Per Kjerstad:

Slik er «Lykkeland»-stjernen helt privat

Per Kjerstad fikk drømmerollen i NRK-suksessen med god hjelp fra kona og barna.

LYKKELIG FORELSKET: Gina og Per Kjerstad giftet seg i fjor og har vært sammen i syv år. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
LYKKELIG FORELSKET: Gina og Per Kjerstad giftet seg i fjor og har vært sammen i syv år. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Per Kjerstad (41) spiller ofte mørke roller på lerretet. Privat befinner «Lykkeland»-stjernen seg - nettopp - i lykkeland.

Det takker han kona Gina Kjerstad (36) for. De har to små gutter sammen, Abel (6) og Levi (3), i tillegg til at Gina har datteren Victoria (17) fra før.

- Det beste i livet akkurat nå er at jeg har hatt masse tid med guttene mine. Og med kona mi, smiler skuespilleren til Se og Hør.

Aktive barn

Den humørfylte kjekkasen på 187 centimeter ser godt ut der han sitter i kamelfarget jakke i semsket skinn.

Selv om han kan fortelle om hektisk liv med aktive barn, ser det ikke ut til at rollen som småbarnspappa tærer på energien - tvert imot!

- Barna mine utvikler seg med stormskritt hver dag, med nye ord på Levi og rabagaststreker på Abel. Det går i ett hele tiden, men er veldig givende. Barna er det fineste i livet, stråler Kjerstad.

TV-KOLLEGER: Per Kjerstad og Pia Tjelta gjør suksess i NRK-serien «Lykkeland». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
TV-KOLLEGER: Per Kjerstad og Pia Tjelta gjør suksess i NRK-serien «Lykkeland». Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Ferdig med festetiden

Før han traff sin kjære for syv år siden, nøt han ungkarslivet på byen. Men det var først da han slo seg til ro og ble pappa at brikkene falt på plass.

- Det var på tide. Det er ikke så sjarmerende å være i 40-årene og klamre seg fast til partylivet. Det var en veldig kjærkommen omveltning i livet, smiler Per til Se og Hør.

Får hjelp av barna

Lykken var komplett da han giftet seg med Gina i fjor sommer.

- Nå har jeg tre unger, to med min kone og en bonusdatter som bor 100 prosent hos oss. Det er kona mi som får kjørt seg mest. Jeg reiser jo rundt på festivaler og innspillinger, mens hun er hjemme med barna. Når det byr seg muligheter til å jobbe i egen by, så er det veldig bra for meg som småbarnsfar, sier Per.

Nå er hardhausen fra Kjerstad i Nord-Norge aktuell i NRKs storsatsing «Lykkeland» – som rogalendingen Fredrik Nyman.

Per forteller til Se og Hør at han måtte jobbe hardt for å få en audition, siden ingen hadde regnet med at han ville kunne spille rogalending med perfekt dialekt. Der tok de feil. Han har nemlig et hemmelig våpen på privaten!

- Jeg har jo bodd de siste seks årene i Stavanger, og barna våre snakker stavangersk, så jeg fikk god hjelp på hjemmebane, røper Per.

Forberedt på kritikk

Han var forberedt på å møte samme kritikk som skuespiller Ane Dahl Torp (43) fikk av trøndere for den ellers kritikerroste innsatsen som trøndersk fotballtrener i serien «Heimebane».

- Plutselig kommer det en jypling fra Nord-Norge og skal prøve seg på dialekten deres, så det er klart det kan bli litt bråk, smiler Kjerstad lurt. Men det er gått bra.

- EN SPØK: Da Ane Dahl Torp sikret seg tittelen som årets beste kvinnelige skuespiller, feiret hun med å kysse avtroppende «Senkveld»-programleder Harald Rønneberg. Foto: Espen Solli / Reporter: Ingrid Cogorno / Video: Linn-Christin Marthinussen / Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Roser Pia

Han er raus når han omtaler kollegene sine i «Lykkeland».

- Det er en fantastisk rollebesetning, og en fantastisk regissør, Oscar-nominerte Petter Næss (58). Og med Pia, så klart, som jeg har gått på skole med.

Han snakker om Pia Tjelta (41), som også spilte kjæresten hans i Varg Veum-filmen «Falne engler».

- Pia er fantastisk. Sjenerøs, og tar faget på alvor. Hun har vært min språkcoach og har tatt godt vare på de unge skuespillerne.

GODE VENNER: Per og Pia har spilt sammen en rekke ganger. Hun hjalp ham med Stavanger-dialekten under innspillingen av «Lykkeland». Foto: NTB scanpix
GODE VENNER: Per og Pia har spilt sammen en rekke ganger. Hun hjalp ham med Stavanger-dialekten under innspillingen av «Lykkeland». Foto: NTB scanpix Vis mer

Filmstjernedrømmen

Flere norske skuespillere - deriblant Aksel Hennie, Kristofer Hivju og Ingrid Bolsø Berdal - har gjort stor suksess i Hollywood de senere årene, og heller ikke Per utelukker muligheten for å prøve seg i det store utland.

- De fleste skuespillere har vel en fantasi eller drøm om Hollywood. Jeg holder selvsagt døra åpen om muligheten skulle by seg. Det hadde vært veldig gøy.

FIKK KRITIKK FOR VÅPEN: «Game of Thrones»-fan Rasmuss Haraldsen hadde laget et nytt våpen til kostymet sitt i forbindelse med festpremieren av sjuende sesong. Målet var å imponere Hivju, men responsen ble ikke helt som forventet. Vis mer

LES OGSÅ: Giftet seg med sin 20 år yngre kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer