagt til i den nye reklamefilmen Foto: Gjengitt med tilatelse fra Gjensidige
SPESIALEFFEKTER: Ved hjelp av videografikk blir blant annet en helt ny safe lagt til i den nye reklamefilmen Foto: Gjengitt med tilatelse fra Gjensidige Vis mer

Til Seoghør.no avslører forsikringsselskapets markedssjef, Gro Grotle at det hele er resultat av en fem måneder lang prosess, som har involvert langt flere mennesker enn det som er vanlig for en norsk reklamefilm.

- Etter at vi bestemte oss for denne ideen, tok vi kontakt med Nordisk Film for å sørge for at alt angående rettigheter ville være i orden.

- Deretter ble det gått igjennom timesvis med opptak fra Olsenbanden-filmene, for å finne de vi ville bruke. Heldigvis var opptakene vi fikk av veldig god kvalitet.

Ved hjelp av spesialeffekter og bildemanipulasjon ble rollefigurene Egon, Benny og Kjell satt inn i nye scener, av firmaet Storm studios.

Spiller sammen med bestefaren etter hans død

Også safen i filmen er juks. Den er nemlig laget med datagrafikk.

SPILLER MOT FARFAREN: Sverre Holms barnebarn Mathias Holm (t.v.) spiller vekter i den nye reklamefilmen. Her er han sammen med Halgeir Skogstad, som er stand-in for Sverre Holm, som gikk bort i 2005. Foto: Gjengitt med tilatelse fra Gjensidige
SPILLER MOT FARFAREN: Sverre Holms barnebarn Mathias Holm (t.v.) spiller vekter i den nye reklamefilmen. Her er han sammen med Halgeir Skogstad, som er stand-in for Sverre Holm, som gikk bort i 2005. Foto: Gjengitt med tilatelse fra Gjensidige Vis mer

De nye scenene ble filmet med stand-ins for de tre skuespillerne - og barnebarnet til Sverre Holm som statist.

- Jeg har jo besøkt ham i Spania og sett alle filmene der sammen med ham hundere ganger, så det å ende opp i en reklamefilm med farfar, det blir litt snålt, sier han i en bakomfilm, som er lagt ut på nettstedet YouTube.

Egon Olsens replikker i filmen blir fremført av Anders Bye - som er kjent for sin evne til å parodiere fra humorduoen «Bye & Rønning».

- Jeg som alle andre har et sterkt forhold til Olsenbande-filmene, så det var veldig morsomt å få være med på dette. Det er både krevende og interessant oppgave å tolke Egon Olsen.

Se den ferdige filmen her:

- Ikke dyr film

Til tross for at mange personer har vært med å lage filmen hevder Gro Gotle at det ikke har vært en spesielt dyr film å lage.

- Jeg kan si så mye som at det ikke er en spesielt dyr film, sammenlignet med andre reklamefilmer vi har laget. Men det viktigste for oss er at vi har klart å respektere Olsenbanden-arven og å få frem budskapet vårt.

- Så langt er vi veldig fornøyd med tilbakemeldingene, sier hun til Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Valen er grenseløs selvsentrert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer