«Mesternes mester»:

Slik feirer «Mesternes mester»-deltakerne jul

Om kort tid er «Mesternes mester» tilbake på skjermen, men før den tid skal deltakerne feire julehøytiden.

NY SESONG: Allerede 1. januar begynner en ny sesong av «Mesternes mester», men før den tid skal deltakerne feire jul. Nå røper de sine juletradisjoner. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
NY SESONG: Allerede 1. januar begynner en ny sesong av «Mesternes mester», men før den tid skal deltakerne feire jul. Nå røper de sine juletradisjoner. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om en drøy uke får idrettsglade nordmenn nok en gang et gjensyn med flere av landets største idrettshelter når en ny sesong av «Mesternes mester» har premiere.

I motsetning til andre realityprogram, hvor ofte krangling og intriger får mye spalteplass, er det som regel god stemning når flere av landets største idrettsstjerner samles til konkurranse.

«MESTERNES MESTER»: Dette fikk du ikke se på TV i finalen av «Mesternes Mester». Vis mer

Sånt vil vi idrettsglade nordmenn naturligvis ikke gå glipp av, men før den tid skal julehøytiden feires. Det skal den også for «Mesternes mester»-deltakerne.

Da Dagbladet møtte de bare kort tid før jul, måtte vi derfor spørre hva slags tradisjoner og planer de har i jula.

Hytte og resort

Tidligere alpinstjerne Aksel Lund Svindal (38) tar fatt på programlederrollen i NRK-suksessen neste år. Han kan fortelle at han reiser på fjellet i høytiden.

- Jeg skal feire jula på Kvitfjell og nyttår i Hemsedal, forteller han, og legger til at det blir familiehytte først, før turen går til Svindals hotell i Hemsedal, Fyri Resort.

PREMIERE: Aksel Lund Svindal ankom først den røde løperen alene. Her forklarer han grunnen. Vis mer

På spørsmål om han skal feire jul med kjæresten Amalie Iuel (27), svarer idrettsprofilen at de deler seg litt mellom familier, men at de samtidig får vært mye sammen i jula de også.

- Har dere feiret jul sammen tidligere?

- Vi har ikke feiret akkurat julaften sammen, men romjul og nyttår, svarer Svindal.

Hvit jul

Tidligere langrennsstjerne Øystein «Pølsa» Pettersen (38) gjør historisk comeback i «Mesternes mester» på nyåret. Før den tid skal han imidlertid tilbringe jula med familien.

- Vi, som veldig mange andre småbarnsfamilie,r bytter på og alternerer hvor vi feirer jul - om det så er med mine foreldre eller min kones foreldre, forklarer Pettersen.

I år skal de feire med 38-åringens foreldre.

- De bor i Oslo, og vi er opptatt av hvit jul så vi feirer hjemme på Lillehammer og håper det kommer snø der.

Familien skal altså samles hjemme hos Pettersen, men han påpeker at de ikke legger opp til noe «fancy».

Øystein Pettersen rev av en del fibrer i leggmuskelen under innspilling av Mesternes Mester i fjor høst. Dette stopper ikke den taleføre langrennsløperen fra å gå hardt på ski i vinter. Video: Christian Monge / Lars Eivind Bones Vis mer

- Vi bare spiser pepperkaker, ribbe og drikker julebrus. Det er helt nedpå, og vi gjør de vanlige tingene.

I løpet av jula skal de også på hytta i Skåbu.

Hektisk år

Proffdanser og tidligere «Skal vi danse»-vinner Nadya Khamitskaya Andersen (39) skal være på hytta i hele jula.

- Vi drar opp før jul, feirer der og blir der. Vi skal ta det helt rolig, forteller hun, og legger til:

FINALEKLAR: Aleksander Hetland kom til finalen og vant «Skal vi danse» med Nadya. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

- Det har vært og fortsatt er et veldig hektisk år, så det blir deilig å roe oss helt ned med familien. Bjørn Einar (Bjørn Einar Romøren journ.anm) har fått hytte i nærheten av oss, så vi henger sammen der. Kanskje Linka (Linn-Kristin Riegelhuth Koren journ.anm) kommer på besøk etterhvert også, men det blir en rolig fjelljul for oss.

Proffdanserens ektemann er fra Kråkerøy, og der er det ribbe som gjelder, forteller hun.

- Men jeg lager masse tilbehør, så det blir både surkål og rødkål og medisterkaker. Sosisser er jeg ikke så glad i, så jeg pleier å lage andre pølser.

39-åringen påpeker at hun også elsker pinnekjøtt, så i løpet av jula står også det på menyen.

La opp

Tidligere skøyteløper Ida Njåtun (30) la skøytene på hylla så seint som tidligere i år. Dette blir derfor den første jula hvor hun ikke satser aktivt som skøyteløper.

FØRSTE JUL MED FRI: Ida ser fram til første jul uten å måtte tenke på karrieren. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
FØRSTE JUL MED FRI: Ida ser fram til første jul uten å måtte tenke på karrieren. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

- Jeg gleder meg veldig til jula for det er den første hvor jeg ikke er idrettsutøver selv. Jeg trenger ikke tenke på rutiner og å spise riktig og at jeg skal legge meg i god tid så jeg er opplagt på trening første juledag for eksempel. Det slipper jeg nå, sier hun.

- Så det er bare å la julefreden senke seg og virkelig nyte det. Det har jeg kjent litt på mens jeg var aktiv - at jeg har gledet meg litt til det.

Hjemme hos familien er det ribbe det går i for Njåtun.

Lange tradisjoner

Rallystjerna Tommy Rustad (53) og familien er svært tradisjonelle når det kommer til julefeiringen.

- Vi har alltid jul hjemme hos oss med en rolig førstedag hvor vi spiser rester og koser oss en liten gjeng. Andre juledag er vi i selskap med familien til kona mi, som er ganske stor familie, forklarer han.

TRADISJONER: Tommy og familien har lange tradisjoner for hvordan de feirer jula. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
TRADISJONER: Tommy og familien har lange tradisjoner for hvordan de feirer jula. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

Tredje juledag reiser de på hytta, og blir der til over nyttår. Rustad kan røpe at de «selvfølgelig spiser ribbe».

- For oss er det ribbe, og multekrem som fast tradisjon, og kalkun på nyttårsaften. Alt mellom der varierer, men vi spiser julerester førstedag, sier han.

Står for ribba

Tidligere skihopper Bjørn Einar Romøren (40) feirer også jula hjemme.

- Vi prøver å sette maten på borde i firetida og da er den ferdig rundt sju. Det er bare å ta enhver julefilm hvor alt som kan gå galt går galt, og så koser vi oss, spøker han.

Romøren har ansvaret for ribba, men alt annet som kommer på bordet er det noen andre som fikser.

- Jeg må ha en klar oppgave, så kan jeg gjøre den og gjør den tålig ok. Det er ribbe og det som hører med til den, og så har vi pleid å kjøre litt forretter med skalldyr og annet også. Men veldig enkelt og tradisjonelt sånn sett, forklarer han.

KREFTFRI: Tidligere skihopper, Bjørn Einar Romøren, var tydelig berørt da han gjeste Lindmo. Video: NRK Vis mer

Spiser det meste

Madelene Rubinstein (26) blir sesongens yngste deltaker i «Mesternes mester». Hun har markert seg stort som judoutøver, og forteller at hun skal feire jula med familien.

- Det blir veldig hyggelig. Og så har jeg to kusiner som er tre og fem år som jeg skal tilbringe litt tid med og bake med, sier hun.

JULEMAT: Madelene forteller at de spiser det meste av julemat i jula. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
JULEMAT: Madelene forteller at de spiser det meste av julemat i jula. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

Hun forteller videre at de spiser alt i løpet av jula, og derfor har en dag til ribbe og skinkestek, en dag til pinnekjøtt og en annen til kalkun.

- Vi er gjennom det meste, legger hun til.

I romjula får hun også ei venninne på besøk som hun skal feire nyttår med.

FINALEFEST: Tom Hilde og Kine Olsen fant kjærligheten på «Mesternes Mester». Her forteller de om hvorfor de valgte å holde forholdet skjult. Reporter: Linn-Christin Marthiniussen. Video: Siv Seglem / Dagbladet Vis mer

Reiser på fjellet

For tidligere håndballstjerne Linn-Kristin Riegelhuth Koren (37) går turen til fjellet med familien.

- Det blir det god mat, «Tre nøtter til Askepott», bare være sammen og kose oss, sier hun, og røper at også de spiser ribbe med medisterkaker og julepølser til.

REISER BORT: Linn-Kristin forteller at hun og familien tilbringer jula på fjellet. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
REISER BORT: Linn-Kristin forteller at hun og familien tilbringer jula på fjellet. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

Den nye «Mesternes mester»-sesongen har premiere allerede 1. januar på NRK.

Anja Hammerseng-Edin (38) og Nils Jakob Hoff (36) var ikke til stede da Dagbladet møtte deltakerne før jul.

LES OGSÅ: The Holiday: 10 ting du ikke visste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer