«Sister Wives»:

Slik er «Sister Wives»-gjengens liv

Den polygame familien har sjokkert og overrasket en hel verden.

POLYGAM: Kody Brown og hans fire koner Christine, Janelle, Meri og Robyn har engasjert og underholdt TV-seere gjennom «Sister Wives» i elleve år. Foto: Puddle Monkey Prods / Kobal / REX / NTB
POLYGAM: Kody Brown og hans fire koner Christine, Janelle, Meri og Robyn har engasjert og underholdt TV-seere gjennom «Sister Wives» i elleve år. Foto: Puddle Monkey Prods / Kobal / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2010 har amerikanske Kody Brown (52) og hans fire koner Meri (50), Janelle (51), Christine (49) og Robyn (42) sjokkert og underholdt en hel verden i TLC-serien «Sister Wives», kjent som «En mann - fire koner» på norsk.

I programmet byr de på sitt polygame liv - med dets opp- og nedturer.

Historien om den noe uvanlige familien begynte en aprildag i 1989. 22-åringen Kody falt for den to år yngre Meri. Året etter ble de erklært mann og kone.

Det polygame eventyret begynte først i 1993 da Wyoming-mannen innledet et såkalt «spirituelt ekteskap» med sin andre kone, Janelle. I deres øyne var giftemålet godkjent i «Guds øyne». I delstaten var det derimot forbudt med flerkoneri.

I 1994 ble Kody like så godt gift med Christine. På dette tidspunktet hadde patriarken tre koner hektet på armen. Man skulle tro at det holdt - men 16 år senere utvekslet han giftering med sin fjerde kone, Robyn.

Kody og konene - som til slutt har resultert i 18 barn - har tjent nærmere 25 millioner norske kroner for å medvirke i «Sister Wives». Likevel har profilene spedd på lønnen ved siden av TV-serien for å brødfø storfamilien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer