Barna til Steve Jobs:

Slik er millionærarvingenes «hemmelige» liv

Steve Jobs var et verdenskjent teknologigeni, men barna hans eksisterer nærmest ikke på internett.

VERNET OM PRIVATLIVET: Steve Jobs var grunnlegger, styreleder og tidligere administrerende direktør for et av verdens mest kjente og verdifulle merkenavn. Da han døde, gikk arven til kona og barna. I likhet med Steve, har familien vært opptatt av å holde en lav profil. Foto: NTB Scanpix
VERNET OM PRIVATLIVET: Steve Jobs var grunnlegger, styreleder og tidligere administrerende direktør for et av verdens mest kjente og verdifulle merkenavn. Da han døde, gikk arven til kona og barna. I likhet med Steve, har familien vært opptatt av å holde en lav profil. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Apple-gründer Steve Jobs døde som følge av kreftsykdom den 5. oktober 2011, etterlot han seg ikke bare et gigantselskap, men også kona Laurene Powell Jobs (54), samt fire barn.

I likhet med Jobs' enke, har sønnen Reed (27), samt døtrene Erin (23) og Eve (20), vært opptatt av å leve en skjermet tilværelse - både før og etter at Apple-gründeren gikk bort.

En som i større grad har satt seg selv i offentlighetens søkelys, er Jobs' førstefødte barn, Lisa Brennan-Jobs (40).

40-åringen, som Steve fikk med ungdomskjæresten Crisann Brennan (63) i 1978, har gjentatte ganger stått frem i mediene for å fortelle om det heller turbulente forholdet til sin far.

Nektet for farskapet

Nylig ble det for øvrig kjent at 40-åringen har skrevet bok, der hun har forsøkt å skildre deres kompliserte forhold. Selv om hun tilbrakte mye tid sammen med faren før han døde, skriver Brennan-Jobs at de to aldri oppnådde det perfekte far-og-datter-forholdet.

I boken, som Vanity Fair har publisert et utdrag fra, skriver 40-åringen blant annet at Apple-gründeren benektet at han var faren hennes ved å sverge i retten på at han var steril.

Jobs ble senere felt av en DNA-test. Han ble pålagt å betale 500 dollar i måneden som barnebidrag til datteren frem til hun fylte 18 år. Likevel anerkjente ikke mangemilliardæren farskapet før hun hadde blitt tre år gammel.

- På dette tidspunktet hadde faren min mer enn 200 millioner dollar i formue, skriver Brennan-Jobs i den nye boka.

Dementerer arvepåstand

Steve Jobs etterlot seg en betydelig arv, på flere måter. Året før bransjepioneren døde, anslo Forbes at han hadde en formue på 5,5 milliarder dollar.

JOBS' FØRSTEFØDTE: Steve Jobs fikk Lisa Brennan-Jobs (bildet) sammen med ungdomskjæresten Crisann Brennan i 1978. Foto: NTB Scanpix
JOBS' FØRSTEFØDTE: Steve Jobs fikk Lisa Brennan-Jobs (bildet) sammen med ungdomskjæresten Crisann Brennan i 1978. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2016 skrev Business Insider at det var kona som arvet formuen, primært bestående av aksjer i Apple og Disney.

Det har versert rykter om at Brennan-Jobs ikke arvet en eneste krone da faren gikk bort. I et intervju med New York Times, dementerer 40-åringen dette, og røper at Steve etterlot seg et millionbeløp i hennes navn.

Nøyaktig hvordan hun har forvaltet arven, er derimot noe uklart. I senere tid har Brennan-Jobs, som bor i Brooklyn med samboeren Bill, deres sønn og hans to døtre, utdannet seg ved Harvard University. Hun har også jobbet som journalist for Vogue, Spiked og The Oprah Magazine.

Kontrastfylt oppvekst

Så har det seg altså slik at Brennan-Jobs ikke er alene i søskenflokken. Der hun tilsynelatende har vært vant til en nøktern livsstil - spesielt i oppveksten med en aleneforsørgende mor - har halvsøsknene etter alt å dømme vokst opp under langt bedre forutsetninger og vilkår.

DATEN SOM ALDRI TOK SLUTT: Steve Jobs har i tidligere intervjuer fortalt at han falt for kona umiddelbart. De fikk 21 år sammen. Her avbildet i 1997. Foto: NTB Scanpix
DATEN SOM ALDRI TOK SLUTT: Steve Jobs har i tidligere intervjuer fortalt at han falt for kona umiddelbart. De fikk 21 år sammen. Her avbildet i 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 1990 møtte nemlig Steve Jobs det som skulle bli hans framtidige kone, Laurene Powell, da han holdt et foredrag på Stanford, hvor sistnevnte studerte.

Bare ett år etter sto hun brud, og tok ektemannens verdensberømte etternavn. I september samme år kom parets førstefødte til verden, sønnen Reed (27), etterfulgt av døtrene Erin Sienna (23) og Eve (20), som ble født i henholdsvis 1995 og 1998.

I likhet med Brennan-Jobs, arvet de tre likt antall millioner av sin far da han gikk bort.

- Viljesterk

Selv om samtlige er tilbakeholdne når det kommer til privatlivet, er det ingen tvil om at de lever en kontrastfylt hverdag satt opp mot den Brennan-Jobs hadde i oppveksten.

De siste årenr har spesielt yngstejenta i familien gjort seg bemerket. Likevel finnes det begrenset informasjon om hennes privatliv.

Ifølge Business Insider er 20-åringen den som slekter mest på sin berømte far. Det kommer frem i biografien «Steve Jobs», ført i pennen av Walter Isaacson.

Hennes far skal ha beskrevet datteren som «viljesterk, morsom og et fyrverkeri av en jente».

SJELDEN OPPTREDEN: Eve Jobs dukket opp på den røde løperen i fjor i forbindelse med EIF Presents: XQ Super School Live-arrangementet. Foto: NTB Scanpix
SJELDEN OPPTREDEN: Eve Jobs dukket opp på den røde løperen i fjor i forbindelse med EIF Presents: XQ Super School Live-arrangementet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
SLEKTER PÅ FAR: Eve Jobs blir beskrevet som den av barna som likner mest på sin far, personlighetsmessig. Foto: NTB Scanpix
SLEKTER PÅ FAR: Eve Jobs blir beskrevet som den av barna som likner mest på sin far, personlighetsmessig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Foruten å studere ved det prestisjefylte universitetet Stanford, hvor foreldrene først møttes, gjør hun det stort innenfor sprangridning.

Business Insider skriver blant annet at hun har imponert i konkurranser verden over, og at hun har mottatt en rekke utmerkelser for sine bragder.

Se dette innlegget på Instagram

My ♥️

Et innlegg delt av Eve Jobs (@evecjobs)

Dyrker lidenskapen sin

At hestesport kan være et pengesluk, er likevel allment kjent.

Ifølge Fox News har Eve Jobs imidlertid full støtte fra familien, der moren har lagt alt til rette for at hun kan satse stort. Laurene gikk nemlig til innkjøp av en ranch i Florida i 2016 for den nette sum av 15 millioner dollar.

Saken fortsetter under:

Her kan 20-åringen dyrke sin hobby og boltre seg fritt på en eiendom som blant annet inneholder en større bolig, svømmebasseng, og en tilhørende låve med plass til opp mot 20 hester.

Interessen blir i tillegg dokumentert gjennom den unge jentas Instagram-konto. Av de få oppdateringene hun gir, får man blant annet et innblikk i en hverdag preget av luksus.

20-åringen har en stor interesse for reising, og har delt små drypp fra ulike turer rundt i verden, som eksempelvis dette, om bord på en yacht i Italia:

Se dette innlegget på Instagram

Blue skies and ugg slippers 🌟

Et innlegg delt av Eve Jobs (@evecjobs)

Nærmest ingen spor

27 år gamle Reed Jobs, som ifølge flere likner på sin avdøde far rent utseendemessig, er sammen med søsteren Erin Sienna (23) de mest private i søskenflokken.

Ingen av dem eksisterer på Twitter, Facebook eller Instagram, og har heller aldri stilt til større intervju med noen tradisjonelle medier.

Et av de få bildene som finnes av Reed i sosiale medier, er det søsteren Eve som har lagt ut:

Se dette innlegget på Instagram

Missing my fam 💕

Et innlegg delt av Eve Jobs (@evecjobs)

Både Reed og Erin har studert ved samme prestisjeskole som lillesøsteren. I 2016 gjestet Hillary Clinton Stanford, hvor Laurene og sønnen ble avbildet i møte med den daværende presidentkandidaten.

Bortsett fra dette finnes det få og nærmest ingen bilder av Reed og Erin på internett.

- Setter en grense

Årsaken til det totale fraværet i sosiale medier, kan stamme fra måten barna ble oppdratt på. Forfatteren bak ovennevnte selvbiografi har i et intervju med New York Times tegnet et bilde av familiens rutiner innenfor husets fire vegger.

- Vi setter en grense på barnas skjermbruk, skal Steve Jobs ha uttalt til forfatteren.

Han skal også ha forklart at de hadde tydelige rammer, spesielt under middagsbordet, der null form for skjermbruk var tolerert.

OPPTATT AV OPPDRAGELSE: Steve Jobs og Laurene Powell Jobs giftet seg i 1991. Paret fikk 20 år sammen som ektefeller, før han gikk bort høsten 2011. Foto: NTB Scanpix
OPPTATT AV OPPDRAGELSE: Steve Jobs og Laurene Powell Jobs giftet seg i 1991. Paret fikk 20 år sammen som ektefeller, før han gikk bort høsten 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Jobs, som ble omtalt som et kreativt geni, ble diagnostisert med kreft i bukspyttkjertelen i 2004. Han fikk en levertransplantasjon i 2009, men to år senere maktet ikke kroppen mer. Han ble bare 56 år.

Jobs' enke uttalte i et ytterst sjelden intervju med NBC i 2013 at sorgen fortsatt krevde sin plass i hverdagen.

- Vi savner ham hver dag. Vi vil først og fremst huske ham som en ektemann og far, fortalte hun.

Saken fortsetter under:

UKJENT INTERVJU: Avdøde Apple-sjef Steve Jobs forteller i et intervju fra 1994 at han ville bli glemt. Det han ikke visste var at hans mest kreative år lå foran ham. Jobs ble ved sin død regnet som en av tidenes oppfinnere. V: EverySteveJobsVi Vis mer Vis mer

Enorm formue

I likhet med barna holder 54-åringen en lav profil og viser seg nærmest aldri i offentlige sammenhenger.

At Steve Jobs' enke likevel har klart å fylle spalteplassen for hvordan hun forvalter arven, er ikke ukjent. I 2015 skrev New York Times at Powell Jobs hadde investert 50 millioner dollar i det såkalte XQ Americas The Super School-prosjektet. Målet har vært å fremme utviklingen ved videregående skoler i USA.

I fjor kunngjorde Forbes at hun sitter på en formue på svimlende 20 milliarder dollar. Dette tilsvarer om lag 160 milliarder kroner etter dagens kurs.

LES OGSÅ: Derfor deler ikke Camilla Herrem bilder av sønnen sin

SMAKEBIT: Teamet bak den kommende storfilmen «Jobs» røper hvordan de tenkte og jobbet da de laget filmen. Vis mer Vis mer