Prins Sverre Magnus fyller 16 år i dag:

Slik feirer prinsen bursdagen

Bursdagen markerer flere ting den unge prinsen får lov til.

HIPP HURRA: I dag fyller prinsen 16 år. Det Foto: Lise Åserud / NTB
HIPP HURRA: I dag fyller prinsen 16 år. Det Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag er det 16 år siden prins Sverre Magnus ble født på Rikshospitalet i Oslo. Den vesle prinsen var den gang 52 centimeter lang og veide rett oppunder fire kilo. Et par dager senere avslørte en stolt kong Harald (84) og kronprins Haakon (48) navnet på den da nyfødte prinsen.

Og i dag har han altså bursdag.

- Først og fremst: Gratulerer så mye med dagen til prins Sverre Magnus i dag. Tradisjonen tro har han nok blitt vekket av familien på sengen med kaker, gaver og sang, før turen gikk inn til Oslo og en vanlig skoledag på Elvebakken videregående skole, sier Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle.

NUMMER TRE: Prinsen er nummer tre i arverekken til tronen etter sin far og storesøster prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Lise Åserud / NTB
NUMMER TRE: Prinsen er nummer tre i arverekken til tronen etter sin far og storesøster prinsesse Ingrid Alexandra. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

I kveld blir det trolig duket for bursdagsfest hjemme på Skaugum. Kronprinsfamilien inviterer alltid familie, fadder og venner, og 16-åringen er garantert intet unntak, mener Vagle.

- Kanskje rekker han en liten kjøretur også? Fra i dag har han nemlig lov å øvelseskjøre med foreldrene eller andre voksne, fortsetter hun.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

Kan øvelseskjøre og dra på jakt

Å øvelseskjøre bil er imidlertid bare én av en rekke ting den ferske 16-åringen kan gjøre i dag.

I likhet med alle andre 16-åringer i landet, kan prinsen gå på småviltjakt alene og få mopedlappen. I tillegg kan han kjøre traktor under 30 kilometer i timen og spille videospillet «Battlefield V».

KONFIRMANT: Prins Sverre Magnus ble konfirmert i Asker kirke i fjor høst. Foto: Lise Åserud/NTB
KONFIRMANT: Prins Sverre Magnus ble konfirmert i Asker kirke i fjor høst. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer

Prins Sverre Magnus kan også dra på storviltjakt under oppsyn av voksne, en aktivitet hans bestefar er glad i.

Det er usikkert hva prinsen kan forvente i bursdagsgave fra familien, men prinsen er glad i å stå på ski, i første rekke alpint. I tillegg liker han sykling, spesielt BMX og cross, opplyser slottet i prinsens biografi.

Prins Sverre Magnus er også glad i vannsport, og kanskje spesielt surfing – en interesse han deler både med faren og resten av kronprinsfamilien.

PRINSESSEDATTER: Leah Isadora Behn dukket opp på Vixen Awards 2021. Vis mer

«Dabbet» på slottsbalkongen

Prinsen har deltatt på en rekke offisielle aktiviteter sammen med resten av kronprinsfamilien.

Den unge prinsen fremstår ofte som en glad og lur gutt. Han fikk også stor oppmerksomhet for sine ablegøyer, som da han gjorde en såkalt «dab» på slottsbalkongen under besteforeldrenes 80-årsfeiring i 2017.

SKØYER: Under kongeparets 80-årsfeiring underholdte prinsen publikum med sitt eget show. Video: NTB Vis mer

I høst begynte prinsen på Elvebakken videregående skole i Oslo, hvor han har studiene informasjonsteknologi og medieproduksjon.

LES OGSÅ: Derfor var dronningen uønsket på Stortinget

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer