Morsdag 2018:

Slik feirer kjendisene morsdagen

- I fjor glemte typen min morsdagen, men vi har tradisjoner når han husker det.

MORSDAG: Flere norske kjendiser har ingen egne tradisjoner - slik feirer de morsdagen. Foto: Dagbladet / Redigering: Emilie Rydning Vis mer
Publisert

(Se og Hør): For mange endrer livet seg totalt i det sekundet de blir foreldre og man får treffe barna for første gang. Øyeblikket glemmes aldri, og for resten av livet skal man fylle det som trolig er livets viktigste rolle - å være forelder.

Søndag er det morsdag, og Se og Hør har i den anledningen spurt et knippe av landets kjendiser om hvordan de tilbringer dagen, som skal feire nettopp deres rolle som mor.

Til tross for at morsdagen feires med brask og bram hos enkelte, innrømmer flere at dagen fra tid til annen har gått i glemmeboka.

Glemte dagen

Blant andre Synnøve Skarbø (47), som ble mor for første gang i 2012.

- Vi har ingen morsdagstradisjoner, forteller 47-åringen til Se og Hør, men innrømmer at de feirer dagen dersom de i det hele tatt husker den.

- I fjor glemte typen min morsdagen, men vi har tradisjoner når han husker det. Frokost på senga og tegning fra dattera, legger hun til.

Første ressurssterke øyeblikk i 2018.

A post shared by Synnøve Skarbø (@synnoveskarbo) on

Skarbø har tidligere vært åpen om at hun ble rammet av fødselsdepresjon, men at hun seinere fikk hjelp, og at hun nå trives i mammarollen.

Til Se og Hør har småbarnsmora tidligere avslørt at mye har forandret seg siden dattera kom til verden. Skarbø har blant annet blitt mer engstelig.

- Jeg er blitt mye mer frynsete og følsom enn før. I jula klarer jeg for eksempel ikke høre en eneste strofe av «Deilig er jorden» uten å grine, fortalte hun og fortsatte:

- Når man har blitt så glad i noen, gjør det at man blir så redd for å miste dem.

- Tegning holder i massevis

TV 2s værmelder Eli Kari Gjengedal (46) kunne slippe jubelen løs, etter at hun på nyttårsaften ga sitt ja til ektemannen Tom Saxegård (48).

Paret giftet seg for første gang i Las Vegas i 2014, men vielsen den gang ble ikke godkjent av norske myndigheter. Gjengedal og ektemannen valgte derfor å bli smidd i hymens lenker nok en gang - på norsk jord.

De to turtelduene har ingen felles barn, men begge har barn fra tidligere forhold. 46-åringen har sønnen Nikolai (11) med ekssamboer Kjetil Lavik Iversen.

Gjengedal legger på sin side heller ikke skjul på at morsdagen ikke er en stor merkedag hjemme hos dem.

- Han Nikken (Nikolai journ. anm) har gjerne laget en gave til meg, og det er ofte en tegning med et stort hjerte på. Det holder i massevis, sier den sprudlende værmelderen til Dagbladet.

- Vi feirer ikke noe spesielt på morsdagen, det gjør vi ikke, legger hun til.

FÅR TEGNING: Eli Kari Gjengedal er fornøyd med en selvlaget tegning fra sønnen på morsdagen. Foto: NTB scanpix
FÅR TEGNING: Eli Kari Gjengedal er fornøyd med en selvlaget tegning fra sønnen på morsdagen. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Visste ikke når det var

Den norske tv-personligheten Jenny Skavlan (31) har tidligere vært åpen om hvordan livet som mor til dattera Åse, som snart fyller to år, er.

Det er trolig mange som ønsker å få et glimt av den lille jenta, men både Skavlan og ektemannen Thomas «Fingern» Gullestad (37) har holdt kortene tett til brystet.

De har nemlig begge bare delt bilder av dattera bakfra, eller bilder hvor man ikke ser ansiktet hennes.

​Til tross for at paret i april har vært foreldre i to år, innrømmer 31-åringen at de ikke har laget noen egne tradisjoner rundt feiringen av morsdagen.

- Vi har ingen tradisjoner for morsdag. Jeg visste ikke når det var en gang, sier Jenny Skavlan til Se og Hør.

Får kort

«Norske Talenter»-programleder Solveig Kloppen (46) har barna Klara og Albert sammen med ektemannen Kjartan Brügger Bjånesøy.

Overfor Se og Hør avslører 46-åringen, at i likhet med de nevnte kjendisene, har heller ikke Kloppen og familien noen tradisjoner skrevet i stein for morsdagen.

- Det hender det vanker et kort. Det er veldig hyggelig, sier hun.

Programlederen har tidligere vært åpen om at situasjonen på hjemmebane var for tøff etter at dattera Klara ble født.

- Det viste seg at hun hadde en låsning i ryggen som gjorde at hun ikke sov. Vi sov ikke på ti måneder og alle var helt grå i ansiktet, sa hun.

Lagde frokost til mora

I desember ble det kjent at «Lørdagsrådet»-programleder Siri Kristiansen (39) hadde valgt å forlate jobben i P3 og at hun skulle bli en del av Radio1s nye satsning.

Med ny jobb har Kristiansen trolig hendene fulle, men da Se og Hør nylig traff den spurdlende 39-åringen, kunne hun avsløre at i hennes familie, der feirer de verken farsdag eller morsdag.

- Der er vi ekstremt dårlige. Min mann er en veldig nøktern type, og ikke en veldig feirete fyr. Og den feirete siden av meg ligger i dvale, sier Siri, som har barna Jesper og Signe med samboeren Espen Bjurstedt.

- Vi feirer ikke fardag eller morsdag, det gjorde jeg ikke som barn heller. Jeg husker jeg lagde frokost til muttern på senga. Det er det eneste tradisjonen jeg har med morsdag, fortsetter hun.

- Gammeldags

Sigrid Bonde Tusvik (38) feirer heller ikke morsdag, i likhet med de nevnte kjendisene.

Overfor Se og Hør forteller hun at de heller setter pris på foreldrerollen i hverdagen.

- Hver dag er morsdag og farsdag er regelen i vår familie. Så blomster må komme uanmeldt, og aldri tegne til morsdag, men en dag du minst venter det, sier hun.

For komikeren handler det ikke bare om å ikke feire, men om noe langt mer enn som så.

- Jeg tror ikke man skal ha et så stort fokus på mor- og farsdag på skolen heller. Det er ofte folk som ikke har en mor eller en far. Så de to dagene tror jeg er litt gammeldags. Plutselig hyller man noe som er ubehagelig, så det må man slutte med, forklarer hun.

- Er det nå?

Anne Rimmen (36) og Ailo Gaup (39) ble foreldre for første gang i 2016, da lille Ebbe kom til verden.

Til tross for at den lille gutten snart fyller to år, husket ikke Gaup morsdagen i år da han og Rimmen møtte Se og Hør.

- Det var godt hun sa det og ikke meg, sa Anne Rimmen lattermildt.

På spørsmål om de feirer morsdag, avslørte Gaup at de ikke har noen voldsomme tradisjoner.

Rimmen på sin side sa med et glimt i øyet at de feirer farsdag med både brask og bram.

- På farsdagen har vi veldig voldsomme tradisjoner … Neida, vi har ikke det på noen av de tingene der egentlig. Det er litt hyggelig med en liten ting, men det holder med et hyggelig kort for den saks skyld, sa hun.

- Men det er hyggelig at du husker det da, sa hun lattermildt til samboeren.​

​LES OGSÅ: Nå viser hun fram sin nye kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer