Melania Trump totalforvandlet etter rykteflommen:

Slik er Melanias kompliserte liv i Det hvite hus

Kilder tett på presidentparet avslører detaljer om livet innenfor veggene i Det hvite hus.

UAVHENGIG: Melania har det siste halvåret utviklet seg til å bli mer uavhengig av ektemannen - og alt endret seg drastisk etter ryktene begynte å svirre rundt presidenten. Foto: Carolyn Kaster/ AP/ NTB Scanpix
UAVHENGIG: Melania har det siste halvåret utviklet seg til å bli mer uavhengig av ektemannen - og alt endret seg drastisk etter ryktene begynte å svirre rundt presidenten. Foto: Carolyn Kaster/ AP/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Presidentekteskap er ikke som andre ekteskap. Donald og Melania har bydd på noen merkelige scener når de har vist seg offentlig, nå forteller kilder tett på paret at de ikke tilbringer særlig mye tid sammen på privaten.

Siden utroskapsryktene begynte å svirre rundt Donald Trump har det skjedd noe med Melania. Hun har begynt å delta på flere høyprofilerte arrangementer, og virker mer uavhengig av ektemannen.

Pause fra offentligheten

Det hele startet med pornoskuespilleren Stormy Daniels' påstander om at hun skal ha hatt et forhold til Trump - et forhold som angivelig begynte i 2006. Donald og Melania giftet seg 22. januar i 2005.

Etter ryktestormen holdt Melania seg unna offentligheten i nærmere én måned - fra nyttårsaften til 31. januar.

I mellomtiden valgte paret å ikke avholde en offisiell feiring av bryllupsdagen, samt at Melania avlyste en planlagt reise til Davos hvor ektemannen skulle delta på World Economic Forum.

Da hun til slutt viste seg offentlig igjen, skjedde det på utradisjonelt vis. Donald Trump skulle holde den årlige «State of the union»-talen, et arrangement det er vanlig at presidenten og førstedamen ankommer sammen. Men Melania valgte i stedet å ankomme talen sammen med andre gjester.

COMEBACK: USAs førstedame Melania Trump viste seg under ektemannens første «State of the Union»-tale natt til onsdag, etter å ha vært nærmest usynlig de siste ukene. Video: AP Vis mer

Oppsiktsvekkende uttalelse

I slutten av april kom imidlertid Frankrikes førstedame, Birgitte Macron, med en oppsiktsvekkende uttalelse.

- Hun kan ikke gjøre noen ting. Hun kan ikke engang åpne et vindu i Det hvite hus. Hun kan ikke gå utendørs. Hun er mye mer begrenset enn jeg er. Jeg går ut hver dag i Paris, sa Macron.

Samtidig beskriver hun Melania i positive ordelag. Snill, sjarmerende, morsom og veldig åpen var ordene hun brukte overfor Le Monde.

- Hun er en person med en sterk personlighet, men hun jobber hardt for å skjule den. Hun ler veldig lett - av alt - men viser det mindre enn jeg gjør, sier Macron.

Tilbringer lite tid sammen

Ifølge Washington Post er det ikke bare offentlig at Donald og Melania tilbringer bemerkelsesverdig lite tid sammen.

De skriver at en vanlig dag starter med at Trump står opp klokka 05.30 for å se tv og tvitre. Melania våkner derimot seinere i sitt separate soverom, før hun sørger for at sønnen deres kommer seg på skolen.

Helt siden ryktene rundt Karen McDougal og Stormy Daniels begynte å svirre, har Melania helt tydelig utviklet sin egen profil. Blant annet kalte hun inn til en pressekonferanse forrige mandag, noe som ville vært helt utenkelig for bare noen måneder siden.

- Fokuset hennes har alltid vært på ungene, og denne nylige utviklingen skal formalisere hva hennes rolle er i de tre til sju kommende årene, sier Melanias talskvinne, Stephanie Grisham.

Totalforvandling

Washington Post skriver at Melania har deltatt på flere høyprofilerte arrangementer de siste ukene, enn hva hun har gjort i hele hennes første år i Det hvite hus.

Blant annet deltok hun alene i begravelsen til den tidligere førstedamen, Barbara Bush.

Kilder avisen har snakket med forteller at til og med når paret ferierer på Mar-A-Lago, tilbringer de sjeldent tid sammen.

Mens Donald spiller golf eller spiser middag med mektige personer, er det sjelden man ser noe til førstedamen. Kildene forteller også at de heller ikke har for vane å spise sammen i Det hvite hus.

- De tilbringer svært lite tid sammen, sier en god venn av presidenten til avisen.

Melanias pressetalskvinne avviser imidlertid disse påstandene. Hun sier at utenom når Donald reiser på egen hånd, tilbringer familien de fleste ettermiddagene sammen.

Grisham toner også ned bråket rundt Trump.

- Melania fokuserer på å være en god mor, kone og førstedame. Resten er bare støy, sier hun.

PÅ NYTTÅRSAFTEN: President Donald Trump, førstedame Melania Trump og sønnen Barron på vei inn til den årlige nyttårsgallaen på fritidseiendommen Mar-a-Lago i Florida. Foto: AP/ NTB scanpix
PÅ NYTTÅRSAFTEN: President Donald Trump, førstedame Melania Trump og sønnen Barron på vei inn til den årlige nyttårsgallaen på fritidseiendommen Mar-a-Lago i Florida. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Vanskelig periode

Donald Trump har selv kommentert at alle oppslagene om hans angivelige sidesprang og påfølgende betalinger for å kneble historiene, har vært vanskelig for Melania. Men Det hvite hus har alltid avvist ryktene om at ekteskapet skranter.

Likevel er det enkelte aspekter ved USAs førstedames oppførsel ved offentlige arrangementer som gang på gang får ryktene til å blusse opp igjen.

Blant de mange episodene finner vi en som utspant seg da de fikk besøk av det franske presidentparet i slutten av april.

Kameraene fanget nemlig Trump-ekteparet som sto side om side på plenen, og Donald forsøkte å ta sin kones hånd.

Etter å ha prøvd å få respons fra Melania, ved å ta i venstrehånda hennes en rekke ganger, fikk han etter hvert det han ville ha. Det virket imidlertid heller uvillig fra Melanias side, som i starten forsøkte å overse at ektemannen forsøkte å holde hender med henne.

AVVIST: Donald Trump prøvde forgjeves å ta hånda til kona Melania Trump tirsdag. Video: CNN Vis mer

Forsvarer Melania

En venn av henne, Stephanie Winston Wolkoff, har forklart oppførselen hennes på denne måten overfor Washington Post:

- Hun er en ærverdig, privat person. Og hun tar hånd om personlige ting på privaten. De er ikke et par som holder hender bare fordi folk forventer det. Det er bare ikke sånn hun er, sier hun.

Da Se og Hør var i kontakt med kroppsspråkekspert Live Bressendorf Lindseth for ei uke siden, hadde hun en litt annen oppfatning.

- I klippet fra Frankrike-besøket vil jeg beskrive henne som ganske tuklete. Hun vet på en måte ikke hva hun skal gjøre, men griper hånda hans etter hvert. Det er ikke en ren avvisning, men i tidligere klipp har det vært et ganske opplagt rødt kort, forteller hun til Se og Hør.

Bemerkelsesverdig oppførsel

Hun har bemerket seg én ting, spesielt med Melanias oppførsel. Det er bare rundt ektemannen hun oppfører seg stivt og kaldt.

- Man er jo ikke vant til å se henne smile. Det koster ganske mye å holde fasaden oppe, hun spenner virkelig musklene. På de bildene sammen med ektemannen fra forrige uke, virker hun kjølig og avvisende overfor ham. Det ser ikke bra ut mellom dem, forklarer hun og fortsetter:

IKKE INTERESSERT: Donald Trump prøvde å holde kona i hånden da det franske presidentparet besøkte Det hvite hus i slutten av april. Foto: AFP/ NTB scanpix
IKKE INTERESSERT: Donald Trump prøvde å holde kona i hånden da det franske presidentparet besøkte Det hvite hus i slutten av april. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

- Derfor er kontrasten interessant å se på. Da hun var i begravelsen til Barbara Bush for en liten stund siden, havnet hun ved siden av Barack Obama. Da ble hun fotografert mens hun smilte fra øre til øre - i en begravelse!

Melania har aldri kommentert utroskapsryktene rundt ektemannen, men hennes talskvinne uttalte dette i januar:

- Den lange lista over slibrige og regelrett feilaktige saker om fru Trump fra tabloidpressen og TV-programmer har sivet inn i «main stream media». Hun fokuserer på familien sin og rolle som førstedame - ikke de usannsynlige scenarioene som daglig fremmes av den falske pressen, skrev Grisham på Twitter.

LES OGSÅ: Mette-Marit på het Instagram-liste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer