Slik er TV-kokken helt privat

«Fire stjerners middag»-kjendisen letter på sløret...

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Mandag er det premiere på en ny sesong av «Fire stjerners middag» på Tv Norge, der fire kjendiser hver uke skal vise sine ferdigheter på kjøkkenet for TV-seerne.

Som i tidligere sesonger er den anerkjente kokken Ole Martin Alfsen (42) ekspertkommentator, og kommer jevnlig med ros og knusende kritikk av kjendisenes kokkeferdigheter.

- Det hender jeg blir oppriktig oppgitt. Alt jeg sier på TV er ektefølt, sier Alfsen til Seher.no under premierefesten til det populære programmet denne uken, og understreker at nivået på kjendis-kokkeleringen har blitt bedre.

- Generelt vil jeg si at nivået hever seg fra sesong til sesong. Om det har med bevisstheten at jeg sitter og kommenterer eller ikke, vet jeg ikke, men det er hvertfall veldig gøy å se.

Mens kjendisene i «Fire stjerners middag» byr på seg selv ved å åpne dørene til sine hjem og deler personlige historier rundt middagsbordet, er det en mindre privat Ole Martin Alfsen man får se i Tv Norge-programmet.

Nå forteller den populære TV-kokken hvem han er - helt privat.

- Jeg har kone og en sønn og lever et ganske normalt familieliv, men med veldig sterkt fokus på mat og drikke i alt jeg gjør. Livet mitt både på jobb og privat dreier seg om mat og drikke, sier kokken til Seher.no.

Alfsen har jobbet som kokk siden tidlig på 80-tallet, og har senere også utdannet seg til å bli vinkelner. Ved siden av Tv Norge-jobben, underviser han på Kulinarisk akademi i Oslo i tillegg til å drive flere egne prosjekter.

Og til tross for en hektisk hverdag, stiller Ole Martin også opp på hjemmebane.

- Jeg lager mesteparten av maten hjemme. Jeg er litt over gjennomsnittet flink til å planlegge, så jeg bruker mye tid. Jeg investerer mye tid også så jeg har endel kjappe løsninger.

Med lange arbeidsdager kan det være vanskelig å være mesterkokk også på eget kjøkken, og Alfsen innrømmer at også han kan velge de aller enkleste løsningene til tider.

- Fjordland har jeg spist når det kniper, men det spiser jeg aldri sammen med noen. Det er sånn når jeg kommer hjem klokka 22 og har holdt på med et eller annet og bare må ha noe å spise. Det er bare én type som fungerer der. Det er sjelden man får den i Oslo, men det er den med vossakorv og komle, sier kokken humrende til Seher.no.
 
- Skammer du deg da?

- Ja, jeg gjør det, rett og slett. Men man må ha mat og av og til går det å spise sånne ting. Jeg har også spist noen ferdig-pizzaer, det er klart det. Man må jo vite hva det er også.

I «Fire stjerners middag» går ikke Alfsen av veien for å være både hard og krass i dommen over kjendisenes ferdigheter som kokk, men privat er tonen overfor andres matlaging en ganske annen.

- Jeg er i utgangspunktet et av de mest takknemlige menneskene du kan be hjem. Mange får prestasjonsangst, men det de skal tenke på da er at kokker elsker å bli laget for. Det er en gave i seg selv, og jeg sitter ikke og vurderer mat på den måten tenker ikke nedsettende og kritiserer folk i hodet mitt hvis jeg ser at de har gjort noen småfeil. Jeg er bare glad for å samles med vennene mine og de jeg er glad i og spise mat, sier Alfsen til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Ekstremt mange tar kontakt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer