Elin Tvedt:

Slik er hennes nye liv

Tv-profilen går en helt annen karrierevei.

SØKTE STUDIEPLASS: Elin Tvedt er nå klar for en ny retning. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør
SØKTE STUDIEPLASS: Elin Tvedt er nå klar for en ny retning. Foto: Bent Are Sigvaldsen / Se og Hør Vis mer
Publisert

Elin Tvedt (47), eller «Hele Norges vær-Elin» som hun ble omtalt som på 1990-tallet, har vært en kjent tv-profil i mange år. Som TV 2s væranker ble hun rikskjendis nærmest over natten.

Siden har hun også vært programleder i «71 grader nord», gitt ut bok og deltatt i «Skal vi danse». I 2016, etter 20 år i rampelyset, forlot hun TV 2.

Tvedt har de senere årene bodd i hjembygda Ølen i Rogaland sammen med barna Milla (13) og Mikkel (10).

Mistet jobben

Hun oppga den lange reiseveien til og fra Bergen, samt turnusarbeid, som årsaker til at hun ga seg som værdame for andre gang.

- Jeg har vært mye borte fra barna, men ikke lenge borte. Da de var mindre hadde jeg en del dårlig samvittighet da jeg dro på jobb i Bergen. Jeg har hatt dårlig samvittighet fordi jeg ikke var nok hjemme og fordi jeg ikke var nok på jobb. Det håper jeg å slippe nå som jeg skal jobbe for meg selv, sa hun til Dagbladet den gang.

Elin Tvedt, Janne Formoe, Kari Traa, Line Verndal, Lilli Bendriss, Suzanne Aabel, Emilie "Voe" Nereng, Sophie Elise Isachsen og Ida Fladen intervjues om kjolene for den spesielle kvelden. Vis mer

Fram til coronapandemien lammet verden jobbet hun blant annet i et reiseselskap, men mistet altså jobben.

Til VG pluss fortalte hun i fjor at hun hadde begynt å studere, da regjeringen innførte en midlertidig ordning om å studere samtidig som man mottar dagpenger. Da ble det sykepleien ved Høyskolen på Vestlandet.

I tvil

Til den gamle arbeidsgiveren TV 2 gir hun nå en oppdatering på sitt nye liv, og forteller blant annet at hun er midt i en eksamensperiode.

- Jeg har hatt et ønske om å være en formidler for god helse - både fysisk og psykisk, sier hun til «God kveld Norge».

Det har ikke lykkes Se og Hør å få en kommentar fra Tvedt.

Hun forklarer blant annet at hun har blitt inspirert av sykepleieryrket etter innsatsen under corona.

- Sykepleierne er noen av mange helter vi har under denne pandemien, sier hun til kanalen.

Tvedt avslører også at hun var i tvil før hun trykket «send» på søknaden, og at grunnen blant annet var økonomien med to barn. Likevel var det framtidige jobbmuligheter og sjansen til å bidra til samfunnet som tippet vektskåla. Siden har hun ikke angret.

TABBE: Midt i en dirketesending går det galt for meteorolog Jennifer McDermed. Reporter: Maja Walberg Klev. Video: KameraOne/Fox9 Vis mer

Hun ser imidlertid ikke bort fra at hennes lange medieerfaring kan komme til nytte i fremtiden.

- Kanskje jeg kan kombinere TV og helse, hvem vet, sier hun.

Familieliv på Vestlandet

Tvedt og faren til barna, Torgeir Steinsø, gikk som kjent fra hverandre i 2014.Tv-profilen fant kjærligheten igjen i 2016 med «Jakten på kjærligheten»-bonden Kjartan Bergsvåg, men også dette tok slutt.

Det later imidlertid til at Tvedt trives med tilværelsen som alenemamma. På Instagram deler hun innimellom glimt fra familielivet på Vestlandet, selv om hun holder barna skjermet fra offentligheten.

«Mai er så fin synes jeg. Den har i disse 14 dager inneholdt ferdighetstrening i kirurgiske sår, gitt meg min første tenåring og nå har vi en langhelg som bare er i startgropa med bading, grilling og 17. mai. Og tanken på at corona snart er ferdig gjør at det kribler litt overalt», skrev hun på Instagram i helgen.

LES OGSÅ: - Jeg går rundt med konstant dårlig samvittighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer