Gitte Lill Paulsen og Aksel Lund Svindal:

Slik fikk Aksels nye kjæreste modellkroppen

Gitte Lill Paulsen avslører sine beste sunnhetstriks.

MODELL: Gitte Lill Paulsen har gjort suksess som modell i utlandet. Her til lands har hun blitt sammen med alpinisten Aksel Lund Svindal. Foto: NTB scanpix 
MODELL: Gitte Lill Paulsen har gjort suksess som modell i utlandet. Her til lands har hun blitt sammen med alpinisten Aksel Lund Svindal. Foto: NTB scanpix  Vis mer

(Seoghør.no): Tirsdag denne uken kunne Se og Hør avsløre at alpinstjernen Aksel Lund Svindal (34) har funnet lykken med modellen Gitte Lill Paulsen (30).

Det kanskje ikke mange vet - er at Gitte Lill er en ganske anerkjent modell i det store utland, og at hun har jobbet for store magasiner som Elle og Vogue. For tiden har hun sin base i New York.

🌴🌴🌴 at #Fordmodels #NYC

A post shared by Gitte (@gittelill) on

I et intervju med klesmerket Pierre Robert i 2014, avslørte hun noe av hemmeligheten som har ført til at hun har gjort modellsuksess.

Viktig å spise riktig

Et av tipsene som har hjulpet Gitte Lill mest er det å spise mat «rett fra naturen».

- Jeg er opptatt av gode, ubehandlede råvarer. Jeg spiser grønnsaker hele og rå. Piller og dietter styrer jeg unna, men jeg tar gjerne naturlig kosttilskudd og mulivitaminer i form av spirulina, urter, hvetegress og planter. Fisk, fiskeolje, vann og sjokolade - det må også med, og jeg prøver i tillegg å holde meg unna genmodifisert mat, sa hun til klesgiganten.

I forbindelse med markedsføringen av Pierre Robert sin reklamefilm ga Gitte ogsåsine beste råd for et nytt og bedre liv til leserne.

- Det å bytte ut 15 minutter på internett med en kjapp joggetur morgen og kveld hjelper mye, og Yoga er jo en treningsform uten konkurranse som ALLE kan gjøre, sa hun.

- Andre ting man kan gjøre er og kjøpe produkter hvor hensyn til dyrevelferd er ivaretatt, men det å kjøpe økologisk og lokal mat er også viktig.

Hun trekker også frem resirkulering og vitenskap i lista.

- Husk at vi former verden vår med individuelle valg og kunnskaper.

Saken fortsetter under bildet.

MODELL: Også her til lands har Gitte Lill hatt noen modelloppdrag. Her under visningen av OL- og Paralympics-kolleksjonen til OL og Paralympics i Vancouver i Oslo i 2009.  Foto: NTB scanpix      
MODELL: Også her til lands har Gitte Lill hatt noen modelloppdrag. Her under visningen av OL- og Paralympics-kolleksjonen til OL og Paralympics i Vancouver i Oslo i 2009.  Foto: NTB scanpix       Vis mer

Gitte Lill mener selv at hun har et samfunnsengasjert hjerte, og hun har sterke meninger om alt fra matproduksjon til dyrevelferd.

Det er derfor viktig for henne å kunne være et forbilde for unge jenter som sliter med utseendefokuset og kjøpepresset i dagens samfunn.

@antoineverglas 📷 @donnafumoso 💄 @goseemag

A post shared by Gitte (@gittelill) on

- Vær sunn og frisk, og stol på din egen personlighet - det er attraktivt. Det er det samme hvordan du ser ut, alle liker å være rundt mennesker som er trygge på seg selv.

- Omgi deg selv med gode mennesker som vil deg godt, og som ikke tapper deg for energi eller begrenser deg. Du blir litt som dem du omgir deg med, sa hun til klesmerket den gang.

Hverken Aksel eller Gitte Lill har ønsket å kommentere forholdet overfor Se og Hør.

Festet med Hollywood-stjernene

Mandag denne uken var Gitte blant gjestene på et celebert arrangement i New York.

Anledningen var det årlige «Garden of Dreams Talent Show», som i år arrangeres for 11. gang. Gitte entret den røde løperen i en sort cocktailkjole med bare skuldre, stylet med åpne sko og naturlig sminke.

Og den norske toppmodellen var i godt selskap på arrangementet. «Alien»-stjernen Sigourney Weaver (67), «Lost»-skuespiller Michelle Rodriguez (38) og sangikonet Dionne Warwick (76) var også til stede på den røde løperen.

Saken fortsetter under bildet.

I GODT SELSKAP: Mandag 3. april, dagen før romansen mellom Gitte Lill Paulsen (t.h.) og Aksel Lund Svindal ble kjent, festet Gitte i New York sammen med blant andre Sigourney Weaver og Michelle Rodriguez. Foto: NTB scanpix
I GODT SELSKAP: Mandag 3. april, dagen før romansen mellom Gitte Lill Paulsen (t.h.) og Aksel Lund Svindal ble kjent, festet Gitte i New York sammen med blant andre Sigourney Weaver og Michelle Rodriguez. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gitte var heller ikke den eneste modellen som kastet glans over arrangementet. Hun fikk selskap av både amerikanske Damaris Lewis (26) og norske Ada Martini (26).

«Insurgent»-skuespiller Ansel Elgort (23), «The Sopranos»-stjernen Steve Schirripa (59) og Darryl McDaniels (52) fra hip hop-gruppa Run-D.M.C., var dessuten blant de profilerte gjestene.

@antoineverglas @donnafumoso @fordmodels @heartbreakmanagement 🤳🏼faux fur

A post shared by Gitte (@gittelill) on

Michelle Rodriguez, som har hatt romanser med både supermodell og skuespiller Cara Delevingne (24) og den «Baywatch»-aktuelle kjekkasen Zac Efron (29), er for øvrig kinoaktuell i «Furious 8» med Kristofer Hivju (38).

Modell og danser

Før Gitte Lill slo igjennom som modell i New York, jobbet hun som danser hjemme i Norge, ifølge TV 2. Som 21-åring reiste hun til USA for å prøve seg som modell i én måned, noe hun definitivt lykkes med.

- Jeg trodde ikke jeg ville få noen modellkarrière.

- Jeg bruker størrelse 38, og jeg ble regnet som en «pluss size». Modellene skulle egentlig være i størrelse 32 eller 34. Siden jeg kun hadde sett syltynne modeller, trodde jeg ikke at jeg var for stor, sa hun til TV 2 i 2015.

Da den norske OL- og Paralympics-kolleksjonen til vinter-OL i Vancouver ble presentert i Oslo høsten 2009, var Gitte for øvrig blant danserne og modellene som viste fram klærne.

Saken fortsetter under bildet.

I 2009: Gitte Lill Paulsen (midten) og flere andre dansere presenterte OL- og Paralympics-kolleksjonen til OL og Paralympics i Vancouver. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix
I 2009: Gitte Lill Paulsen (midten) og flere andre dansere presenterte OL- og Paralympics-kolleksjonen til OL og Paralympics i Vancouver. Foto: Jon-Michael Josefsen / NTB Scanpix Vis mer

Og selv om den flotte blondinen fra Nattland i Bergen reiser verden rundt som modell, er det altså storbyen New York som er bostedet hennes.

For noen uker siden delte også Aksel Lund Svindal en rekke bilder fra byen på Instagram-profilen sin, før han reiste tilbake til Norge. Imidlertid figurerte ikke Gitte på noen av bildene.

My crutches and I are spending some time away from the mountains.

A post shared by Aksel Lund Svindal (@asvindal) on

For omlag en måned siden dukket også Aksel opp på et av Instagram-bildene til Gitte.

bildet er de to på treningssenteret Drive 495 i New York sammen med flere andre, som etter bildeteksten å dømme er kolleger av Gitte i modellbyrået Ford Models.

#Row #Challenge 🚣🏽 800 m in 3:17 #Fordfamily 🖖🏼#driveclubs

A post shared by Gitte (@gittelill) on

Var i langvarig forhold

Før Aksel ble koblet til den norske toppmodellen, var han i et forhold med den amerikanske alpinisten Julia Mancuso (33).

De to bekreftet romansen da de dukket opp på ESPY Awards sammen sommeren 2010. Etter at forholdet ble kjent, sa Aksel til VG at innstillingen hans til å være i et langdistanseforhold hadde endret seg:

- Tiden går, ting stemmer og lysten til å overvinne praktiske hindringer øker. Riktignok er ikke alpint som skiskyting, hvor guttene og jentene konkurrerer sammen hver helg, men vi er jo begge i alpene mesteparten av vinteren. Dessuten har vi noen måneder på våren hvor vi har tid til å være sammen, sa han til VG i 2010.

Saken fortsetter under bildet.

I BRYLLUP: For snart seks år siden hadde Aksel Lund Svindal med seg Julia Mancuso i bryllupet til fyrst Albert av Monaco og Charlene Wittstock. Foto: AFP/ NTB scanpix     
I BRYLLUP: For snart seks år siden hadde Aksel Lund Svindal med seg Julia Mancuso i bryllupet til fyrst Albert av Monaco og Charlene Wittstock. Foto: AFP/ NTB scanpix      Vis mer

Sommeren 2011 gjestet de fyrstebryllupet i Monaco sammen, mens under VM i Østerrike vinteren 2013 omtalte Julia ham i rosende ordelag:

- Det var veldig imponerende. Det er det beste jeg har sett ham stå på ski, sammen med noen av super-G-rennene han har vunnet, skrøt hun til Dagbladet den gang.

Høsten 2013 tok forholdet imidlertid slutt. Den gang bekreftet Aksel Lund Svindal bruddet via Facebook-profilen sin, der han forklarte at mangel på tid og avstanden mellom USA og Norge gjorde forholdet for vanskelig.

I et intervju med KK.no i 2015 røpet den populære 34-åringen hva han ser etter i «drømmedama».

- Norske jenter er bra, men akkurat hvor de kommer fra er ikke det som teller. Jeg liker når dama er hverdagslig. Når hun ikke prøver så hardt - det er sexy. «Less is more», sa Aksel den gang.

LES OGSÅ: Lindsay Lohan dro på badeferie i burkini

Dale of Norway presenterer sin nye kolleksjon, og i den forbindelse har de fått flere kjendiser fra alpint-landslaget til å posere på catwalken. Aksel Lund Svindal er en av dem, og han blir blant annet intervjuet om hvor mye tid han bruker på badet om morgenen. Vis mer