Pål «OnklP» Tøien:

Slik er OnklPs nye liv som småbarnsfar

Rapperen har etablert seg med hus, samboer og barn.

NYTT LIV: Pål Tøien (35), kanskje best kjent under artistnavnet «OnklP», lever en langt roligere tilværelse enn hva han gjorde før - noe han trives svært godt med. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
NYTT LIV: Pål Tøien (35), kanskje best kjent under artistnavnet «OnklP», lever en langt roligere tilværelse enn hva han gjorde før - noe han trives svært godt med. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Den norske rapperen og artisten Pål Tøien (35), bedre kjent under artistnavnet «OnklP», har stått for en rekke store hitlåter siden han kom inn i den norske musikkverdenen på slutten av 90-tallet. Blant annet har han har hatt stor suksess med kompanjongen Johnny Engdal Silseth (37), som sammen utgjør rap-duoen Jaa9 & OnklP.

35-åringen er også med i bandet «OnklP & De Fjerne Slektningene» som i 2014 ga ut megahiten «Styggen på Ryggen», som omhandler psykiske vansker. I 2015 var han også å se i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes» med blant andre Bjarne Brøndbo og Inger Lise Rypdal.

35-åringen er kjent for å leve svært tilbaketrukket, og snakker sjelden om sitt eget privatliv med mediene.

De siste årene har det imidlertid skjedd store forandringer i den kjente rapperens liv, og i november i fjor ble det kjent at han hadde solgt luksusleiligheten på Tøyen i Oslo til fordel for en langt roligere tilværelse på Nesodden.

TOSPANN: OnklP og Jaa9 har holdt sammen siden starten av 2000-tallet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TOSPANN: OnklP og Jaa9 har holdt sammen siden starten av 2000-tallet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Topp stemning

Nyheten kom et knapt år etter at han og kjæresten Helene Holst ble foreldre for første gang, til datteren Amanda. Nå har datteren blitt hele to år, og da Se og Hør møtte Tøien under Discoverys vårlansering tidligere i november, la han ikke skjul på at småbarnslivet har gitt mersmak.

- Jeg har flyttet og bor utenfor byen. Dattera mi er to år, så det er topp stemning. På denne tiden av året har jeg masse tid til å være sammen med henne, så det er veldig gøy, og det er stort sett det jeg gjør, sier 35-åringen til Se og Hør.

ROLIG TILVÆRELSE: Pål Tøien lever et stille og tilbaketrukket liv på Nesodden - med samboer og barn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ROLIG TILVÆRELSE: Pål Tøien lever et stille og tilbaketrukket liv på Nesodden - med samboer og barn. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Tøien er blant deltakerne i neste års utgave av realityprogrammet «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», hvor han skal konkurrere mot andre kjente navn som Jon Almaas (52), Atle Pettersen (30) og Melina Johnsen (23).

Tøien forklarer overfor Se og Hør at han gruet seg til de fysiske anstrengelsene under innspillingen, i tillegg til å være tett på andre mennesker over svært lang tid. Likevel innrømmer han at det var god stemning i gruppa, og at han ble godt kjent med de andre deltakerne. Nå gleder han seg til å se resultatet av innspillingene til våren.

- Det blir sikkert kult. Jeg pleier ikke å se noe særlig på meg selv, så dette blir ekstra spennende. Jeg blir nødt til å se på, sier Tøien.

- Det blir stas

35-åringen har, som nevnt, etablert seg på Nesodden med samboer og barn, og nå ser han frem til å feire sin første jul med familien i det nye huset.

- Det blir veldig stas. Jeg tenkte å begynne på noen nye, gode juletradisjoner for datteren min, sier OnklP.

Han ser frem til å tilbringe tid med sine nærmeste og unne seg noen velfortjente feriedager. For tiden er han nemlig i innspurten med å fullføre sitt neste album, i tillegg til at en ny singel er rett rundt hjørnet. På nyåret venter også konserter og turné når hans neste album er ute.

VANT GULL: OnklP har opplevd stor suksess de siste årene - og i 2017 vant han P3-prisen. Foto: NTB Scanpix
VANT GULL: OnklP har opplevd stor suksess de siste årene - og i 2017 vant han P3-prisen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Solgte drømmeleiligheten

Det var i november i fjor at Se og Hør kunne skrive at OnklP solgte sin 67 kvadratmeter store leilighet på Tøyen til en sum av 5 750 000 - og at den lille familien dermed var på flyttefot.

Den nyoppussede leiligheten lå i sjette etasje i en bygård fra 1937 - og kunne blant annet skilte med privat takterrasse på hele 35 kvadratmeter.

Tidligere i november i år gjestet OnklP podkasten «Må på behandling» med Morten Ramm, og også der fortalte han om småbarnslivet og om reisen fra Tøyen til Nesodden - etter blant annet å ha gått gjennom to konkurser.

I podkasten fortalte han åpenhjertig om hvordan han klarte å gå konkurs to ganger innen han hadde fylt 30 år - og om hvordan han kom seg ut av det.

"Hver gang vi møtes": Bjarne Brøndbo tolker låten "Fredag", av OnkelP. Vis mer

- Jeg skulle ønske jeg hadde hørt etter da jeg var ung og skulle bli rockestjerne, sa Tøien, som siden har kommet seg ut av den økonomiske rennesteinen.

LES OGSÅ: - Ville gjort enhver kone utilpass