«Skal vi danse»:

Slik er «Skal vi danse»-finalistene helt privat

- Jeg er en hissigpropp.

FINALISTER: Jan Gunnar og Einar er årets «Skal vi danse»- finalister, men dette visste du kanskje ikke om dem. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer
Publisert

Lørdag kveld skal årets vinner av «Skal vi danse» kåres, når Jan Gunnar Solli (37) og Einar Nilsson (54) møtes til finale.

TV-seerne har i flere måneder fulgt de to finalistene tett, og mange vil kanskje tørre å påstå at de er blitt godt kjent med dem gjennom TV-ruta.

Se og Hør møtte de to finalistene på dansesenteret tidligere denne uken, og de kunne begge bekrefte at de var klare for å gi alt lørdag kveld, men at de kjenner på presset.

Men hvem er egentlig Jan Gunnar og Einar?

Saken fortsetter under bildene.

MALER: Lørdag kveld er det finale for Einar og Anette. Foto: Thomas Reisæter / TV 2
MALER: Lørdag kveld er det finale for Einar og Anette. Foto: Thomas Reisæter / TV 2 Vis mer
DJ: Jan Gunnar og Rikke er klare for å møte motstanderene i finalen. Foto: Thomas Reisæter / TV 2
DJ: Jan Gunnar og Rikke er klare for å møte motstanderene i finalen. Foto: Thomas Reisæter / TV 2 Vis mer

I flere år var Jan Gunnar Solli på topp i norsk fotball, og spilte for flere storklubber mens han imponerte på det norske landslaget. Ved siden av fotballen har 37-åringen fra Treungen også levd av sin brennende interesse for musikk.

Blant annet har han som DJ varmet opp for flere store stjerner, og i 2010 hadde han gleden av å spille foran et fullsatt Oslo Spektrum som oppvarmer for ingen ringere enn selveste David Guetta (51).

Saken fortsetter nedenfor.

PIRUETTKONKURRANSE: Jan Gunnar og Einar konkurrerer mot hverandre i «Skal vi danse»-finalen, og vi utfordret dem i en piruettkonkurranse. Vis mer Vis mer

Triplet følgerne sine

Tidligere i år var han også DJ under Jan Thomas' Coachella-fest på Bølgen & Moi i Oslo. Jan Gunnars musikkforståelse er også noe dansepartneren hans, Rikke Lund (22), trekker frem som et stort pluss i «Skal vi danse»-sammenheng.

- Jeg har mye rytme i kroppen når jeg mikser låter og jobber som DJ, sier Jan Gunnar og fortsetter:

- Men jeg har virkelig måttet jobbe med å presse komfortsonen på dansegulvet.

Den tidligere fotballspilleren forteller videre at han merker at mange får med seg programmet hver lørdag. Han avslører nemlig at han har blitt mye mer populær etter deltakelsen.

- Jeg har nesten triplet følgerne mine i sosiale medier, sier han og legger til:

- Det skal ikke mer til enn at folk vet litt hvem du er, til at de faktisk synes det er gøy å sitte og se på, for da har du mer tilhørighet.

ROMANSERYKTER: Gjennom hele «Skal vi danse»-sesongen har det svirret rykter rundt Jan Gunnar Solli og Rikke Lund. Nå svarer danseduoen på ryktene. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

Stemmetrøbbel

Jan Gunnar er fra Treungen i Telemark, og det er tydelig at hjemstedet er stolte av 37-åringens levering på dansegulvet. To lørdager på rad har nemlig telefonnettet i hjembygda sluknet på grunn av alle som ønsker å stemme på Jan Gunnar - noe han selv bekrefter overfor Se og Hør.

- Det er helt sant. Det er noen steder hvor de fortsatt ringer på fasttelefon, og det har sluknet to helger på rad. Det er mange som mobiliserer hardt i Treungen for å stemme, men nå håper jeg at feilene er blitt rettet, for det har visst vært så ille at folk ikke har fått stemt, sier han og legger til:

- Men det betyr jo bare at vi har veldig mange andre som stemmer på oss også.

- Kan du røpe fem ting folk ikke vet om deg?

- Jeg er så fornøyd med at jeg har vært med, og hvis du har lyst til å vite hvem jeg er, så vil jeg tørre å påstå at det bare er å se på episodene, for det som blir vist er akkurat sånn jeg er.

SPEKULASJONER: I høst har det blitt spekulert på om det er følelser mellom Jan Gunnar og Rikke. Det har de avkreftet. Foto: Thomas Reisæter / TV 2
SPEKULASJONER: I høst har det blitt spekulert på om det er følelser mellom Jan Gunnar og Rikke. Det har de avkreftet. Foto: Thomas Reisæter / TV 2 Vis mer

Egen musikk

I tillegg til imponerende dansing uke etter uke, har Jan Gunnar underveis i deltakelsen også hatt tid til å slippe låta, «Say so». Overfor Se og Hør forteller han at han virkelig ønsker å satse på musikken.

- Det kommer til å være fokus fremover, sier han og røper at neste låt allerede er klar.

- Jeg og teamet har som mål å slippe fem singler det neste året, fortsetter han.

Jan Gunnar legger ikke skjul på at han håper at publikum vil følge han videre på reisen, selv etter at «Skal vi danse»-bølgen har lagt seg.

Saken fortsetter nedenfor.

- Vi er veldig rare

Mens Jan Gunnar Solli kan se tilbake på fotballkarrieren, og se fremover med musikken, sjarmerer Einar TV-seere på skjermen også utenom «Skal vi danse», i oppussingsprogrammet «Tid for hjem».

Det er nok mange som har fått et forhold til den sjarmerende 54-åringen fra Bergen, og gjennom uke etter uke har han delt av sitt smittende humør.

Da Se og Hør møtte han denne uken, kunne imidlertid maleren avsløre at han kanskje ikke alltid er så glad som folk tror. Selv om vi aldri har fått se ham verken sint eller sur på TV, forteller han at det til stadighet skjer.

- Jeg kan bli en hissigpropp hvis jeg ikke får til noe, sier han og forteller at det går fort mellom sinne og glede.

På spørsmål om hvem Einar og hans dansepartner Anette Stokke er utenom TV, er de begge enige og beskriver seg selv som «veldig rare».

- Det kommer kanskje gjennom på skjermen, spør Anette lattermildt.

- Vi setter veldig pris på rare mennesker, legger Einar til.

VENNER FOR LIVET: Einar og Anette har flere ganger uttrykket hvor gode venner de er blitt det siste året. Foto: Thomas Reisæter / TV 2
VENNER FOR LIVET: Einar og Anette har flere ganger uttrykket hvor gode venner de er blitt det siste året. Foto: Thomas Reisæter / TV 2 Vis mer

Mormor endret alt

Videre avslører TV-profilen at han er veldig følsom og at han er mer hissig enn det virker utad.

- Jeg er ikke blid hele tiden. Det er mye som gjør meg hissig, men jeg blir ofte veldig sint på meg selv, forteller han.

HARD KONKURRANSE: I videoen kan du se de aller verste «Skal vi danse»-skadene gjennom tidene. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Anette bekrefter at partneren flere ganger har blitt irritert når han ikke har fått til ting han har hatt lyst til å klare.

- Da blir jeg rasende på meg selv, sier han.

Helt siden 2004 har Einar vært på TV med «Tid for hjem», men ifølge Bergensmagasinet er han egentlig utdannet typograf og tapetserer. Opprinnelig hadde han tenkt å bli musiker, men et godt råd fra mormoren fikk han ifølge magasinet til å endre retning.

- Hun sa alltid til meg at jeg måtte få meg et håndverk, for da ville jeg alltid ha noe å gjøre, har Einar tidligere fortalt.

GLEDESSPREDER: Einar sprer glede lørdag etter lørdag. Selv om det kan virke som at han alltid er blid, avslører han at også han kan bli sint og hissig. Foto: Thomas Reisæter / TV 2
GLEDESSPREDER: Einar sprer glede lørdag etter lørdag. Selv om det kan virke som at han alltid er blid, avslører han at også han kan bli sint og hissig. Foto: Thomas Reisæter / TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Dette har ikke skjedd før

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer