«Sister Wives»:

Slik er «Sister Wives»-gjengens liv

Den polygame familien har sjokkert og overrasket en hel verden.

POLYGAM: Kody Brown og hans fire koner Christine, Janelle, Meri og Robyn har engasjert og underholdt TV-seere gjennom «Sister Wives» i elleve år. Foto: Puddle Monkey Prods / Kobal / REX / NTB
POLYGAM: Kody Brown og hans fire koner Christine, Janelle, Meri og Robyn har engasjert og underholdt TV-seere gjennom «Sister Wives» i elleve år. Foto: Puddle Monkey Prods / Kobal / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2010 har amerikanske Kody Brown (52) og hans fire koner Meri (50), Janelle (51), Christine (49) og Robyn (42) sjokkert og underholdt en hel verden i TLC-serien «Sister Wives», kjent som «En mann - fire koner» på norsk.

I programmet byr de på sitt polygame liv - med dets opp- og nedturer.

Historien om den noe uvanlige familien begynte en aprildag i 1989. 22-åringen Kody falt for den to år yngre Meri. Året etter ble de erklært mann og kone.

DRAMA: Se bildene fra nye «Sister Wives», her blir det drama! Video: TLC Vis mer

Det polygame eventyret begynte først i 1993 da Wyoming-mannen innledet et såkalt «spirituelt ekteskap» med sin andre kone, Janelle. I deres øyne var giftemålet godkjent i «Guds øyne». I delstaten var det derimot forbudt med flerkoneri.

I 1994 ble Kody like så godt gift med Christine. På dette tidspunktet hadde patriarken tre koner hektet på armen. Man skulle tro at det holdt - men 16 år senere utvekslet han giftering med sin fjerde kone, Robyn.

Kody og konene - som til slutt har resultert i 18 barn - har tjent nærmere 25 millioner norske kroner for å medvirke i «Sister Wives». Likevel har profilene spedd på lønnen ved siden av TV-serien for å brødfø storfamilien.

«SISTER WIVES»: Kody Brown nøyde seg ikke bare med én kone - han ville ha tre til. Her er han avbildet med alle fire i 2010. Foto: Puddle Monkey Prods / Kobal / REX / NTB
«SISTER WIVES»: Kody Brown nøyde seg ikke bare med én kone - han ville ha tre til. Her er han avbildet med alle fire i 2010. Foto: Puddle Monkey Prods / Kobal / REX / NTB Vis mer

Familiens overhode arbeidet tidligere med annonsesalg. Nå livnærer Kody seg først og fremst av inntektene fra programmet. Han tjente også noen slanter på utgivelsen av boka «Becoming Sister Wives : The Story of an Unconventional Marriage» i 2012.

Videre selger Meri og Christine klær fra merket LuLaRoe. I tillegg driver førstnevnte et «bed and breakfast». Robyn driver familiens egen nettbutikk, My Sisterwife's Closet, som selger klær og smykker, mens Janelle - som tidligere arbeidet som eiendomsmegler - har nå blitt helse- og livsstilscoach.

Turbulent

Da TV-serien rullet over skjermen for første gang i 2010 bodde familien Brown i Lehi, Utah, men valgte å forflytte seg til Las Vegas, for å unnslippe delstatens trange antipolygami-lov.

Vis mer

Senere bar det videre til Flagstaff, Arizona, i fire midlertidige, separate hjem. Grunnet den pågående pandemien har gjengen for øvrig slitt med den tvungne avstanden fra hverandre, skrev People nylig.

Å dele på partneren - eller å sjonglere mellom ulike partnere - har dessuten vist seg å være utfordrende for «Sister Wives»-stjernene til tider.

Det lovlige ekteskapet mellom Kody og Meri tok slutt i desember 2014 - de fortsatte imidlertid det «spirituelle ekteskapet». Årsaken var at 52-åringen ønsket å gifte seg lovlig med sin fjerde kone, Robyn. På den måten fikk paret muligheten til å adoptere hennes tre barn Dayton, Aurora og Breanna fra et tidligere ekteskap.

Meri tok Kodys avgjørelse tyngre enn hun forventet. Senere ballet det på seg med det ene og det andre. Blant annet avslørte Meri i 2015 at hun hadde vært i et nettforhold med noen som utga seg for å være en mann - men som egentlig var en kvinne.

Dette resulterte i parterapi for 50-åringen og Kody - men forholdet skal ikke ha kommet seg noe særlig siden.

UTFORDRINGER: Det har ikke bare vært fryd og gammen for Brown-familien. Foto: KCR / REX / NTB
UTFORDRINGER: Det har ikke bare vært fryd og gammen for Brown-familien. Foto: KCR / REX / NTB Vis mer

I skrivende stund er duoens forhold nokså anspent, ifølge People. 52-åringen har avslørt at de sjeldent ser hverandre. Han møter derimot sine andre tre partnere jevnlig.

Ville ut av ekteskapet

Kodys tredje kone, Christine, vokste opp i en polyamorøs familie og ønsket seg den samme strukturen selv.

- Jeg ville bare være den tredje kona. Jeg ville ikke være den første kona i det hele tatt. Jeg ville bare være den tredje fordi det høres enklest ut, har hun tidligere uttalt i TV-serien.

Senest i den siste sesongen uttrykte 49-åringen imidlertid at hun hadde fått ekteskapet med Kody opp i halsen - og ønsket å avslutte det.

- Meri, jeg kan ikke være gift med Kody mer, sa Christine til søsterkona i en episode, ifølge People.

49-åringen innrømmet også at hun hadde slitt helt siden familien hadde flyttet til Flagstaff og at hun følte at ektemannen ikke støttet henne.

- Jeg er lei av å ikke ha støtten hans når jeg virkelig trenger det. Jeg er bare lei. Jeg trenger en partner. Jeg trenger noe annerledes enn dette, sa hun.

Etter flyttingen i forrige sesong hadde familien et håp om å starte et nytt kapittel sammen, men det har så langt bare sett ut til at stemningen er blitt mer anspent mellom de fire konene og ektemannen.

Det hele skal ifølge magasinet handle om at Christine ønsker å flytte tilbake til Utah, noe de andre ikke vil.

Sjalusi og dramatikk

Det er kanskje heller ikke så overraskende at det har oppstått sjalusi mellom de fire kvinnene gjennom programmets hittil 14 sesonger.

Av og til har ikke søsterkonene snakket til hverandre i det hele tatt.

SØSTERKONER: «Sister Wives»-konene har hatt et anstrengt forhold oppigjennom årene. Her er Meri (t.v.), Christine, Janelle og Robyn i 2010. Foto: Puddle Monkey Prods / Kobal / REX / NTB
SØSTERKONER: «Sister Wives»-konene har hatt et anstrengt forhold oppigjennom årene. Her er Meri (t.v.), Christine, Janelle og Robyn i 2010. Foto: Puddle Monkey Prods / Kobal / REX / NTB Vis mer

- Du prøver å være bestevenn med en kvinne som har et forhold med mannen din. Når jeg har en dårlig dag, er det siste jeg vil se at han har et bra forhold med noen andre, har Christine tidligere sagt.

SJOKK-SERIE: I tv-serien «Temptatation Island» dra fire par til en sydhavsøy for å teste forholdet. Og i sesong 2 går ting går veldig heftig for seg. Vis mer

Det skal også ha oppstått misunnelse når det gjelder barn. Meri var bare i stand til å bære frem ett barn med ektemannen - noe som skal ha vært kilden til smerte og sjalusi innad i familien.

Janelle og Christine har i motsetning seks barn hver med Kody. Robyn har også fått to nye barn med partneren.

Tar avstand fra polygami

Den polygame livsstilen later ikke til å gå i arv - i hvert fall ikke for alle.

Kody og Christines datter, Mykelti, har tidligere uttalt følgende overfor Us Weekly:

- Jeg kommer ikke til å leve i polygami. Jeg tror ikke det er noe for meg. Jeg tror ikke at jeg kunne ha levd opp til det mine foreldre har vært i stand til.

Flere av Brown-familiens barn har giftet seg med kun én partner, og noen har attpåtil fått barn igjen.

Kody og Janelles eldste barn, Logan, giftet seg med sin utkårede, Michelle Petty, i 2017.

AVSLØRER: Ryktene har svirret om at Kanye West har vært utro mot Kim Kardashian West med youtuberen Jeffree Star. Nå kommenterer sistnevnte ryktene. Video: Jeffree Star Vis mer

Det samme gjorde parets eldste datter, Maddie, året før, med sin Caleb Bush. De kunne ønske det første barnebarnet i Brown-klanen velkommen til verden i 2017 - sønnen Axel. Deretter fikk de datteren Evangalynn året etter.

Ekteskap har det også blitt på noen av Christine og Kodys barn. Datteren Aspyn og Mitch Thompson ble gift i 2018. Mykelti fikk nylig sitt første barn med ektemannen Tony Padron.

LES OGSÅ: - Det er ikke noe problem for oss

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer