Michelle Obama

Slik er Michelle Obamas nye liv

- Folk blir overrasket når det er jeg som kommer til døra og åpner.

NY HVERDAG: Michelle Obama uttrykket lettelse da familien skulle flytte fra Det hvite hus etter åtte år. Nå lever hun en mer avslappet hverdag. Foto: NTB scanpix
NY HVERDAG: Michelle Obama uttrykket lettelse da familien skulle flytte fra Det hvite hus etter åtte år. Nå lever hun en mer avslappet hverdag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Etter åtte år i Det hvite hus, flyttet Barack (56) og Michelle Obama (54), deres to døtre og to hunder ut 20. januar i fjor.

- Nå er vi fri, skal Michelle ha sagt da de flyttet ut av presidentboligen, ifølge Independent.

De flyttet for øvrig bare tre kilometer unna, i en teglsteinvilla i den eksklusive bydelen Kalorama i Washington DC. Villaen, på 760 kvadratmeter, inneholder ni soverom, to kjøkken, peistue og kontor.

Det første året leide de bare huset, men i fjor sommer punget de ut omtrent 70 millioner kroner da de bestemte seg for å kjøpe villaen, ifølge Expressen.

Dette vil være familiens hjem fram til yngstedatteren Sasha har fullført videregående skole. Hvorvidt familien i framtida vil returnere til hjembyen Chicago, gjenstår å se.

Michelle Obama har ikke lagt skjul på det er flere ting som er uvant med den nye tilværelsen.

- Nå har jeg en dør og en ringeklokke, og folk blir overrasket når det er jeg som kommer til døra og åpner, sa den tidligere førstedama til Ellen DeGeneres tidligere i år, ifølge CNN.

- Og hundene, Bo og Sunny, veit ikke hva en ringeklokke er, så når noen ringer på merker man at de ikke skjønner noe som helst, sa hun videre.

NYTT HJEM: Obama-familien har flyttet til dette teglsteinhuset i den eksklusive bydelen Kalorama i Washington DC. Foto: AP Photo/Andrew Harnik
NYTT HJEM: Obama-familien har flyttet til dette teglsteinhuset i den eksklusive bydelen Kalorama i Washington DC. Foto: AP Photo/Andrew Harnik Vis mer

- Har det bra

Kort tid etter at Barack Obama gikk av som president, tok han med kona og døtrene Malia (19) og Sasha (17) på luksusferie i Karibia, og siden den gang har familien nærmest ikke rukket å pakke ut av kofferten før de har vært på reisefot igjen.

Familien har imidlertid holdt en ganske lav profil etter at jobben som verdens mektigste mann ble overlatt til Donald Trump.

Ifølge Expressen bruker Michelle Obama mesteparten av tiden på livet hjemme i Washington.

- Jeg står opp når jeg vil stå opp. Vi har det fantastisk! Jentene har det bra, Barack jobber, vi har nye prosjekter, og vi holder oss opptatte og reiser mye. Vi har det gøy, sa 54-åringen da hun gjestet talkshowet til Ellen DeGeneres tidligere i år.

Hun forklarte videre at ektemannen var så travel i flytteperioden, at det endte med at han trakk det korteste strået i hjemmet.

- Han har ikke nok skapplass. Og han fikk det minste rommet som kontor, sa hun og la til at det er dattera Sasha fikk det største rommet i det nye huset.

Saken fortsetter nedenfor.

FOLKEKJÆR: USAs avtroppende førstedame Michelle Obama har bydd på sin humoristiske sans under sine åtte år i Det hvite hus. Video: CNN, CNN, CBS, NBC, The White House, LET'S MOVE, Glamour Magazine Vis mer

Gir ut bok

Selv om 54-åringen koser seg med familielivet og deres nye hjem, ligger hun ikke på latsiden av den grunn.

I løpet av de åtte åra 54-åringen var bosatt i Det hvite hus, jobbet hun hardt for kampen mot farlig fedme blant barn og unge.

I 2010 kom hun med et forslag om å gi statlig tilskudd til skoler som kunne servere måltider med færre kalorier, salt og innhold av transfett, og samtidig fremmet frukt, grønnsaker og fullkorn.

Trump-administrasjonen har imidlertid senket næringskravene som skulle gjøre skolelunsjene sunnere i USA, noe Michelle Obama har kritisert.

Kampsaken rundt barn og unge er noe Michelle fremdeles brenner for, og hun holder stadig foredrag for studenter og kvinneorganisasjoner.

I mars i fjor ble det også kjent at ekteparet skulle skrive sine memoarer, og at de tegnet bokkontrakt til rekordsum.

Ifølge Financial Times måtte Penguin Random House ut med mer enn 65 millioner dollar, eller rundt 550 millioner norske kroner, for avtalen som ble inngått etter en heftig auksjonsrunde.

Nylig delte Michelle et bilde på sin Instagram, som hun for øvrig også opprettet etter at hun ga førstedame-stafettpinnen videre, der hun avslørte at boka «Becoming» er å få tak i fra november.

Den omhandler hennes barndom, familielivet og ikke minst refleksjoner rundt livet i Det hvite hus.

«Jeg er i ekstase over å dele forsiden til «Becoming». Prosessen rundt å skrive denne boka har vært personlig meningsfylt og illuminerende for meg. Mens jeg forbereder meg på å dele «Becoming» denne høsten, håper jeg at dere også tenker på deres egen historie, og stoler på at det vil hjelpe deg med å bli den du ønsker å være. Historien din er det du har, det du alltid vil ha. Det er noe helt unikt», skriver hun.

Avtale med Netflix

Forrige måned bekreftet strømmegiganten Netflix at Barack og Michelle Obama har inngått en avtale med dem.

- President Barack Obama og Michelle Obama har inngått en flerårig avtale om å produsere filmer og serier for Netflix. Avtalen inkluderer potensielt serier med manus, serier uten manus, dokuserier, dokumentarer og features, skrev Netflix på Twitter.

Ryktene om samarbeidet begynte å svirre allerede i mars. Da var detaljene fortsatt uklare - og konkurrerende strømmetjenester som Apple og Amazon hadde uttrykt interesse for å få med det tidligere presidentparet på egne prosjekter.

- Fortellerkunstens kraft er å inspirere, å få oss til å tenke annerledes om verden rundt oss, og å hjelpe oss med å åpne hjertene og sinnene våre for andre, sa Michelle Obama i en egen uttalelse om nyheten, ifølge Rolling Stone Magazine.

Paret har understreket at de ikke kommer til å bruke programmene til å fremme en politisk agenda - og han vil heller ikke kritisere arvtageren Donald Trump eller konservative medier som Fox News.

LES OGSÅ: - Jeg var kjempeskeptisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer