Marit Bjørgen:

Slik er hennes nye liv

Langrennsdronningen føler seg ferdig med livet i rampelyset.

AVSLAPPET MARIT: Marit Bjørgen var til stede på Tinestafetten på Bislett stadion i Oslo tirsdag. Nå ser hun frem til en rolig sommer. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
AVSLAPPET MARIT: Marit Bjørgen var til stede på Tinestafetten på Bislett stadion i Oslo tirsdag. Nå ser hun frem til en rolig sommer. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): For en drøy måned siden kom beskjeden om at hele Norges Marit Bjørgen (38) hadde bestemt seg for å legge skiene på hylla som profesjonell langrennsløper.

Da hun bestemte seg for å legge opp, var det som den vinterolympieren som har tatt flest medaljer i løpet av sin karriere.

Det var under OL i Pyeongchang i februar at Bjørgen ble historisk, etter at hun hanket inn gullet på tremila - og passerte Ole Einar Bjørndalen og Bjørn Dæhlie på medaljestatistikken.

Nei til «Mesternes mester»

I ukene som har gått siden Marit Bjørgen gikk sitt siste skirenn som profesjonell langrennsutøver, under NM i Alta i starten av april, har livet hennes begynt å forandre seg.

I et intervju med Dagbladet forteller Bjørgen at hun har fått tilbud om å delta i både «Mesternes mester» og kjendisutgaven av «71 grader nord» - men at hun har takket nei til begge:

- Jeg har ikke så behov for å konkurrere og i hvert fall ikke være i rampelyset. Jeg vil trekke meg litt tilbake og ikke ha så mye oppmerksomhet rundt meg selv. Jeg er ei beskjeden jente som ønsker å nyte livet med mine nærmeste, sier Bjørgen til avisen.

Den pensjonerte langrennsstjernen har sønnen Marius (2) med samboer Fred Børre Lundberg (48), og det å få mer tid til familien var en av grunnene til at hun valgte å legge opp etter vinterens sesong.

- Jeg har også en liten gutt hjemme som skjønner mye mer, og som jeg vil være mer sammen med. Den tiden får jeg aldri igjen, sa ettbarnsmoren til NRK i april.

KOSTE SEG I SOLA: Kjetil Jansrud (t.h) og Marit Bjørgen var med på en konkurranse, som Jansrud vant, under Tinestafetten på Bislett stadion i Oslo tirsdag.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KOSTE SEG I SOLA: Kjetil Jansrud (t.h) og Marit Bjørgen var med på en konkurranse, som Jansrud vant, under Tinestafetten på Bislett stadion i Oslo tirsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Gleder seg til lange frokoster

Den siste tiden har Marit Bjørgen dermed hatt hovedfokus på familien, mens trening og langrenn er blitt mindre viktig. Hun har i tillegg fått reise til Afrika sammen med SOS-barnebyer.

I et intervju med Aftenposten forteller hun at det har blitt veldig lite trening de siste ukene, noe hun merket følgene av så sent som i helgen:

- Jeg løp Holmenkollstafetten sist helg og da merket jeg at det ikke var helt som før. Men jeg skal komme meg i trening igjen med tiden, sier Bjørgen.

38-åringen legger til at hun gleder seg til noen bedagelige sommermåneder, og en hverdag som ikke lenger må planlegges rundt flere daglige treningsøkter.

- Det skal bli en flott sommer. Jeg har elsket det jeg har gjort, men jeg ser frem til en roligere hverdag, til det å kunne våkne sent og spise en lang frokost uten å tenke på at jeg skal ut og trene.

Saken fortsetter under bildene.

TID MED MARIUS: Marit Bjørgen ser frem til å få mer tid med sjarmtrollet Marius. Her er de to avbildet sammen i Livigno i Italia i 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
TID MED MARIUS: Marit Bjørgen ser frem til å få mer tid med sjarmtrollet Marius. Her er de to avbildet sammen i Livigno i Italia i 2017. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
FIN FAMILIE: Fred Børre Lundberg og sønnen Marius avbildet sammen på Marit Bjørgen-rennet på Støren i midten av april. Foto: Andreas Fadum
FIN FAMILIE: Fred Børre Lundberg og sønnen Marius avbildet sammen på Marit Bjørgen-rennet på Støren i midten av april. Foto: Andreas Fadum Vis mer

«Velkommen til virkeligheten»

Overfor Dagbladet legger langrennsesset imidlertid ikke skjul på at det kan tenkes at hun returnerer til langrennssporten etterhvert, for eksempel som trener på landslaget eller som trener for yngre utøvere.

Per i dag er Bjørgen imidlertid mest opptatt av å bruke god tid på å virkelig finne ut hva hun har lyst til å drive med fremover.

- Nå ser jeg fram til en ny fase i livet, en roligere fase hvor jeg slipper å trene to ganger hver dag og være så systematisk på den biten, sier hun til avisen, og legger til:

- Det er som Fred Børre sier: «Velkommen til virkeligheten», sier Bjørgen lattermildt.

Tidligere har Marit Bjørgen vært flink til å rose samboerens hjelp og støtte.

- Fred Børre har betydd mye i de tyngre periodene. Uten ham hadde det ikke gått. Han vet hvordan det er å være toppidrettsutøver, og han har gitt meg den nødvendige roen og selvtilliten jeg trengte da det gikk trått, sa hun til Se og Hør i forkant av vinter-OL.

LES OGSÅ: Ble stoppet i sikkerhetskontrollen etter Gullruten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer