Synnøve Skarbø:

Slik feirer hun jul som singel

Podkast- og TV-profilen har særlig én juletradisjon hun holder fast på.

<strong>SINGEL:</strong> Synnøve Skarbø har vært singel i ett år, og skal feire sin første jul uten en kjæreste. Foto: Morten Eik / Se og Hør
SINGEL: Synnøve Skarbø har vært singel i ett år, og skal feire sin første jul uten en kjæreste. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Synnøve Skarbø (49) har opp gjennom årene blitt kåret til Norges mest sexy kvinne, har deltatt på reality-TV og har fått boltre seg som programleder. I dag er hun imidlertid mest kjent gjennom podkasten «Synnøve og Vanessa» som hun har sammen med venninnen Vanessa Rudjord (43).

Det var i ovennevnte podkast at hun kort tid etter nyttår kunne avsløre at hun var blitt singel, etter et ti år langt forhold med fallskjermjegeren og barnevernspedagogen Per-Øyvind Skaarnes.

Da Se og Hør møtte 49-åringen på Discoverys vårlansering i november, kunne hun fortelle hvordan julen hennes blir i år - omtrent ett år etter bruddet.

Programleder i Afrika

Skarbø har nylig returnert hjem fra Sør-Afrika, hvor hun har jobbet som programleder under innspillingen av kjendisstylist Jan Thomas (52) sitt kommende datingprogram «Jan Thomas søker drømmeprinsen».

- Det har vært så kjekt. Det har vært en av de morsomste jobbene jeg har hatt noensinne tror jeg, og enkleste fordi det er så spennende, sier Skarbø til Se og Hør.

Klipp fra "Kongen på haugen" der Synnøve Skarbø søler over Linni Meister under en bakekonkurranse. Vis mer

Hun har kjent Jan Thomas i nærmere 20 år, og legger ikke skjul på at det nære vennskapet har vært en fordel for samarbeidet under innspillingen. Til Se og Hør innrømmer hun også at det å se Jan Thomas søke etter kjærligheten, har gitt henne troen på eget kjærlighetsliv.

- Jeg har mer håp nå enn jeg har hatt før, etter å ha sett Jan. Jeg har fått troen på kjærligheten, men det er noe jeg egentlig alltid har hatt, sier hun.

- Ganske kjipt år

Etter at bruddnyheten kom tidlig i januar, har hun tilsynelatende vært singel. Året har bydd på sine nedturer, men skal vi tro Skarbø selv, er livets berg-og-dal-bane nå på vei oppover.

- Det har vært et ganske kjipt år, men det går veldig mye bedre, forteller hun.

Julen er for mange en vanskelig tid, dersom at man har måttet gi slipp på noen som tidligere har stått en svært nær. Man skal ikke se bort fra at situasjonen er lik også for Skarbø, selv om hun ikke fremstår som det ivrigste julemennesket.

View this post on Instagram

Mølje ❤️

A post shared by SYNNØVE SKARBØ (@synnoveskarbo) on

- Jeg er ikke noe julemonster som begynner å pynte 1. desember, men det skal jeg faktisk gjøre i år, forteller hun.

Begrunnelsen er ikke mer komplisert enn at hun mener det vil være koselig med litt lengre jul, da julepynten hennes som regel er ute av huset før nyttår likevel.

Feirer med familien

Skarbøs jul blir tilbrakt sammen med foreldre, søsken og barn. Selv om hun kanskje er rask til å kaste ut julen når muligheten byr seg, er hun fast bestemt på enkelte tradisjoner.

- Jeg er av den typen som liker å være med familien min. Det må være pinnekjøtt, konstaterer hun overfor Se og Hør.

Hun fastslår raskt at en vegansk jul aldri kommer til å skje hjemme hos familien Skarbø, da lukten av pinnekjøtt er ytterst nødvendig for julestemningen.

DELTE MENINGER: Rød Løpers Kine Falch, Jonas Scheie Hammer og Thea Hope tester julens store nyhet; julebrus-is. Video: Julie Easter Christiansen Vis mer

Nyttårsforsetter er derimot ikke en tradisjon hun har tro på, men hun har en klar visjon om hva hun ønsker å gjøre det kommende året, og kanskje det kommende tiåret.

- Mitt ønske framover er å fortsette i den gode stimen. At jeg bare skal få fortsette med verdens kjekkeste jobb, nemlig podkast, forteller hun avslutningsvis.

Dårlig samvittighet

Da bruddet ble kjent, var 49-åringen tydelig på at hun ikke skulle legge seg ned for så og la verden falle sammen rundt henne. Rakrygget skulle hun møte den vanskelige tiden.

- Jeg har bestemt meg at jeg ikke skal begynne å grine, jeg vil ikke bli sentimental. Dette er skikkelig, skikkelig vanskelig, sa hun i podkasten da bruddet ble kjent januar.

View this post on Instagram

🐒

A post shared by SYNNØVE SKARBØ (@synnoveskarbo) on

Skarbø deler en datter sammen med ekskjæresten, og i et intervju med Dagbladet Magasinet innrømmer 48-åringen at hun og datteren har fått et sterkere bånd - til tross for det hun beskriver som en meget dårlig samvittighet for at hun har «tatt fra datteren hele familien».

JULELÅT: Jan Thomas fortsetter å overraske - nå har han gitt ut julelåt. Video: Norway Media/Rød Løper Vis mer

Etter bruddet flyttet paret fra hverandre.

Det var i 2012 Synnøve og Per-Øyvind fikk datteren sammen, som nå bor halvparten av tiden hos hver av foreldrene.

LES OGSÅ: - Har hatt dårlig samvittighet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer