Kate Moss og Lottie Moss:

Slik er supermodellens «ukjente» lillesøster

Supermodellens lillesøster tar verden med storm.

KJENT SUPERMODELL: Kate Moss er en av verdens mest kjente supermodeller gjennom tidene. Nå gjør hennes 24 år yngre lillesøster det også stort på catwalken. Foto: NTB Scanpix
KJENT SUPERMODELL: Kate Moss er en av verdens mest kjente supermodeller gjennom tidene. Nå gjør hennes 24 år yngre lillesøster det også stort på catwalken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kate Moss (45) er kjent for å være en svært eksentrisk og kontroversiell supermodell. Hun har gjennom årenes løp stått for mange skandaler av de helt store, og sjokkerte blant annet en hel verden da det i 2005 ble publisert bilder som viste henne sniffe kokain.

Moss sin utsvevende livsstil med festing og menn har fått mye oppmerksomhet gjennom tidene, og dermed er det kanskje ikke så rart at supermodellens lillesøster, Lottie Moss (21), har havnet litt i skyggen for sin storesøster.

Lottie er hele 24 år yngre enn den berømte modellsøsteren, og har den siste tiden dukket stadig oftere opp i den internasjonale sladrepressen. Hun er også ofte å se på den røde løperen.

VÅGAL KJOLE: Lottie Moss strålte i en lettkledd kjole under den årlige ELLE-festen i London onsdag 19. juni. Foto: NTB Scanpix
VÅGAL KJOLE: Lottie Moss strålte i en lettkledd kjole under den årlige ELLE-festen i London onsdag 19. juni. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I likhet med den berømte modellsøsteren Kate, som for tiden jobber som Vogue-redaktør, jobber også Lottie som modell. Til stadighet legger hun ut bilder av seg selv på sin Instagram-profil der hun poserer for kamera.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Innrømmer dårlig selvtillitt

Nylig var den lovende supermodellen å se på den røde løperen under den årlige «Elle List»-festen i London. Da hadde hun på seg en kort og tidsriktig kjole uten stropper, og det unge stjerneskuddet strålte foran fotografene.

BERØMT SØSTER: Lottie Moss gjør det i likhet med sin søster det stort som modell. Her er de sammen under London Fashion Week i 2014. Foto: NTB Scanpix
BERØMT SØSTER: Lottie Moss gjør det i likhet med sin søster det stort som modell. Her er de sammen under London Fashion Week i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Senere på dagen tok imidlertid 21-åringen til Instagram, der hun skrev at hun på langt nær følte seg så flott som hun så ut.

«Føler meg veldig ukomfortabel med vekten min for tiden, så å gå med denne kjolen var en stor greie for meg. Men det er viktig for folk å vite at det er OK å gå opp og ned i vekt, og at det er supertnormalt!» skrev stjernen i et innlegg som ble publisert på Instagrams historiefunksjon.

Vis mer

Tidligere har også Lottie gått ut mot slankehysteri og heller slått et slag for vanlige kropper i modellverdenen. I 2018 samarbeidet hun med PacSun om en kleskolleksjon hvor kroppspositivisme sto sentralt.

- Enhver modell er ikke tynn som en strek, og jeg er åpenbart ikke det. De fleste jenter har bryster. Vi har rumper. Vi liker å spise, skjønner du hva jeg mener? Jeg ønsket at kolleksjonen min skulle reflektere meg, og jeg er en jente med former, sa hun den gang, ifølge People.

View this post on Instagram

I legit live in @prixworkshop

A post shared by Lottie Moss (@lottiemossxo) on

Halvsøstre

Lottie Moss heter egentlig Charlotte Moss, og er Kates halvsøster. De har samme far, Peter Edward Moss. Han skilte seg fra Kates mor, Lina Rosina Shepherd, da Kate var 13 år gammel, og fant senere kjærligheten på ny med norske Inger Solnordal, som han altså fikk Lottie med i 1998 - noe som betyr at at Lottie er halvt norsk.

I dag gjør Lottie det et stort som modell, og har tidligere blitt omtalt som «den nye Kate Moss». Det hersker i hvert fall liten tvil om at hun har arvet den 24 år eldre søsterens sans for mote.

MOTERIKTIG: Lottie Moss i London i slutten av mai i år. Foto: NTB Scanpix
MOTERIKTIG: Lottie Moss i London i slutten av mai i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lottie har jobbet som modell siden hun var tidlig i tenårene. Ifølge The Sun skal hun ha gjort en test-fotografering allerede som 13-åring for det samme modellbyrået som i sin tid oppdaget storesøsterens talent, nemlig Storm Management. Det var foreldrene som stod i bresjen for modellkarrierens spede start.

Hun debuterte på forsiden av Teen Vogue, og hennes første kampanje var for det berømte motehuset Calvin Klein. I 2015 debuterte Lottie på catwalken under Paris Fashion Week, som går for å være blant de viktigste motevisningene i hele verden.

I et intervju med Teen Vogue i 2014, takket Lottie søsteren for at hun entret moteverdenen.

- Det ligger i familien. Kate var en stor årsak til at jeg startet som modell, sa hun den gang, ifølge The Sun.

Vis mer

Turbulent kjærlighetsliv

Lottie har tidligere vært koblet til den britiske DJ-en Alex Mytton, som ble kjent etter sin deltakelse i reality-programmet «Made In Chelsea». Det ble rapportert at de to begynte å date i oktober 2016, og ifølge The Sun skal de også ha blitt observert sammen på den kjente klubben «Tape» i London.

Den 21 år gamle modellen og Mytton var også på juleferie sammen på Barbados i desember 2016, og da skal også Myttons ekskjæreste, Jessica Woodley ha vært med på turen.

Etter hvert begynte imidlertid ryktene å svirre om at det var trøbbel i paradis for Lottie og DJ-en, og de skal ha blitt avbildet sammen under en boksekamp hvor de kranglet heftig.

I juni 2017 kom nyheten om at forholdet mellom Mytton og Moss var over, og den gang skal Moss også ha anklaget eks-kjæresten for å ha vært utro.

LES OGSÅ: - Det er på mange måter feil

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer