Slik er MGP-vinneren helt privat

Toojis mamma Lily forteller hvordan artisten er på hjemmebane. Se video!

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Etter den soleklare MGP-seieren lørdag kveld, kom Toojis mamma Lily Bandehy opp på scenen og delte det store øyeblikket med sin sønn foran hundretusener av nordmenn.

Lily, som flyktet med Tooji og søsknene fra Iran til Norge da artisten bare var ett år gammel, var i ekstase over at sønnen hennes nå skal representere Norge i Eurovision Song Contest i Baku i mai.

- Det er fantastisk. Det er akkurat som å fly. Jeg føler at jeg har vinger og kan fly på en blå himmel med tusen stjerner. Det er helt fantastisk, en nydelig kveld. Tusen takk til alle i Norge som har stemt på Tooji. Alle flyktningbarn, flyktningfamilier, etniske norske, kollegene hans, alle sammen: Tusen takk, jeg er så takknemlig. Dere er fantastiske, sier Lily til Seoghør.no, og forteller at hun ikke ble overrasket over sønnens seier.

- Nei, jeg stolte på ham. Jeg må tro på sønnen min. Hvem andre skal tro på ham, om ikke jeg gjør det? Sier mamma Lily til Seoghør.no.

Moren er den som kjenner Tooji aller best, og på spørsmål om hvordan har er helt privat, svarer Lily i rosende ordelag.

- Han er viljesterk, har godt humør, omsorgsfull, en fantastisk gutt som bryr seg veldig mye om hvordan andre har det. Han er veldig målbevisst og gir glede til alle rundt seg, sier Lily i beskrivelsen av sin sønn.

Lily Bandehy ble intervjuet på delfinalen i MGP i Florø forrige helg, da Tooji kapret andreplassen i musikkonkurransen og fikk mye oppmerksomhet da hun sa ut hun skulle på «nach-e-spiel» med sønnen og drikke seg full.

Også i lørdagens finale ble moren viet oppmerksomhet for sin «nach-e-spiel»-kommentar, men artist-moren har ikke noe imot at fokuset ble rettet mot henne under direktesendingingen.


- Han er sønnen min, så han må dele oppmerksomheten litt med meg også. Det går fint. Jeg er vant til media ettersom jeg i 2004 ga ut en bok, og var mye i media. Jeg er veldig glad for at sønnen min deler litt oppmerksomhet med meg, sier hun spøkefullt til Seoghør.no.

Lily er politisk flyktning fra Iran, og skrev i sin bok fra 2004 blant annet at hun ble tvangsgiftet som 15-åring. Det ble en tøff start på familiens nye liv i Norge, og Tooji forteller at moren har lært ham masse gjennom sitt pågangsmot.

- Mens andre barn kanskje tenkte på is, tenkte jeg på regninger og at mamma måtte på neste nattevakt. Det har satt sine spor, men for all del, jeg har hatt en fantastisk barndom og en mor som er et forbilde for meg. Hun har vist meg at alt er mulig så lenge man bare vil og jobber hardt nok for det. Musikken er min vei å gå for å vise den viljestyrken, har Tooji tidligere uttalt til Seoghør.no.

Når Tooji i mai står på scenen i Baku, er hele familien til stede for å heie ham fram til en internasjonal seier.

- Ja, absolutt. Hele familien, alle brødrene og jeg skal være med, sier Lily Bandehy til Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Mamma ble tvangsgiftet som 15-åring

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer