Slik er «The Rich Kids of Instagram»

Barn og barnebarn av kjente kunstnere, arkitekter og forretningsfolk sparer ikke på kruttet når de viser fram livsstilen i sosiale medier. 

VISER FRAM: Peter og Harry Brant er blant ungdommene som viser fram sin velstående livsstil på sosiale medier. Det har generert tusenvis av følgere til dem, og andre som går i deres fotspor. Hvem er egentlig «The Rich Kids of Instagram»? Foto: NTB scanpix, Shutterstock
VISER FRAM: Peter og Harry Brant er blant ungdommene som viser fram sin velstående livsstil på sosiale medier. Det har generert tusenvis av følgere til dem, og andre som går i deres fotspor. Hvem er egentlig «The Rich Kids of Instagram»? Foto: NTB scanpix, Shutterstock Vis mer
Publisert

Sosiale medier har utvilsomt åpnet for mange ting, hvor spesielt muligheten til selveksponering og -promotering er noe mange har benyttet seg av. Ifølge AdWeek var det per september 2015 over 400 millioner kontoer på Instagram med ukentlig aktivitet.

Et fåtall av disse kontoene har store følgerskarer på mellom hundre tusen og flere millioner, men blant disse finner vi en utskjelt gruppe.

«The Rich Kids of Instagram» har provosert mange og fått kritikk for sin ukritiske eksponering av kontanter, dyre biler, luksusklokker og -vesker.

Fenomenet er for lengst kjent, men hvem er ungdommene som utgjør denne gruppa med sosiale medier-kjendiser? Et fellestrekk er at de fleste slekter på pionerer innenfor felt som finans, kunst og arkitektur.

Modellbrødre

Brødrene Harry (20) og Peter Brant (23) er to av de rike Instagram-ungdommene som folk elsker å hate. De er barn av den søkkrike forretningsmannen Peter M. Brant (70) og supermodell Stephanie Seymour (48).

Sammenlagt har de to brødrene nærmere 300 000 følgere på Instagram, der de deler glimt av sin luksuriøse hverdag.

Missing theses Roman nights @mrodofficial @petermbrant @avamcavoy

Et innlegg delt av Harry Brant (@harry_brant)

De sitter på første rad på motevisninger, reiser verden over, har svindyre designerantrekk og henger nesten utelukkende med fiffen. De to brødrene er også svært androgyne, og har blant annet lansert sin egen kolleksjon med det anerkjente sminkemerket Mac.

Begge har også fulgt i morens fotspor, og jobber som modeller. Det har derimot ikke gått for seg helt uten kontrovers.

Eldstemann Peter Brant II fikk ifølge Fox kritikk i 2011, etter å ha kysset moren sin på stranda på St. Barts. Flere mente det var upassende, men den da 18 år gamle gutten slo sterkt tilbake.

French hangover on the Fourth of July 🇫🇷😎🇺🇸

Et innlegg delt av PMB • Peter Mark Brant (@petermbrant)

- Vi har ikke noe å skjule, og dere må ta med i betraktning at jeg er åpent homofil. Jeg og mamma er som venner og jeg føler at jeg kan være åpen med henne om alt, skrev han på Facebook den gang.

I fjor skapte han også overskrifter, etter å ha vært for full for å komme med på et fly. Han ble sur, og ble seinere siktet for å ha angrepet en politikonstabel på flyplassen.

- Han oppførte seg som en idiot, sa advokaten hans, Philip Russell, til Page Six etter hendelsen - som Brant ble løslatt fra med en kausjon på 5000 dollar.

Kontroversielle eller ei, de to guttene lar ikke det stoppe Instagram-oppdateringene. Turer til Paris, møter med moteredaktører og shoppingturer er utvilsomt noe de fortsatt kommer til å dele med fansen.

- Det er litt som om vi lever i en dårlig episode av «Gossip Girl», fortalte Peter til Vanity Fair i 2012.

Basketballpenger til mote

Earvin Johnson (24), eller E.J. som han ofte kalles, er sønnen til den tidligere basketstjerna Magic Johnson (57). Faren, som gjorde det stort på laget Los Angeles Lakers og er ansvarlig for flere rekorder, tjente millioner av dollar på karrieren.

Doing the most for the @hermes men's fashion last night #teamthis

Et innlegg delt av EJ Johnson (@ejjohnson_)

Det har sønnen levd godt av. Han var med i programmet «Rich Kids of Beverly Hills», og er definitivt en del av Instagram-eliten med sine over 600 000 følgere.

Innleggene hans viser at han har en dyr smak, og merkevarer som Chanel og Givenchy er gjengangere i den moteinteresserte guttens fotografier.

Situated #Vegas #rkobh #teamthis

Et innlegg delt av EJ Johnson (@ejjohnson_)

Han lar seg ikke definere av kjønnsroller, og går gjerne i både kjole og høye hæler. Sannsynligvis har antrekket uansett kostet en liten formue.

Privatfly, reiser verden rundt og et sosialt miljø som inneholder flere dollarmilliardærer er dagligdags for 24-åringen. Han ligger likevel ikke på latsida, og har ifølge Celebrity Net Worth klart å opparbeide seg en millionformue på egen hånd i tv-bransjen.

Just thought id let you know a little something about me #truth #princess #BAP #teamthis

Et innlegg delt av EJ Johnson (@ejjohnson_)

Ble suksessblogger

I Beverly Hills kjenner mange av de rike Instagram-ungdommene hverandre. Johnson er for eksempel god venn med Morgan Stewart (28), datteren av den anerkjente arkitekten Herbert Stewart.

🖤 @cinqasept

Et innlegg delt av Morgan Stewart Fitzpatrick (@boobsandloubs)

Hun er likevel nesten mer kjent enn sin far. Hun har over én million følgere på Instagram, som hun har fått ved å drive skjønnhetsblogg og være med i «Rich Kids of Beverly Hills».

Bloggen hennes, med tittelen «Boobs & Loubs», viser på lik linje med Instagram-profilen hennes fram det privilegerte livet hun lever.

👻

Et innlegg delt av Morgan Stewart Fitzpatrick (@boobsandloubs)

Bildene er i stor grad tatt ved arkitekttegnede boliger, og pels er tilsynelatende en stor favoritt hos 28-åringen. Hun er forlovet med en annen «Rich Kid», nemlig luksusforhandleren Brendan Fitzpatrick.

WME 💃🏼

Et innlegg delt av Morgan Stewart Fitzpatrick (@boobsandloubs)

Tippoldebarn av kunstner

Gaia Matisse (23) er også en del av den såkalte Instagram-eliten. Hun er tippoldebarnet til den kjente franske kunstneren Henri Matisse, som fram til midten av 1950-tallet gjorde seg bemerket som en stor, modernistisk maler.

🛩 Take Me Back 🛩

Et innlegg delt av Gaïa Jacquet-Matisse (@gmatisse)

Gaia har kanskje «bare» 33 000 følgere på Instagram, men har på grunn av sin berømte familie en gigantisk formue. På tross av det, er hun en av de mer beskjedne sosiale medier-kjendisene.

Louis Vuitton-vesker, dyre lunsjer og reiser verden over er på agendaen, men kunstneriske tendenser som piercinger, blomster og tatoveringer er oftest i fokus.

Every Vote Matters ❤️ #imwithher

Et innlegg delt av Gaïa Jacquet-Matisse (@gmatisse)

Det stopper henne likevel ikke fra å ta privatfly eller å stille i luksuspelser, som den overfor fra Saint Laurent - til 133 000 norske kroner.

Ifølge DuJour har hun ingen planer om å gå i familiens kunstneriske spor, og vil heller satse på en karriere som skuespiller.

Samles på skrytekonto

Det alle de nevnte ovenfor har til felles, er at de er en del av den populære bevegelsen. Kontoen @richkidsofinstagram, som samler de mest skrytete bildene, har over 375 000 følgere og viser fram ungdommenes ville bilder.

I fjor omtalte Dagbladet tendensen, og snakket med flere eksperter som var kritiske til praksisen. Barnepsykolog Willy-Tore Mørch fortalte at han mente kontoen «Rich Kids of Instagram» var umoralsk, og at han ble kvalm av å se bildene av de påkostede livene.

I en e-post til Dagbladet svarte en av personene bak på Mørchs utspill, som vedkommende bare hadde én kommentar til:

- Rikdom blir ofte misforstått, skrev personen i e-posten til Dagbladet.

De som driver kontoen ønsker å holde seg anonyme, men hevder at de er rike ungdommer selv. Det kan forklare svaret Dagbladet fikk da vi lurte på hva ideen bak kontoen var:

- Er det ikke åpenbart?

My Life 🐝 Like... by zacrothman #rkoi #richkidsofinstagram

Et innlegg delt av Rich Kids Of Instagram (@richkidsofinstagram)

LES OGSÅ: - Jeg har det utmerket alene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer