Slik får de stjernekroppene

Kjendistrener Cornelis Elander avslører de siste treningstrendene i Hollywood.

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Når man lever av utseendet er det viktig å holde kroppen i toppform. Verdens største stjerner trener daglig for å bevare sitt sexy ytre, og stadig nye treningstrender ser dagens lys.

Seoghør.no tok en prat med kjendistrener Cornelis Elander som bor i Hollywood og lever av å trene stjernene. Han forteller at trendene ofte starter i USA og senere kommer over til Norge. 

- Det er alltid en million forskjellige trender i Hollywood. Vi er kjent for å være sære og spesielle her borte, for eksempel er det mange som ansetter personlig trener til hundene sine.

Noen av de mer normale trendene kommer etter hvert til Norge. Trening med slynger, strikker, baller, trappetrening og kampsport blir stadig mer populært, forteller han. 

Trener ute
I Los Angeles er innbyggerne velsignet med mer sol enn her hjemme i Norge, og mange benytter seg av de vakre omgivelsene når de trener. 

- Benytter det fine været og være mye ute. Halle Berry løper blant annet i trappene i Santa Monica. Calisthenics-trening og Crossfit kan man også trene ute. Det er generelt mer hard core trening. 

Calisthenics består av enkle og gjerne rytmiske bevegelser myntet på å bedre kroppens styrke og fleksibilitet, og kan inkludere øvelser som sit-ups og pull-ups. Crossfit er en intens treningsform der bevegelsene utføres med høy intensitet over kort tid og skal optimalisere alle kroppens fysiske egenskaper. 

Nye kroppsidealer
Også kroppsbildet har forandret seg med årene. Filmer som «Magic Mike» har bidratt til at menn nå ønsker en slankere og mer veltrent kropp enn en overtrent fysikk. 

- Guttene skal ikke lenger være like store og muskuløse. Nå skal de være slanke og veltrente. Mange menn har gått vekk fra den ekstreme pumpingen og skal generelt være i veldig god form og ha six-pack.

Og mens menn pumper mindre jern, løfter kvinner mer vekter enn før.  

- Jentene har gått motsatt vei. De trener nå litt hardere og tøffere enn tidligere. Det blir mer vanlig også i Norge at jentene løfter vekter i styrkerommet. Det ser vi også blant kjendiskvinnene. Hilary Swank trenerfor eksempel alltid veldig tøft og hardt, såkalt «maskulin» trening. 

LES OGSÅ: Gikk ned 14 kilo på tre uker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer