VERDENSMESTER: Natt til torsdag ble sjakkongen Magnus Carlsen verdensmester for tredje gang. Foto: Reuters
VERDENSMESTER: Natt til torsdag ble sjakkongen Magnus Carlsen verdensmester for tredje gang. Foto: ReutersVis mer

Magnus Carlsen:

Slik er livet til den nybakte verdensmesteren

Sjakkongen gjør suksess, men har ikke tid til kjæreste.

SEOGHØR.NO: Da Magnus Carlsen (26) var rundt fem år, ble han for første gang introdusert for sjakk, men det skulle ta noen år før han fattet interesse.

Natt til torsdag norsk tid kunne sjakkongen og bursdagsbarnet Magnus Carlsen (26) nok en gang strekke hendene i været og juble for tittelen som verdens beste sjakkspiller etter å ha slått motstander Sergej Karjakin (26).

26-åringen ble med det verdensmester for tredje gang etter at han tok sin første verdensmestertittel i 2013, før han senere forsvarte mestertittelen i 2014.

Festet med superstjerne

KAKE: Carlsen feiret bursdag og VM-tittel med kake. Foto: Reuters
KAKE: Carlsen feiret bursdag og VM-tittel med kake. Foto: Reuters Vis mer

Ifølge Dagbladet ble det feiring sammen med venner og manager Espen Agdestein til langt på natt på den eksklusive restauranten BLT Prime i New York, der det ble både champagne og bursdagskake.

På seiersfesten dukket også superstjerna Sienna Miller opp sammen med ektemannen Bennett Miller, skriver Dagbladet.

Som da Carlsen ble verdensmester for første gang i 2013, ønsket flere norske kjendiser også denne gang å gratulere den nybakte verdensmesteren. Blant dem var NATO-sjef Jens Stoltenberg og sjakkentusiast og forfatter Hans Olav Lahlum.

«Vidunderbarn» og «superstjerne»

Etter barneskolen tok Carlsen seg et friår for å reise Europa rundt og spille sjakkturneringer. Etter det har han vært travel med sjakken, og har måttet leve med et stempel som vidunderbarn og superstjerne.

- Jeg tenker ikke så mye på det. Jeg prøver å gjøre så godt jeg kan, så får andre vurdere prestasjonen, sa Carlsen til Se og Hør i 2014.

UNG GUTT: Magnus som 13-åring på sjakkoppdrag i Dubai med pappa Henrik. Foto:AP      
UNG GUTT: Magnus som 13-åring på sjakkoppdrag i Dubai med pappa Henrik. Foto:AP       Vis mer

Men når han ikke flytter brikker på rutebrettet, har 26-åringen som regel andre ting på agendaen.

I 2010 tok Carlsen et steg bort fra sjakk-verden og inn i motebransjen, da han stilte som modell for det nederlandske klesmerket G-Star RAW sammen med Hollywood-stjernen Liv Tyler (36).

Heier på Real Madrid

Carlsen har også vist seg som en ihuga fotballsupporter, og da spesielt som fan av Martin Ødegaards (17) lag - den spanske storklubben Real Madrid.

På sin 23-årsdag, da også som nybakt verdensmester, fikk Carlsen ta avspark på storklubbens hjemmebane Santiago Bernabeu. Han fikk også hilse på flere av stjernespillerne.

- De (Real Madrid) tok kontakt og ville hylle ham etter VM-seieren. Og det var president Florentino Pérez som sendte et formelt brev og spurte, forteller manager Espen Agdestein til Dagbladet den gang.

AVSPARK: Real Madrid hyllet verdensmester Carlsen etter VM-seieren i 2013. Foto: Reuters
AVSPARK: Real Madrid hyllet verdensmester Carlsen etter VM-seieren i 2013. Foto: Reuters Vis mer

- Ikke tid til kjæreste

Magnus Carlsen har et godt forhold til familien. Pappa Henrik A. Carlsen (54), mamma Sigrun Øen (53), og søstrene Ellen (27), Ingrid (22) og Signe (19) betyr mye for verdensmesteren.

- Jeg trives godt sammen med min mor og hele familien, og de bidrar til å gi meg trygghet i hverdagen, sa Carlsen til Se og Hør for to år siden.

Carlsen har tidligere vært i noen korte forhold, men er nå singel. I et tidligere intervju med sjakkentusiast Hans Olav Lahlum (43), sier Carlsen at det er et bevisst valg.

- Jeg har bevisst valgt ikke å ha langvarige forhold, for å ha fullt fokus på sjakken. Og det er ikke lett å kombinere et forhold med å reise og konkurrere så mye som jeg gjør nå, sa Carlsen den gang.

PÅ RØD LØPER: Magnus Carlsen og Liv Tyler sammen på G-Star RAW-visning under New York Fashion Week i 2010. Foto: Reuters
PÅ RØD LØPER: Magnus Carlsen og Liv Tyler sammen på G-Star RAW-visning under New York Fashion Week i 2010. Foto: Reuters Vis mer

Millionene ruller inn

Carlsen har funnet seg godt til rette i Oslo. Sommeren 2015 kjøpte han seg et treetasjes hus i Holmenkollen til en verdi av 19,5 millioner kroner, ifølge Dagbladet.

Han har tidligere uttalt at han er en mann som ikke bruker mye penger.

- Jeg kjøper stort sett billige ting, sa han til Se og Hør i 2014.

Men ifølge næringslivmagasinet Kapital har Carlsen de siste årene investert i aksjer og andeler gjennom selskapet Magnuschess. Selskapet ble opprettet for ti år siden, og Carlsen eier det sammen med sin far Henrik.

I desemberutgaven skriver magasinet at Magnuschess snart runder 80 millioner kroner i samlet omsetning siden 2007 og har et samlet overskudd på nesten 35 millioner kroner i perioden.

Årlig har sjakkongen en sponsorinntekt på godt over åtte millioner kroner. Seieren over Karjakin torsdag ga ham også 5,5 millioner kroner, ifølge Dagbladet.

Teknologisuksessen «Play Magnus» har også sørget for millioner til Carlsen og hans selskap. Appen har en verdi på over 130 millioner kroner, Ifølge daglig leder og deleier Kate Murphy, skriver Dagbladet.

PÅ FEST MED CARLSEN: Skuespiller Sienna Miller dukket opp på Carlsens etterfest i New York torsdag. Foto: Vegard Kvaale / Dagbladet
PÅ FEST MED CARLSEN: Skuespiller Sienna Miller dukket opp på Carlsens etterfest i New York torsdag. Foto: Vegard Kvaale / Dagbladet Vis mer

LES OGSÅ: Norsk realitystjerne gjorde som Ari