Slik fikk Aksel Hennie drømmekroppen

Skuespilleren trente seg opp med spesialsoldater for rollen som barsk soldat i TV-serien «Nobel».

BARSK MUSKELMANN: Aksel Hennie trente seg opp i ett år før rollen som spesialsoldat i «Nobel» Foto: Carl Christian Raabe
BARSK MUSKELMANN: Aksel Hennie trente seg opp i ett år før rollen som spesialsoldat i «Nobel» Foto: Carl Christian Raabe Vis mer

SEOGHØR.NO: Mange nordmenn husker «helvetesuka» i militæret med gru. For Norges kanskje fremste skuespiller, Aksel Hennie (40), varte den i ett år!

Før rollen i NRKs storsatsing «Nobel» hadde han nemlig 12 måneder på seg til å komme i form som spesialsoldat.

– Jeg må makse min form og være så godt forberedt som jeg kan være, har Aksel sagt til VG.

Den barske skuespilleren trente styrke-, våpen- og nærkamptrening med soldater fra spesialkommandoen i ett år for rollen som løytnant Erling Riiser i «Nobel».

På treningsleir

Aksels rollefigur er soldat ved Forsvarets spesialkommando og har i serien vært på flere oppdrag i Afghanistan.

Selv om Aksel har spilt i store Hollywood-filmer som «The Martian» og «Hercules», måtte han gjennom en krevende «bootcamp» før rollen i sitt første norske TV-drama.

Regissør Per-Olav Sørensen (52) ville nemlig sjekke om skuespillerne hadde de fysiske egenskapene som kreves av spesialsoldater - før han delte ut rollene.

– De måtte se ut som spesialsoldater og derfor måtte de gjennom en «bootcamp» med sandtak og hinderløype, så filmet vi dem mens de slet. Vi måtte vite at de klarte de fysiske påkjenningene, sier regissør Per-Olav Sørensen til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

SKRYT: Regissør Per-Olav Sørensen er full av lovord om Aksel Hennie og de andre «Nobel»-stjernene. Foto: Erik Evjen/Monster Scripted
SKRYT: Regissør Per-Olav Sørensen er full av lovord om Aksel Hennie og de andre «Nobel»-stjernene. Foto: Erik Evjen/Monster Scripted Vis mer

Resultatet ble en tøff «hær» med blant andre Odd-Magnus Williamson (35), Anders Danielsen Lie (37) og Aksel selv i spissen.

De som klarte seg gjennom treningsleiren hadde ett år før innspillingen til å bygge muskler og få formen på topp.

– De måtte være store og sterke og kunne bære 30 - 40 kilo på ryggen. Skuespillerne hadde ett år på seg til å bli soldater, og trente beinhardt og spiste proteinrik mat som biff og egg hele tiden, sier Sørensen og forteller at de hadde med seg spesialsoldater under innspillingen for å få alt mest mulig reelt.

Saken fortsetter nedenfor.

En av Årets menn i månedens Costume! Takker for gode ord, ...og for flatterende bilde tatt av Jørgen Gomnæs....

Et bilde publisert av Aksel Hennie (@akselhennie)

Droppet militæret

Det var nok til stor hjelp for Aksel, som ikke har noen egen militærerfaring å se tilbake på.

– Jeg har aldri vært i militæret. Jeg startet å jobbe og studere ganske tidlig, så jeg har alltid utsatt det. Den militærtreningen jeg har fått er i voksen alder, gjennom filmer som «Max Manus», «Age of Heroes» eller nå med «Nobel», har han fortalt i et intervju med VG.

Aksel har trent samvittighetsfullt og har også delt sin diett- og treningsplan med fans på sosiale medier.

For å få drømmekroppen trente skuespilleren seks dager i uken! Han spiste mest mulig proteiner og holdt seg unna sukker.

Saken fortsetter nedenfor.

A New Journey Begins....

Et bilde publisert av Aksel Hennie (@akselhennie)

Fysisk krevende roller er intet nytt for 40-åringen, og Aksel forteller at han aldri var i tvil om å takke ja. På tross av krevende forberedelser, er det tydelig at han ikke ville vært innspillingen foruten.

– Etter et halvt år med innspilling, er eventyret over. Det er vanskelig å beskrive følelsen jeg får det øyeblikket alle forlater settet for siste gang. Jobben er gjort. Jeg forlater rollefiguren i garderoben og sminkerommet. Det er over, skrev han på Instagram etter innspillingen.

LES OGSÅ: Flytter sammen i ny leilighet