HAR SELVDISIPLIN: - For meg handler det vel så mye om selvfølelse og et ønske om å ha energi i hverdagen, sier Dorthe Skappel om treningen som har gitt henne den perfekte kroppen. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
HAR SELVDISIPLIN: - For meg handler det vel så mye om selvfølelse og et ønske om å ha energi i hverdagen, sier Dorthe Skappel om treningen som har gitt henne den perfekte kroppen. Foto: Tor Lindseth/Se og HørVis mer

Slik får Dorthe drømmekroppen

- Jeg føler meg som regel som en stappet pølse, forklarer Dorthe Skappel.

SEHER.NO: Allerede ved årsskiftet begynte Dorthe Skappel (45) å trene seg i toppform. Årsak? Tiårsjubileet til "Gullruten".

- Det er beintøft og krever disiplin. Når du holder på i et yrke som er såpass fokusert på utseende, må man holde seg i form. Men for meg handler det vel så mye om selvfølelse og et ønske om å ha energi i hverdagen, sier Skappel til VG.

I 2005 vakte "God Kveld, Norge"-programlederen oppsikt med sin forvandling, hvor hun gikk ned utallige kilo i regi av kroppsguru og trener Tore Vik. Tre år senere er TV 2-skjønnheten fortsatt like slank og topptrent, takket være egeninnsats og selvdisiplin.

- Det er frustrerende. Jeg ser jo på døtrene mine som kan trene i to uker, og så er formen på topp. For meg tar det mye lenger tid. Det går stort sett bare i styrke når jeg trener med Tore. Jeg har lært at det er det som gjelder, hvis man vil ha langvarige og skikkelige resultater, sier hun til avisen.

Ifølge programlederen, starter alvoret ved juletider hvert år.

- Jeg begynner litt over jul, og stepper opp tempoet fram mot "Gullruten" og sommeren. Så tar jeg meg ferie. Da holder jeg meg unna treningsstudioet og lar det skli utover høsten, helt til jeg begynner på'n igjen. Da føler jeg meg som regel som en stappet pølse, mener 45-åringen.

Dorthe Skappel leder "Gullruten" for tiende år på rad når tv-bransjen feirer seg selv neste lørdag. Selv har hun aldri blitt nominert - til tross for at hun er en av de mest profilerte i bransjen.

LES OGSÅ: Dorthe sensureres i sjokk-video