Therese Johaug:

Slik er hennes nye liv

Treningsrutinene har sklidd litt ut for den tidligere toppidrettsutøveren.

LA OPP: Therese Johaug har levd livet etter at hun la opp som skiløper. Foto: Gorm Kallestad / NTB
LA OPP: Therese Johaug har levd livet etter at hun la opp som skiløper. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Skal man tro Instagram-profilen hennes, ser det ut til at Therese Johaug (34) har nytt livet til det fulleste etter at hun la opp som skiløper tidligere i år.

Nå deler hun ytterligere detaljer om hvordan tiden er etter at hun gikk fra toppidrettsutøver Therese Johaug til «bare» Therese Johaug. Det gjør hun i podkasten «Åpen Journal» med Katarina Flatland (33) og Harald Dobloug (32).

- Therese «back in the days»

Her kan hun fortelle at hun har hatt en veldig fin sommer og at det var fint å endelig kunne gjøre ting uten å tenke på konsekvensene av det.

LINDMO: Therese Johaug og Nils Jakob Hoff gjester Lindmo hvor de åpent og ærlig forteller om øyeblikket den positive dopingprøven kom. Video: NRK / Lindmo. Vis mer

- Jeg har aldri kunne vært impulsiv, reist på jentetur til Ibiza eller Cannes, eller dratt til Frankrike på sommeren før. Så innerst inne kjenner jeg at det her var helt, helt rett og det er en veldig god følelse å sitte med nå, sier hun og legger til at hun ikke angrer.

På spørsmål fra programleder Harald Dobloug om hun har en noe forsinket erfaring på dansegulvet, ler hun litt.

- Ja, så jeg er litt sånn Therese «back in the days» på dansegulvet, jeg er ordentlig russ. Det er en grunn til at jeg i vår fikk min egen russelåt. Jeg har festa, jeg har kost meg og jeg har gjort ting jeg ikke har gjort før.

Se og Hør har vært i kontakt med Therese Johaugs manager Jørn Ernts, som opplyser at Johaug ikke har noe å kommentere utover det som blir sagt i podkasten.

Treningen har sklidd ut

Etter at Johaug la opp som toppidrettsutøver i år kan hun fortelle at hun har lagt merke til en spesiell ting. Hun har nemlig fått veldig mye mer tid enn før etter at hun har trappet ned på treningsregimet.

RIVALER: Etter det siste verdenscuprennet i Falun prøver både Therese Johaug og hennes svenske rival, Frida Karlsson, å imitere hverandre. Video: Expressen. Vis mer

- Når jeg ikke trener så mye har jeg ganske mye tid til andre ting. Sånn som i morges - jeg våkner jo halv sju og så regna det skikkelig ute, så jeg bare «nei det her gidder jeg ikke, jeg gidder ikke ut og trene nå» (...) og når klokka er kvart over ni så føler jeg at jeg har vært oppe i en evighet. Da skjønner jeg kanskje hvor mye tid jeg har brukt på trening, forberedelser før trening og etter trening.

Hun legger til at treningsrutninene har sklidd veldig ut, og nesten er overraska over at hun, som er så glad i å trene, ikke trener mer nå enn hun har gjort tidligere.

Selv tror hun det kommer av at hun ikke lenger har en målsetting med treningen, og at det ikke lenger spiller noen rolle om hvilken form hun er i.

KLAR TALE: Caitlyn Jenner kommenterte det kontroversielle lovforslaget i USA som forbyr transbarn i å delta i idrett med kjønnet de identifiserer seg med, noe som fikk flere til å se rødt. Video: NTB, TMZ, Dagbladet TV. Foto: AP Photo/Damian Dovarganes, File Vis mer

I mars gjestet Johaug og forloveden, tidligere roer og «Mesternes mester»-vinner Nils Jakob Hoff (37) NRK-programmet «Lindmo».

Der kunne Hoff avsløre at han var litt nervøs for hvordan skistjerna kom til å takle hverdagen uten toppidretten.

- Jeg er veldig nervøs for akkurat det. Tenk all den energien hun har, som hun får ut med å gå på ski fem timer om dagen. Den skal nå fokuseres hjem. Og på hva? Vi kommer til å få det reneste huset i verden. Det blir hull i gulvet fordi det vaskes så mye, fortalte han lattermildt da.

LES OGSÅ: Gikk nesten glipp av sønnens fødsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer