Slik får du like vakre øyne som Selena Gomez

Jan Thomas avslører triksene bak perfekt sotede øyne.

SEOGHØR.NO: Kjendisstylist Jan Thomas (47) har sminket utallige Hollywood-stjerner og norske kjendiser. Nå har Se og Hørs Motepoliti samlet sine beste tips i en videoserie med navn «Jan Thomas-metoden». Her går han gjennom trinn for trinn hva du må gjøre for å få filmstjernenes perfekte look.

Denne uken er det den forførende øyesminken til Selena Gomez (21) som gjenskapes av Jan Thomas. Sotede øyne er Disney-stjernens absolutte festfavoritt.

Hvordan man kan oppnå samme effekt hjemme foran sminkespeilet er et av spørsmålene Jan Thomas får aller mest.

INTENST BLIKK: Justin Biebers av-og-på-kjæreste Selena Gomez sminker alltid sotede øyne når hun skal på fest. Følg Jan Thomas' instruksjoner og du kan gjenskape looken på egenhånd. Foto: All Over
INTENST BLIKK: Justin Biebers av-og-på-kjæreste Selena Gomez sminker alltid sotede øyne når hun skal på fest. Følg Jan Thomas' instruksjoner og du kan gjenskape looken på egenhånd. Foto: All Over Vis mer

– Sotede øyne gir deg et sofistikert og sexy uttrykk. Selena Gomez er en av de flinkeste til å sminke sotede øyne på seg selv. Sotede øyne gir det litt runde ansiktet hennes den perfekte balansen mellom det rocka og det søte, forklarer Jan Thomas, som også er aktuell med boken «Jan Thomas-metoden».

Da boken ble lansert inviterte han kjendisvenninnene til fest.

Kjendisstylisten anbefaler å bruke en kremskygge som base. Den er lett å legge og sitter godt. I tillegg slipper du at den mørke fargen drysser ned under øyet, noe som er svært vanskelig å fjerne.

ETTER ØYESKYGGEN: - Du er ikke ferdig med å lage sotede øyne før du har påført både kajal og maskara. For ekstra intens effekt kan du bruke kajal på våtlinjen, forklarer stylisten. Foto: Ida Bjørvik
ETTER ØYESKYGGEN: - Du er ikke ferdig med å lage sotede øyne før du har påført både kajal og maskara. For ekstra intens effekt kan du bruke kajal på våtlinjen, forklarer stylisten. Foto: Ida Bjørvik Vis mer

– Noe av det mest utfordrende med å sminke sotede øyne er at skyggen drysser. Da ser man ut som en vaskebjørn! Derfor liker jeg å bruke en kremskygge, som ikke drysser i det hele tatt. Pass på at du bruker en kost tilpasset et vått produkt og påfør kremskyggen fra vippene og opp til globallinjen, instruerer stylisten. I videoen øverst i saken demonstrerer han teknikken.

Neste steg er å bruke en liten, spiss pensel til å lage en linje med kremskygge under øyet, langs vippekanten. Så bytter han til en vanlig øyeskygge, i en farge som passer til kremskyggen.

– Det er den fargen som skal hente ut fargen i øynene dine og få dem til å skinne. Gå over det samme området ved å bruke en øyeskyggepensel. For å unngå at skyggen drysser er det viktig at du bare tar litt farge av gangen og riser av overflødig skygge før du begynner.

Kjøp boken «Jan Thomas-metoden» ved å klikke her.

Skulle fargen likevel drysse anbefaler Jan Thomas å rydde opp underveis. Til slutt må du blende fargen godt inn i huden, slik at overgangene blir jevne.

– Du skal helst få en så jevn overgang som mulig fra skyggen på øyelokket til øyebeinet, hvor det ikke skal være noe sminke. En pen avslutning får du ved å lage små sirkulære bevegelser i globallinjen med en rund, bløt pensel.

De sotede øynene blir komplette når du har påført kajal og maskara.

KREMSKYGGE: - Å jobbe med kremskygge er lett, bare litt uvant i forhold til vanlig øyeskygge, forklarer Jan Thomas. Hvis du synes grått eller sort blir for hardt, kan du bruke samme teknikk og skape sotede øyne i brunt, grønt eller lilla. Foto: Ida Bjørvik
KREMSKYGGE: - Å jobbe med kremskygge er lett, bare litt uvant i forhold til vanlig øyeskygge, forklarer Jan Thomas. Hvis du synes grått eller sort blir for hardt, kan du bruke samme teknikk og skape sotede øyne i brunt, grønt eller lilla. Foto: Ida Bjørvik Vis mer

– Se hvor intense øynene blir! Når Selena Gomez får det til, så gjøre du det også. Det er bare å øve seg, for øvelse gjør mester, avslutter Jan Thomas.

Boken «Jan Thomas-metoden» gis ut på Apropos forlag, et selskap i Aller-gruppen, som også eier Seoghør.no.

HER FINNER DU ANDRE VIDEOER FRA «JAN THOMAS-METODEN»

Slik får du Angelina Jolies vakre vipper:

 

røde lepper som Miley Cyrus:

 

Jan Thomas gjenskaper Madonnas perfekte foundation:

 

Eva Longorias sexy øyesminke:

 

Slik får du kinnbein som Tyra Banks: