Carrie Symonds og Boris Johnson:

Slik er hennes nye liv som «førstedame»

Dette er de ekstreme reglene 31-åringen må følge.

NY FØRSTEFRUE: 31 år gamle Carrie Symonds er kjæresten til Storbritannias nye statsminister, Boris Johnson. Med det nye livet som «førstedame» følger det også et sett med nye regler og rutiner som 31-åringen må tilpasse seg. Foto: Privat
NY FØRSTEFRUE: 31 år gamle Carrie Symonds er kjæresten til Storbritannias nye statsminister, Boris Johnson. Med det nye livet som «førstedame» følger det også et sett med nye regler og rutiner som 31-åringen må tilpasse seg. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke ble det klart at det var den frittalende politikeren Boris Johnson (55) som ble valgt ny statsminister i Storbritannia etter at Theresa May gikk av etter to år i statsministerstolen.

Da Johnson tok over, fikk også hans 24 år yngre kjæreste, PR-rådgiveren Carrie Symonds (31) mye oppmerksomhet, blant annet på grunn av den store aldersforskjellen mellom de to.

Hun har nå rukket å være landets «førstedame» en knapp uke.

Forrige tirsdag flyttet paret inn i statsministerboligen Downing Street 10 i London sentrum - og med det ventet en ny tilværelse for Symonds, som tidligere har levd et tilbaketrukket liv som PR-rådgiver.

For det skorter ikke på forandringer for Symonds. Det er nemlig en rekke nye regler og rutiner 31-åringen nå må tilpasse seg som Storbritannias nye «førstedame».

Den britiske avisa The Sun skriver at hun er nødt til å forholde seg til en rekke bisarre regler nå som hun har flyttet inn på Londons kanskje mest berømte adresse.

HAR FLYTTET INN: I starten av forrige uke flyttet Johnson og kjæresten inn i den berømte statsministerboligen midt i London sentrum. Foto: NTB Scanpix
HAR FLYTTET INN: I starten av forrige uke flyttet Johnson og kjæresten inn i den berømte statsministerboligen midt i London sentrum. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kan ikke forlate huset alene

Det mest oppsiktsvekkende er kanskje at 31-åringen aldri får lov til å forlate statsministerboligen alene.

Dersom hun skal ut av huset, er hun nødt til å bli fulgt av sikkerhetspersonell - uansett hvor hun skal.

Ifølge den britiske magasinet The Spectator skal sikkerhetsvaktene ha fulgt Englands tidligere førstefrue, kona til Tony Blair, Cherie Blair overalt da hun hadde rollen - til og med på apoteket. Dette må altså også Boris Johnsons kjæreste blir.

STOLT KJÆRESTE: Symonds må ta hensyn til en rekke regler nå som hun flytter inn på Storbritannias kanskje mest kjent adresse. Foto: NTB Scanpix
STOLT KJÆRESTE: Symonds må ta hensyn til en rekke regler nå som hun flytter inn på Storbritannias kanskje mest kjent adresse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

The Sun skriver også at Symonds ikke vil ha anledning til å kjøre sin egen bi. Dersom 31-åringen får lyst til å ta en kjøretur, må det skje med en av statsministerboligens offisielle biler - og naturligvis med egen sjåfør bak rattet.

Noe annet den unge PR-rådgiveren er nødt til å finne seg i - er at det vil bli lagt begrensninger på hva hun kan kjøpe i butikken - særlig når det kommer til klær. Det er nemlig mer eller mindre et krav at kvinnene i statsministerboligen bruker klær som er laget i Storbritannia - slik at hun ikke blir anklaget for å gå til «krig på den britiske moteindustrien», ifølge The Spectator.

Det er kanskje ikke så rart i disse Brexit-tider - når kjæresten hennes Boris Johnson har påtatt seg ansvaret for å få Storbritannia ut av EU en gang for alle.

FULGTE MED: 31-åringen fulgt nøye med da kjæresten Boris Johnson holdt sin første tale som Storbritannias statsminister. Foto: NTB Scanpix
FULGTE MED: 31-åringen fulgt nøye med da kjæresten Boris Johnson holdt sin første tale som Storbritannias statsminister. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ikke lov å ta bilder

Briter som er så heldige å møte landets nye «førstedame» vil kanskje bli fristet til å ta en selfie med 31-åringen - men da vil de nok bli skuffet. Ifølge The Sun er det nemlig ikke lov å ta bilder inne i den berømte statsministerboligen.

Det er nemlig kun lov med offisielle bilder inne i Downing Street 10 - noe som gjør at Symonds ikke har lov til å legge ut bilder fra innsiden av boligen for eksempel i sosiale medier.

Det er en årlig tradisjon at den britiske statsministeren og vedkommendes make blir invitert til å overnatte hos dronning Elizabeth (93) på hennes landsted Balmoral i Skottland. Det skjer som regel i august hvert år.

Ifølge The Sun er det ikke tatt noen endelig beslutning om Boris Johnson og kjæresten skal besøke dronningen år - men dersom de gjør det, kan de ikke regne med å få overnatte i dronningens overdådige slott i Skottland.

Ifølge Express er det bare gifte par som får lov til å overnatte på monarkens eiendommer. Det betyr at Boris Johnson og kjæresten blir pent nødt til å reise hjem igjen til Downing Street 10 hvis de besøker dronningen i Skottland denne sommeren.

PR-RÅDGIVER: Symonds jobber til vanlig som PR-rådgiver. Forholdet hennes til Storbritannias nye statsminister ble kjent for kort tid siden. Foto: NTB Scanpix
PR-RÅDGIVER: Symonds jobber til vanlig som PR-rådgiver. Forholdet hennes til Storbritannias nye statsminister ble kjent for kort tid siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fyllebråk bekrefter forholdet

31 år gamle Symonds har ikke akkurat fått god tid på seg til å varme opp til å bli Englands nye «førstedame», og man kan trygt si at hun ble kastet inn i rollen.

31-åringen var ganske ukjent for det britiske folk frem til juni år - da forholdet hennes til Johnson ble bekreftet etter en ordensforstyrrelse hvor politiet ble tilkalt.

I midten av juni skrev flere britiske medier at politiet ble tilkalt til Boris Johnsons bolig, sør i London.

Naboer hadde hørt krangling, skriking og tallerkener som gikk i tusen knas, og ble bekymret. The Guardian var blant mediene som hørte opptak fra adressen, og det ble hevdet at Johnson uttalte at han nektet å forlate boligen.

Fram til det tidspunktet hadde britisk presse bare spekulert på om han og Symonds faktisk var kjærester, eller om de bare hadde et profesjonelt forhold. At de to faktisk bodde sammen, ble sett på som sikkert bevis for førstnevnte påstand.

Etter hvert ble det imidlertid klart at de to var et par - og det bare et halvt års tid etter at Johnson valgte å skille seg fra Marina Wheeler, som han hadde vært gift med i 25 år.

LES OGSÅ: Kjæresten reagerte uventet på frieriet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer