«Tiger King»-John til Se og Hør:

Slik er hans nye liv

Joe Exotics eksmann har fått livet snudd på hodet.

NYTT UTSEENDE: John Finlay er ikke til å kjenne igjen fra «Tiger King». Foto: Privat
NYTT UTSEENDE: John Finlay er ikke til å kjenne igjen fra «Tiger King». Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Obs, spoilere i vente!

På bare en uke føk «Tiger King» til topps på Netflix, og «alle» prater om den sjokkerende dokumentarserien.

Her får man et dypdykk i villkatt-miljøet i sørligere deler av USA, og hovedkarakteren Joe Exotic og hans omgangskrets' hærskare av unike personligheter.

Blant dem er John Finlay, som var én av Exotics flere ektemenn. Finlay har nå lagt hele dyreparken Greater Wynnewood Zoo bak seg - og livet han den gang levde.

Det forteller han i en e-post til Se og Hør.

- Jeg har det fantastisk. Jeg er omringet av bra mennesker i livet mitt, og jeg tar hver dag som den kommer. Aldri på en million år trodde jeg at jeg skulle prate med noen fra en norsk avis, skriver han.

Ugjenkjennelig

Ikke bare har han lagt livet i parken, eksmannen og villdyr bak seg, han har også fått et helt nytt utseende.

Mange bet seg merke i at det knapt var noen tenner igjen i munnen hans i serien, men nå smiler han med en rett rad av hvite tenner, som han fikk ordnet i fjor sommer.

MANGLET TENNER: Slik ser John Finlay ut i Netflix-dokumentaren. Foto: Netflix
MANGLET TENNER: Slik ser John Finlay ut i Netflix-dokumentaren. Foto: Netflix Vis mer

Til tross for at han er åpen om å ha misbrukt metamfetamin i serien, avviser han at skadene på tennene kom som følge av det. Til TMZ hevder han at tennene hans var skadet før misbruket, grunnet genetiske årsaker.

Til Se og Hør forteller han at han har vært rusfri i seks år, og at han er misfornøyd med måten han er fremstilt på i «Tiger King».

- Jeg var fremstilt som en skikkelig rusmisbruker i serien, og jeg tror det er en vanlig misoppfatning at det er sånn jeg er, sier han.

Han mener det er flere feil i dokumentarserien, og at han ikke var den eneste som ble framstilt feil. Han er likevel takknemlig for støtten som har kommet som følge av den.

Vil motivere ungdom

Finlay håper å kunne bruke erfaringen sin med rus, og det å legge det livet bak seg, til å motivere ungdom som sliter.

- Jeg ser frem til å jobbe med ungdom, så snart coronavirus-krisen er over, og å advare dem mot farene ved narkotika. Jeg vil ta sikte på å inspirere andre der ute til å vite at det er et liv uten narkotika, som bringer så mye klarhet og perspektiv, fortsetter han.

Nå smiler han som aldri før, og har til og med forlovet seg på nytt. I slutten av serien får man vite at han har forlovet seg og venter barn med resepsjonisten på GW Zoo, Amber. Nå har han imidlertid funnet lykken med en annen kvinne - Stomey Sanders.

- Jeg har vært med min utrolig fantastiske forlovede i over et år nå. Hun har vært en stor støtte og en klippe for meg under orkanen «Tiger King» har brakt med seg, og den uventede interessen i meg og mitt liv. Hun er ingenting annet enn utrolig, forteller Finlay.

Kuttet kontakten med Joe Exotic

Han jobber nå som sveiser. Eksmannen sitter bak murene etter å ha blitt dømt for dyremishandling og å planlegge leiemord. De har ikke lenger noen form for kontakt.

- Det har jeg ikke, og det ønsker jeg heller ikke på dette punktet i livet. Jeg ser fram til fremtiden, og å holde meg på den positive ruten jeg er på, skriver han.

Netflix-serien «Tiger king» har tatt verden med storm. Vis mer

Finlay har også gjennom fansiden sin på Facebook over 30 000 følgere, og han forteller at mange av seerne har gitt ham støtte og ros.

- Det er den nye normalen for meg, og jeg jobber hardt for å tilpasse meg samtidig som jeg vedlikeholder kjerneverdiene jeg har jobbet så hardt for å bygge de siste årene. Jeg er så takknemlig for all fansen av serien, og for all kjærligheten de har sendt meg på siden min. Det er virkelig fantastisk, avslutter han.

LES OGSÅ: Ansikt til ansikt med stalker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer