«Exit»:

Slik er «Exit»-skuespillerne helt privat

Slik lever skuespillerne i NRKs nye braksuksess.

FORTELLER SANNHETEN: Tobias Santelmann gjester ukens «Senkveld med Helene og Stian», og der forteller han blant annet om den store snakkisen etter NRK-serien «Exit». Video: TV 2 / NRK / Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NRK-serien «Exit» har fått mye oppmerksomhet siden serien hadde premiere fredag 27. september. Over 700 000 nordmenn har hittil sett dramaserien som tar for seg skyggesidene ved Oslos finansliv, bestående av prostitusjon, kokain, psykiske problemer og utroskap.

Serieskaperne var raskt ute med å fortelle at de fleste av seriens historier er hentet fra virkeligheten. «Exit» er basert på anonyme intervjuer med fire menn som er knyttet til det norske finansmiljøet.

Etter seriens premiere har serien både blitt hyllet og kritisert. Noen har ment at NRKs nye dramasatsing er en skremmende realistisk skildring, mens andre har ment at fremstillingen er betydelig overdrevet.

De fire hovedrolleinnehaverne Jon Øigarden (48), Pål Sverre Hagen (38), Tobias Santelmann (39) og Simon Berger (40) gestalter den rike guttegjengen i «Exit» - som virker å være mer opptatt av utagerende festing enn familieliv og samfunnets konvensjoner.

De er alle kjente og etablerte skuespillere, og «Exit»-suksessen har uten tvil bidratt til å øke oppmerksomheten rundt de fire mennene ytterligere.

«EXIT»: De har penger, karriere og familie. Men de kjeder seg. Mørk og sjokkerende serie fra Oslos finansverden. Video: NRK/Rød Løper Vis mer

Svensk familiefar

Den folk her hjemme i Norge muligens har minst kjennskap til, er svenske Simon Jönsson Berger (40). Tidligere har han vært å se i «Torka aldrig tårar utan handskar», som gikk på NRK. Han har også en lang karriere på teaterscenen bak seg.

STJERNE: Simon J. Berger spilte Paul i «Torka aldrig tårar utan handskar» i 2011, som gikk på NRK. Foto: Peter Cederling / SVT
STJERNE: Simon J. Berger spilte Paul i «Torka aldrig tårar utan handskar» i 2011, som gikk på NRK. Foto: Peter Cederling / SVT Vis mer

40-åringen fra Stockholm spiller karakteren Adam i «Exit», en mann med oppheng i dyre biler, kokain og penger. Han er i serien sammen med Hermine, som spilles av Agnes Kittelsen.

Sammen utgjør de et nokså bisart par. Uten å avsløre for mye fra serien, kan ekteskapsproblemene deres trygt sies å være en rød tråd gjennom alle episodene.

TURBULENT: Ekteskapet mellom Hermine (Agnes Kittelsen) og Adam (Simon J. Berger) er svært turbulent i serien. Det er det flere grunner til. Foto: Freemantle / NRK
TURBULENT: Ekteskapet mellom Hermine (Agnes Kittelsen) og Adam (Simon J. Berger) er svært turbulent i serien. Det er det flere grunner til. Foto: Freemantle / NRK Vis mer

Berger var tidligere denne uka på besøk hos «Dagsrevyen», der han fortalte at han, heldigvis, ikke er som rollen han spiller på TV. Han kan derimot kjenne seg igjen i flere elementer, som jaget etter å ha det nyeste.

Mens Adam på sin side «alltid» må ha den nyeste Porschen, er Berger tilfreds med å ha nye hodetelefoner og den nyeste mobilen. Generelt sett ser han på karakteren sin med en slags medlidenhet. De fyller tilværelsen med kvinner, privatfly, dyr vin og kokain.

MED REGISSØREN: Her er den svenske skuespilleren med regissør Øystein Karlsen. Foto: NTB Scanpix
MED REGISSØREN: Her er den svenske skuespilleren med regissør Øystein Karlsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Når man mener at det er maks på hva livet har å tilby, har man mistet mye, sa han.

Privat er det lite man vet om Berger. 40-åringen uttaler seg sjelden om det, men har sagt overfor Nettavisen at han har en datter hjemme i den svenske hovedstaden. Opplysninger fra Instagram og offentlige registre viser at han bor i samme leilighet som en kvinne, som trolig er hans kjæreste. Det har han derimot valgt å ikke uttale seg om.

Se dette innlegget på Instagram

Svarta havet.

Et innlegg delt av Simon J Berger (@simonjberger)

Møtte kjæresten på do

En av de andre skuespillerne som det norske folk derimot har stiftet bekjentskap med for lenge siden, er Tobias Santelmann (39).

Han gikk ut fra Statens Teaterhøgskole i 2006, og har siden den gang medvirket i en rekke store filmer og TV-produksjoner, deriblant den berømte filmen «Kon-Tiki» fra 2012.

Han har også spilt i dramaproduksjoner som «Frikjent», «Kampen om tungvannet» og «Grenseland». Han fikk også stor oppmerksomhet for rollen som Tjostolv Moland i filmen «Mordene i Kongo», hvor han spilte med kameraten Aksel Hennie (43).

VELLYKKET FINANSMANN: Tobias Santelmann spiller den vellykkede finansmannen Henrik, som har både kone og barn. På fritida liker han prostituerte, kokain og høy fart. Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle / NRK
VELLYKKET FINANSMANN: Tobias Santelmann spiller den vellykkede finansmannen Henrik, som har både kone og barn. På fritida liker han prostituerte, kokain og høy fart. Foto: Ingeborg Klyve / Fremantle / NRK Vis mer

I «Exit» spiller han firebarnsfaren Henrik som i første episode stikker en kniv gjennom en soveromsdør og treffer øret til en prostituert kvinne som blir merket for livet. Det ble fort klart at Santelmanns karakter først og fremst er opptatt av rus og ansvarsfraskrivelse fremfor tradisjonelt familieliv.

Santelmann lever imidlertid en langt roligere tilværelse enn sin rollefigur. På privaten er han kjæreste med tidligere VG-journalist Jennifer Bråthen (41). De ble foreldre til en liten jente i 2015, som fikk navnet Alba.

Paret går for å være svært private, og Santelmann har tidligere uttalt at han trives med en anonym tilværelse. Han har likevel i et intervju fra 2015 røpet historien om hvordan han traff kjæresten Jennifer - noe som foregikk på et noe utradisjonelt vis.

Det skjedde nemlig ved en tilfeldighet på fellesdoen på Torshovteatret.

KJÆRESTER: Tobias Santelmann er kjæreste med tidligere VG-journalist Jennifer Bråthen. I 2015 fikk de datteren Alba sammen. Foto. Tore Skaar / Se og Hør
KJÆRESTER: Tobias Santelmann er kjæreste med tidligere VG-journalist Jennifer Bråthen. I 2015 fikk de datteren Alba sammen. Foto. Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

- Jeg står på toalettet da jeg hører en dame krangle med en fyr om køplasseringen. «Men kjæresten min er her inne», sier hun, banker på og jeg, litt fortumlet, slipper henne inn. Hun smetter inn og ber meg snu meg. Hun gjør det hun må, mens jeg står og stirrer i doveggen. Så da vi kom ut, måtte vi spille kjærester. Det var første gang vi møttes, forklarte Santelmann til magasinet MANN i 2015.

Noen uker etterpå møttes de nok en gang ved en tilfeldighet - og det ble starten på kjæresteeventyret.

FINANSDRAMA: Dramaserien Exit er en ny storsatsning på NRK, basert på historiene til fire menn fra det norske finansmiljøet.Trailer: NRK Vis mer

Giftet seg i hemmelighet

38 år gamle Pål Sverre Hagen spiller rollen som William i serien - en fyr som i løpet av serien utvikler psykoser og alvorlige psykiske problemer som følge av langvarig rusmisbruk. Rollefiguren hans ser mennesker som ikke eksisterer og døyver smerten med alkohol og kokain.

LEVER TILBAKETRUKKET: Pål Sverre Hagen spiller en ustabil fyr i NRKs nye braksuksess. I virkeligheten lever han en svært rolig tilværelse med kona Evelyn. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LEVER TILBAKETRUKKET: Pål Sverre Hagen spiller en ustabil fyr i NRKs nye braksuksess. I virkeligheten lever han en svært rolig tilværelse med kona Evelyn. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

De fleste husker ham kanskje for rollen som Thor Heyerdahl i «Kon-Tiki» fra 2012, som dreier som om «Kon-Tiki»-ekspedisjonen i Stillehavet fra 1947. Han har også spilt i en rekke dramaserier, i tillegg til å ha rollen som Roald Amundsen i storfamilien «Amundsen» fra tidligere i år.

I likhet med sin skuespillerkollega Tobias Santelmann, holder også Hagen en svært lav profil hva gjelder eget privatliv. Han har ingen profil på Instagram, og gir sjelden intervjuer om eget privatliv med pressen, men i februar 2016 kunne VG melde at 38-åringen hadde giftet seg med sin svenske kjæreste Evelyn.

Bryllupet foregikk i all hemmelighet utenfor Malibu i California i en rolig utendørsseremoni. To år i forveien - i desember 2014 - ble paret foreldre til en liten jente, og i forbindelse med fødselen flyttet paret til Stockholm hvor de etablerte seg som en familie på tre.

KOLLEGER: Jon Øigarden og Simon J. Beger lever helt andre liv enn hva rollefiguerene deres gjør på skjermen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KOLLEGER: Jon Øigarden og Simon J. Beger lever helt andre liv enn hva rollefiguerene deres gjør på skjermen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Var ikke interessert i kona

Jon Øigarden (48) er den fjerde i guttegjengen som handlingen i «Exit» kretser rundt. Han har spilt i en rekke filmer og TV-produksjoner siden han gikk ut fra Statens Teaterhøgskole og har markert seg som en profilert skuespiller. I «Exit» spiller han den eldste mannen i gjengen - Jeppe - som flere ganger gjennom serien bedyrer at han er eldst og har mest erfaring blant gutta.

FAMILIELIV: Jon Øigarden lever et etablert familieliv med kona Caroline og tre barn. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
FAMILIELIV: Jon Øigarden lever et etablert familieliv med kona Caroline og tre barn. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer

Blant annet har han medvirket i en rekke dramaproduksjoner, blant annet «Berlinerpoplene», «Mammon», «Vikingane» og «Halvbroren». 48-åringen er oppvokst på Grefsen i Oslo. I 2001 giftet han seg med kona Caroline Giertsen Øigarden, som for øvrig er søster til komiker Thomas Giertsen (48).

Sammen har de fått tre barn, Filip, Mirella og Thea. Øigarden har tidligere uttalt til Dagbladet at det å få barn er altoppslukende.

Vis mer

- Jeg håper og tror jeg er en god pappa. Samtidig kan jeg nok kjenne litt på dårlig samvittighet for at jeg ikke gjør en bra nok innsats, har han tidligere uttalt.

Øigarden og kona har holdt sammen i en årrekke, men i et intervju med Se og Hør i 2012, avslørte skuespilleren at han i utgangspunktet ikke var interessert i kona - blant annet fordi det var lillesøstera til kameraten Thomas Giertsen. Likevel ble det dem - etter at Giertsen hadde introdusert dem for hverandre.

STJERNELAG: Pål Sverre Hagen, Simon J. Berger, Tobias Santelmann og Jon Øigarden. Foto: NTB Scanpix
STJERNELAG: Pål Sverre Hagen, Simon J. Berger, Tobias Santelmann og Jon Øigarden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fikk en datter i år

Den norske skuespilleren Agnes Kittelsen (39) spiller også en sentral del i «Exit». Hennes karakter Hermine blir omtalt som en troféfrue - en finansfrue som ikke jobber og lever på mannens penger - samtidig som hun lever i et dysfunksjonelt og manipulerende ekteskap med mannen Adam, spilt av Simon Jönsson Berger.

Kittelsen har spilt i produksjoner som «Max Manus», «Staying Alive» og «Kon-Tiki». 39-åringen er privat gift med den svenske musikeren Lars Winnerbäck (43). Det skjedde i all hemmelighet i Katarinakirken i Stockholm i 2016 - etter at de hadde vært forlovet i om lag et års tid.

SPILLER HERMINE: PÅ privaten er Agnes Kittelsen gift med den svenske musikeren Lars Winnerbäck (43). Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SPILLER HERMINE: PÅ privaten er Agnes Kittelsen gift med den svenske musikeren Lars Winnerbäck (43). Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

I mai i år ble det kjente paret foreldre til sitt første barn sammen, da de fikk en liten datter. Kittelsen har fra før sønnen Vetle (12) med ekssamboer og skuespiller Endre Hellestveit (42), mens Winnerbäck har sønnen Ebbe (14) fra et tidligere forhold.

Paret går for å være svært private, og holder kortene tett til brystet hva gjelder eget privatliv, men i 2016 satte Winnerbäck ord på forholdet til Kittelsen.

- Vi har jo barn begge to. Barna har flere foreldre enn oss, så vi kan ikke bare dra. Jeg tror min sønn gjerne vil bo i Stockholm, og hennes sønn vil nok bo i Oslo. Vi får pendle litt. Det går så bra, det gjør det faktisk, sa han til Expressen.

LES OGSÅ: Slik takler hun gravidryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer