«Mesternes mester»:

Slik er hun helt privat

Linn-Kristin Riegelhuth Koren måtte forlate «Mesternes mester». Hjemme ventet barn og ektemann.

UTE: Nok en deltaker må forlate «Mesternes Mester» etter en nervepirrende nattest. Video: NRK Vis mer
Publisert

Det ble tårevått i fredagens episode av «Mesternes mester», da den tidligere håndballstjernen Linn-Kristin Riegelhuth Koren (37) måtte forlate konkurransen.

Hun ble slått i reaksjonsøvelsen av tidligere skøyteløper Ida Njåtun (30), som vant sin andre nattest på rad.

- Jeg hadde en fantastisk konkurrent i Ida og en suveren heiagjeng i crew og deltakere. Det ble en morsom og tett duell i en øvelse jeg i mange år har hatt lyst til å prøve. Der tapte jeg dessverre, og må forlate den fine opplevelsen, forteller «Linka» til Se og Hør da vi møter henne under innspilling.

37-åringen, som tidligere har blitt kåret til verdens beste håndballspiller, påpeker at hun gjerne skulle vært med lenger i konkurransen, men at hun aldri ville vært opplevelsen foruten.

- Jeg digget alt ved dette. Konkurransene, stedet og ikke minst menneskene. Jeg fikk være med på en kul innspilling og bli sett på som en sentral brikke i fellesskapet i huset, og jeg har fått vist sider av meg selv som jeg håper andre kan bli inspirert av.

INTENS NATTEST: Ida og Linn-Kristin før sistnevnte røk ut av konkurransen. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
INTENS NATTEST: Ida og Linn-Kristin før sistnevnte røk ut av konkurransen. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

- Menneskene jeg har blitt kjent med her er det viktigste. De som kjenner meg vet at jeg gjerne skulle vært med lenger, men det er en del av gamet - og livet generelt - man har ikke alltid marginene på sin side, fortsetter hun.

Riegelhuth Koren beskriver det hele som et minne for livet.

TAKKET FOR SEG: Linn-Kristin ble nummer to ut av «Mesternes mester». Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
TAKKET FOR SEG: Linn-Kristin ble nummer to ut av «Mesternes mester». Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

Spurte familien

Da hun først ble spurt om å være med på «Mesternes mester» tenkte hun først «wow, for en ære å bli spurt».

- Det er jo ingen selvfølge, og ganske få som får muligheten hvert år. Jeg hadde så lyst til å si ja med en gang, men så har jeg også en familie hjemme som jeg måtte ta noen runder med, for å se om vi faktisk fikk det til, forklarer hun, og legger til:

- Det ble tommel opp, god stemning og alle begynte å glede seg litt.

BLOD: Her går det galt for danseren Nadya Khamitskaya Andersen i «Mesternes Mester». Video: NRK/Steffen Pettersen Vis mer

I forkant av deltakelsen ønsket «Linka» at kroppen skulle tåle mest mulig. Hun hadde et solid grunnlag fra karrieren, men etter flere fødsler tok hun grep for at hun skulle være godt forberedt til NRK-konkurransen.

- Jeg valgte å legge inn høyere doser med systematisk trening, forklarer hun.

La opp

Som nevnt ble håndballstjernen kåret til verdens beste håndballspiller i 2009 av Det internasjonale håndballforbundet. Ni år senere kom beskjeden om at hun hadde valgt å legge karrieren på hylla.

- For meg var det en riktig avgjørelse. Jeg var veldig fornøyd. Jeg hadde vært med på det jeg ønsket, og krysset av drømmer og opplevelser og vunnet alt jeg kunne vinne både personlig, men også med lag, forteller hun om avgjørelsen, og fortsetter:

VERDENS BESTE: Linn-Kristin har vunnet det mange bare kan drømme om som håndballspiller. Foto: Geir Olsen/NTB
VERDENS BESTE: Linn-Kristin har vunnet det mange bare kan drømme om som håndballspiller. Foto: Geir Olsen/NTB Vis mer

- Jeg kjente jeg hadde lyst til å bruke mer tid som mamma og andre ting, og jeg er en person som ikke gjør ting halvveis. Så for meg ble det veldig feil å gå ned på kvaliteten for å være med på alt.

Privat er 37-åringen gift med Einar Riegelhuth Koren, som hun har fått tre barn med: Lotte, Pelle og Lasse.

- Det ble naturlig for meg at jeg ønsket å prioritere annerledes, være takknemlig for det jeg har oppnådd, og glede meg til neste kapittel - skadefri. Og det har jeg ikke angret på. Det har føltes helt riktig.

Det er klart for en ny sesong av «Mesternes Mester», og allerede i første konkurranse «90-graderen» blir den gamle rekorden knust. Video: NRK/Rød Løper Vis mer

«Linka» som mamma

Riegelhuth Koren beskriver familien som en femmerbande som har det veldig fint sammen, og at det er viktig for dem å stille opp for barna.

- Folk må gjøre det som er riktig for seg, og for meg og oss føltes det helt riktig og var en naturlig prioritering. Og så kunne jeg tenke annerledes på business, og prioritere tide litt annerledes i for eksempel helger. Jeg har kunnet gjøre mer hjemme, men også de små øyeblikkene i hverdagen med barna som jeg setter veldig stor pris på, forklarer hun.

- Hvordan er du som mor, Linn-Kristin?

- Jeg ser på meg selv som en omsorgsfull og leken mamma. En mamma som liker å være til stede i øyeblikket og som er ganske god til å sette pris på små ting. Jeg trenger ikke så mye for at ting er fint. Samtidig så tror jeg nok jeg er en glad, sprudlende og positiv mamma, som prøver å heie og bygge barna til å tørre å prøve og finne ut hva de har lyst til.

Det blir et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» når Bjørn Einar Romøren forteller om kreften. Video: NRK Vis mer

Mer oppmerksomhet

Selv om familien naturligvis har fått mye av tiden til håndballstjernen etter at hun la karrieren på hylla, har hun også brukt tiden på jobb.

- Jeg har vært heldig og hatt Linkaway som min egen business parallelt med karriere og etterpå. Nå er jeg i gang med nytt konsept hvor vi ønsker å bygge en global læringsplattform for sosial bærekraft og kultur, bygget på verdier og metoder fra idretten, og gjøre det tilgjengelig for alle. Jeg vil hjelpe så mange som mulig til å få ut sitt potensial. Idretten er så mye mer enn et resultat - noe «Mesternes mester» også bygger på.

Som en av verdens største håndballstjerner fikk «Linka» naturligvis mye oppmerksomhet for sine prestasjoner og liv generelt. At den oppmerksomheten nå kommer gradvis tilbake i forbindelse med NRK-deltakelsen er hun ikke bekymret for.

- Det er helt naturlig og ikke så mye jeg tenker på. Det har vært en naturlig del av hverdagen, og jeg er meg, sånn er det. Jeg er den jeg er og har ikke endret meg. Jeg tar vare på de rundt meg, og det er det som er viktig for meg, forklarer hun.

LES OGSÅ: - Trives ikke så godt alene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer