Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen:

Slik fant de tilbake til hverandre

Skuespiller Janne Formoe snakker ut om hvordan hun og Jan Fredrik Karlsen fant tilbake til hverandre etter bruddet i 2015.

BLE GJENFORENT: I 2018 kom nyheten om at Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen hadde funnet tilbake til hverandre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BLE GJENFORENT: I 2018 kom nyheten om at Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen hadde funnet tilbake til hverandre. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Skuespiller Janne Formoe (45) og manager Jan Fredrik Karlsens (47) kjærlighetshistorie er et kapittel for seg selv. Duoen var lenge i et mye omtalt av-og-på forhold etter at de traff hverandre for første gang under innspillingen av TV 2-programmet «Senkveld» for 16 år siden.

Tre år senere gikk Karlsen ned på kne og fridde til sin utkårede, men bare fire måneder seinere tok imidlertid romansen slutt og forlovelsen ble med det brutt. Etter noen måneder kom kontrabeskjeden - de hadde funnet tilbake til hverandre. Men igjen tok forholdet slutt.

For fem år siden hadde de gått fra hverandre totalt fire ganger, og da meddelte Formoe at forholdet var over for aller siste gang.

Skulle bare være venner

I 2018 fikk imidlertid pipa en helt annen lyd da Se og Hør meldte at de to hadde funnet tilbake til hverandre. Bare kort tid senere bekreftet paret nyheten selv i form av et Instagram-innlegg signert Karlsen, hvor han omtalte Formoe som «kjæresten min».

BISETTES: Onsdag bisettes den folkekjære artisten Jahn Teigen fra Tønsberg domkirke. Artistmanager Jan Fredrik Karlsen er en av gjestene. Video: Marius Skåtevik Tollaksen / Dagbladet Vis mer

Siden den gang har de holdt sammen, men det er nok flere som lurer på hvordan de egentlig fant tilbake til hverandre.

Det får man imidlertid svar på i denne ukens episode av «Ida med hjertet i hånden» hvor Formoe er gjest. Et godt stykke inn i episoden kommer de nemlig inn på hva som skjedde.

TILBRAKTE TID SAMMEN: Janne Formoe forklarer at hun og Jan Fredrik Karlsen tilbrakte tid sammen på hytta i Mandal. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TILBRAKTE TID SAMMEN: Janne Formoe forklarer at hun og Jan Fredrik Karlsen tilbrakte tid sammen på hytta i Mandal. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Vi var gode venner, og det var det vi skulle være. Vi er begge glade i Sørlandet om sommeren, heldigvis. Jeg har alltid base i Kristiansand om sommeren, og skulle jobbe med Sabeltann der mens han var på hytta i Mandal, forklarer hun, og fortsetter:

- Da var jeg litt på besøk og hang litt. Så gikk det ikke så veldig lang tid. For når man kjenner hverandre så godt, og vi hadde pratet lenge nok, så var det litt sånn «ok, nå er det bare å kjøre på». Og så ble vi kjærester.

Fikk et ja

Et år senere fridde Karlsen til Formoe på den samme hytta i Mandal. Det kunne han bekrefte overfor Dagbladet.

- For en glede å feire vår forlovelse på livets sted, hytta vår i Mandal med våre bestevenner og familie. For en lykke og for en dag, skrev han i en tekstmelding.

GIFTER SEG: I 2019 ble det klart at Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen hadde forlovet seg. Nå letter hun på sløret om hvordan bryllupet blir. Reporter: Malini Bjørnstad. Video: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Bryllupet til Karlsen og Formoe skulle opprinnelig finne sted på Sørlandet i juni i år, men paret ble nødt til å utsette bryllupet, som flere andre kjendispar, grunnet coronaviruset.

- Det blir dessverre ikke, alt er utsatt ett år, sa Karlsen til Se og Hør tidigere i år.

I podkasten går imidlertid Formoe nærmere inn på hvordan frieriet utspant seg. Hun hadde nemlig fått beskjed om at de skulle feire 44-årsdagen hennes den helgen, og Karlsen hadde invitert alle vennene hennes. Det var egne kokker og champagne ble servert. Dette fikk Formoe til å undre over hva som kom til å skje.

En uventet tilskuer

På festen fikk Formoe beskjed av Karlsen om at han skulle ringe henne når han trengte hjelp til å ordne noe med festen.

Da han ringte gikk Formoe for å møte ham i en hage utenfor hytta. Da la hun merke til at det sto blomster på bordet og at det var et musikkanlegg der. Og det var dette som fikk henne til å innse at han kom til å fri.

Det var imidlertid én distraksjon før selve frieriet. I nærheten sto nemlig hotellkongen Petter Stordalen (57) og tisset. Karlsen skal iherdig ha prøvd å få Stordalen til å innse at han måtte gå, men det tok en stund før han til slutt tok inn snoppen, som Formoe sier, og løp av gårde.

SØT MUSIKK: Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen har funnet tilbake til hverandre for femte gang. Det la de ikke skjul på under fredagens sending av Senkveld. Video: TV 2 Vis mer

Da de omsider var alene gikk Karlsen ned på et kne.

- Da var jeg helt sånn «åh», jeg sa selvfølgelig ja. Vi tok et glass champagne der, før vi gikk ned og sa det til de andre, fortsetter hun, og legger til at hun blir flau over slike ting, men påpeker at det ble en veldig gøy fest.

Skammet seg over situasjonen

Som nevnt hadde duoen et av-og-på forhold i flere år. Formoe har tidligere vært ærlig om at det ble en slags «tabloid og flau greie».

Det fortalte hun under «En kveld hos Kloppen» i 2018.

«Neste sommer»-skuespilleren innrømmet at hun skammet seg veldig over situasjonen, og at hun ikke klarte å kontrollere følelsene sine.

- Det var kjempetøft, og jeg synes det var helt forferdelig skamfullt. Jeg kunne ha flere perioder hvor jeg ikke klarte å styre meg, og kunne begynne å grine hvor og når som helst. Det var rart å ikke ha kontroll, men jeg var veldig lei meg over alt som hadde gått i grus, fortalte hun.

LES OGSÅ: Risikerer å stå uten jobb

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer