Therese Johaug:

Slik er Johaugs boligdrøm

Luksushuset til 18,8 millioner er «bare et vanlig hus», melder skistjernen.

DRØMMEBOLIG: I fjor kjøpte Therese Johaug og kjæresten Nils Jakob Hoff en villa i Holmenkollen til omtrent 19 millioner kroner (t.h.). Her er paret avbildet i forbindelse med lanseringen av BBC Brit i Norge, i april 2015. Foto: BBC Brit/ Tor Lindseth, Se og Hør
DRØMMEBOLIG: I fjor kjøpte Therese Johaug og kjæresten Nils Jakob Hoff en villa i Holmenkollen til omtrent 19 millioner kroner (t.h.). Her er paret avbildet i forbindelse med lanseringen av BBC Brit i Norge, i april 2015. Foto: BBC Brit/ Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst kom nyheten om at hele Norges Therese Johaug (30) hadde funnet drømmeboligen.

Huset i Holmenkollen ble beskrevet som en «påkostet praktvilla med majestetisk utsikt», og skidronningen endte til slutt opp med å betale 18,8 millioner for bopelen.

Prisen var nesten to millioner kroner over takst, men for alle millionene fikk hun et bruttoareal på hele 400 kvadratmeter.

Therese har nå bodd der i over et år, og virker å stortrives. I et nytt intervju med den svenske avisen Expressen forteller Therese nå om boligdrømmen, og hva den skal brukes til i sommer.

Saken fortsetter under bildet.

BOR GODT: Nær skianlegg og marka kjøpte Therese seg dette huset i fjor høst for 18,8 millioner, hvor hun bor med lillebror Karstein. Da Therese flyttet inn i det nye huset, vasket hun ut fra leiligheten selv -til tross for en personlig formue på 48 millioner. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
BOR GODT: Nær skianlegg og marka kjøpte Therese seg dette huset i fjor høst for 18,8 millioner, hvor hun bor med lillebror Karstein. Da Therese flyttet inn i det nye huset, vasket hun ut fra leiligheten selv -til tross for en personlig formue på 48 millioner. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

- Et vanlig hus

For med fem soverom å kunne boltre seg på, er det klart at man kan ha flere gjester på besøk. Johaug forteller at hun nå får besøk av ingen ringere enn den svenske skistjernen Charlotte Kalla (30), som skal bo i Holmenkollen sammen med dem.

- Jeg har veldig god kontakt med Charlotte. Jeg har virkelig fått støtte av de svenske damene, og det setter jeg høyt, sier Johaug i intervjuet, og legger til at villaen i sommer på mange måter blir en fellesleir.

GODE VENNER: Johaug og Kalla har i møttes mye i karrieren, og har rukket å bli gode venner. Her fotografert under en pressekonferanse i Finland i 2015. Foto: NTB scanpix
GODE VENNER: Johaug og Kalla har i møttes mye i karrieren, og har rukket å bli gode venner. Her fotografert under en pressekonferanse i Finland i 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Villaen i Oslos Vestre Aker-bydel skal være «betydelig påkostet og modernisert», ha et gjestehus og en «flott praktikantdel», i tillegg til dobbel garasje og flere biloppstillingsplasser, sto det i prospektet den gang.

Selv om bopelen for mange kan virke ekstravagant, forsikrer Johaug om at de ikke bader i luksus.

- Det er et helt vanlig hus, forteller hun til Expressen, og fortsetter:

- Jeg synes det er flott å kunne bo i hus nå. Vi har fått en hund som vi går ut med hele tiden. Og vi har plass til utstyret vårt. Det var litt kaos i den tidligere leiligheten vår, der det ene gjesterommet til slutt ble til en bod, sier hun humoristisk.

MYE UTSTYR: Mens Therese har masse skiutstyr som langrennsløper, har nok kjæresten Nils Jakob også mye utstyr å fylle huset med som profesjonell roer. Mer under sommer-OL i Rio i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MYE UTSTYR: Mens Therese har masse skiutstyr som langrennsløper, har nok kjæresten Nils Jakob også mye utstyr å fylle huset med som profesjonell roer. Mer under sommer-OL i Rio i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Villaen ligger nær skiløypene og Oslo-marka, og er perfekt for Johaug og lillebror Karstein (26), som bor sammen med henne. Therese eier dessuten en 51 kvadratmeter stor leilighet på St. Hanshaugen nede i bykjernen.

Før Therese skulle flytte inn i huset sitt, valgte hun selv å vaske ut av leiligheten hun bodde i. At hun har 48 millioner i personlig formue, gir henne ingen primadonnanykker.

Saken fortsetter nedenfor.

- Kjærester

Det var i slutten av november i 2014 det ble kjent at den populære langrennsstjernen ikke lenger var singel og hadde funnet lykken med Nils Jakob Hoff (33).

Johaug bekreftet den gang at hun hadde blitt sammen med roeren Nils Jakob Hoff.

- Ja, vi er kjærester. Men jeg har ingen kommentar utover det. Jeg er ikke så glad i å kommentere privatlivet mitt i offentlige medier, sa Johaug den gang til Dagbladet.

Den ellers så private langrennsløperen delte i januar 2015 et kjærestebilde av de to på Instagram hvor hun skrev: «Bergensk kiler i øret», etterfulgt av en rekke emneknagger.

Viktig støttespiller

Therese og Nils Jakob viste seg sammen for første gang i april samme år, under en drømmetur med «Top Gear»-sjåføren «The Stig» i Holmenkollen i Oslo - i regi av BBC Brit.

I oktober i 2016 kom for øvrig sjokknyheten om at skiløperen var tatt i doping. Kort tid etter at nyheten ble offentliggjort møtte Johaug pressen i Oslo.

Therese Johaug intervjues i forbindelse med at hun var med på bilrace. Kjæresten var også med på arrangementet. Vis mer

Skidronningen fortalte til Dagbladet at kjæresten har vært en viktig støttespiller i den tunge tiden.

- Han har vært den viktigste personen i denne vanskelige tida. Han har vært enestående. Jeg hadde ikke klart det uten ham.

Livsgleden og viljen lyste imidlertid av henne da skilandslagene for sesongen 2018-2019 ble offentliggjort på Scandic Holmenkollen Park Hotel nylig.

Dopingdommen på 18 måneder var historie og avsonet. Endelig var østerdølen klar til å konkurrere for Norge.

Overfor Se og Hør uttrykte en rørt Therese stor takknemlighet til alle som har vært der for henne i den tøffe tiden.

- Det varmer hjertet mitt når jeg hører alle - fans, nær familie og hele det norske folk - som har vist entusiasme for meg. Det var en stor dag for alle sammen. Du blir jo veldig glad, sa hun.

LES OGSÅ: - Slik startet kjærlighetsforholdet vårt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer